- 28 Ocak 2017
- 668
- 219
- 30
İyi akşamlar herkese, gazetecilik 4. sınıf öğrencisiyim (İstanbul'da) ve beş ay sonra mezun oluyorum. Bölümü, fakültemi, alanımı çok seviyorum ve tercih ettiğim için asla pişman değilim. Bana bambaşka bakış açıları kazandırdı, kazandırıyor. Fakat medya/iletişim sektörünü bilenler bilir, kılı kırk yarsanız da ayınız dayınız yoksa, anca asgari ücrete talim bir şekilde aktif olarak çalışırsınız. Hem bu sebeplerden hem de teorilerle, kuramlarla haşır neşir olmayı sevdiğim, oturup saatlerce makale okuyabilecek iradeye sahip olmam ve her gün yeni bir şeyler öğrenme hırsımdan ötürü akademik kariyer planlıyorum ve bu doğrultu da Ales' e, Yökdil' e girdim çok şükür güzel puanlar aldım bilhassa Yökdil'den. Ama yazılı, sözlü mülakat sürecindeki torpillerden ötürü endişelerim mevcut bu süreçte bunları düşünmek insana geriyor tabi. Alanımla ilgili İstanbul' da başvuru yapabileceğim iki tane devlet üniversitesi var. Her ne kadar ben şehir dışındaki Ankara üniversitesi gibi okulları da alternatif olarak görmek istesem de aile olarak maddi durumumuz buna müsait değil maalesef. Ki şu an ailemle yaşıyorum fakat mali durum elverişsiz olduğundan, babamın bana para konusunda desteği olamıyor. Aldığım burslarla kıt kannat geçiniyorum hatta eve de burslarımdan katkı da bulunuyorum, ayrıca bşr engelli kardeşim var zihinsel engelli ve 5 yıldır da görme engelli bakıma muhtaç. Dolayısıyla da aileme karşı kendimi hep sorumlu hissediyorum. Zor bir süreç anlayacağınız. Arkadaşımla bugün sohbet ederken şehir dışında da yapabiliriz dedi ben de maddi, manevi şartlarımdan bahsettim, mümkün olmadıgını söyledim vs. derken daraldım ve buraya konu açmak istedim. Ezcümle, var mı aramızda yüksek lisans yapmış ya da yapıyor arkadaşlar? istediğiniz okulda mı yapıyorsunuz yoksa alternatiflere mi yöneldiniz? nasıl bir süreçle karşılaştınız? fikirlerinizi, önerilerinizi almak istedim konu hakkında.