İstikbalim hakkında...

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
668
219
30
İyi akşamlar herkese, gazetecilik 4. sınıf öğrencisiyim (İstanbul'da) ve beş ay sonra mezun oluyorum. Bölümü, fakültemi, alanımı çok seviyorum ve tercih ettiğim için asla pişman değilim. Bana bambaşka bakış açıları kazandırdı, kazandırıyor. Fakat medya/iletişim sektörünü bilenler bilir, kılı kırk yarsanız da ayınız dayınız yoksa, anca asgari ücrete talim bir şekilde aktif olarak çalışırsınız. Hem bu sebeplerden hem de teorilerle, kuramlarla haşır neşir olmayı sevdiğim, oturup saatlerce makale okuyabilecek iradeye sahip olmam ve her gün yeni bir şeyler öğrenme hırsımdan ötürü akademik kariyer planlıyorum ve bu doğrultu da Ales' e, Yökdil' e girdim çok şükür güzel puanlar aldım bilhassa Yökdil'den. Ama yazılı, sözlü mülakat sürecindeki torpillerden ötürü endişelerim mevcut bu süreçte bunları düşünmek insana geriyor tabi. Alanımla ilgili İstanbul' da başvuru yapabileceğim iki tane devlet üniversitesi var. Her ne kadar ben şehir dışındaki Ankara üniversitesi gibi okulları da alternatif olarak görmek istesem de aile olarak maddi durumumuz buna müsait değil maalesef. Ki şu an ailemle yaşıyorum fakat mali durum elverişsiz olduğundan, babamın bana para konusunda desteği olamıyor. Aldığım burslarla kıt kannat geçiniyorum hatta eve de burslarımdan katkı da bulunuyorum, ayrıca bşr engelli kardeşim var zihinsel engelli ve 5 yıldır da görme engelli bakıma muhtaç. Dolayısıyla da aileme karşı kendimi hep sorumlu hissediyorum. Zor bir süreç anlayacağınız. Arkadaşımla bugün sohbet ederken şehir dışında da yapabiliriz dedi ben de maddi, manevi şartlarımdan bahsettim, mümkün olmadıgını söyledim vs. derken daraldım ve buraya konu açmak istedim. Ezcümle, var mı aramızda yüksek lisans yapmış ya da yapıyor arkadaşlar? istediğiniz okulda mı yapıyorsunuz yoksa alternatiflere mi yöneldiniz? nasıl bir süreçle karşılaştınız? fikirlerinizi, önerilerinizi almak istedim konu hakkında.

Ben de yuksek lisansi cok istiyordum. Kendi memleketimden uzaktayken cesaret edememistim acikcasi, sonucta zorlu bir surec. Kendi memleketimde yaptim. Istedigim bir universiteydi, iyi ki ailemin yaninda yapmisim dedim.

Yuksek lisansa kabul almak degil mevzu. O kolay. Cunku alelade sekilde cok guzel okullara basvurdum. O aralar bosluktaydim ne yapsam derken... Kabul aldim.

Ama arastirma gorevlisi aliminda torpil isleri cok doner.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Yuksek lisansa kabul almak degil mevzu. O kolay. Cunku alelade sekilde cok guzel okullara basvurdum. O aralar bosluktaydim ne yapsam derken... Kabul aldim.

Evet biliyorum liyakat geri planda kalıyor fakat sürecş başlatmak gerek bi yerde.

Akademik hayattayım. Dayım, halam hiç kimsem yok. Siz çalışın. Allah yolunuzu açıyor ama kendinizi bir şehirle sınırlamayın. Yani farklı yerleri düşünün ve sıkı çalışın. İnsan ilişkileriniz mutlaka iyi olsun. İnsanlar desin ki bu hem iyi birisi hemde kafası farklı çalışıyor.
Dipnot: hiç birşey şap diye olmuyor biraz sürünüyorsunuz kendi adıma öyle oldu ama başka iş yapsam asla bu kadar aşık olmazdım işime.

Yüksek lisans için dayıya gerek yok önce onu halledin okurken çalışırsınız şartlar elverdiğince sonrasında da akademik kariyer için başvurun şans bu dayısı olmayanlara da gülüyor

eşim gazetecilik mezunu, yüksek de yaptı, ama akademik kariyer düşünmedi (o dönem pek mümkün de değildi zaten, malum durumlar)
ama özel sektördeki iş imkanları konusunda size katılıyorum, ne yazık ki bu ülkede bence hakettiği değeri en bulamamış bölümdür gazetecilik... o yüzden akademik kariyer için şansınızı zorlayın, küçük şehirlerdeki yeni üniversitelerde işiniz daha kolay olurdu aslında ama, koşullarınızı siz daha iyi bilirsiniz.
yolunuz açık, şansınız bol olsun.

Okuyor durumdayım bir senem var inşallah bitince düşünüyorum..
Bu malum olaylardan dolayı ülkede, çoğu amca, dayı, hala temizlendi yolunuz açık olabilir bence tam zamanı.

Yüksek lisans için dayıya gerek yok önce onu halledin okurken çalışırsınız şartlar elverdiğince sonrasında da akademik kariyer için başvurun şans bu dayısı olmayanlara da gülüyor
İstisnalar tabii ki var ama çoğu kez liyakata bakılmasığını da görüyoruz örnekleri var.

Çok teşekkür ederim hepimizin yolu açık olsun.

İnsan ilişkilerim iyidir herkesle sohbet ederim ama neticede karşındakiyle de ilgili bir durum. Ben de sevdiğim, gıpta ettiğim bir meslek olduğu için çok istiyorum umarım her şey yolunda gider, teşekkürler.

Behsettiğim araştırma görevlisi, doktora vs. aşamalarıydı zaten maalesef torpil dönüyor istisna okabilirim umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…