- 17 Ocak 2016
- 488
- 493
-
- Konu Sahibi Poison Women
İçimi rahatlatmak için
Her türlü eleştiriye açığım ama atladığın bişi var ben evliliğimle ilgili yorum yapın demedim sadece rüyamı yorumlayın dedim bu rüyayıda istihareye yattığım için gördüğümü belirttimBiz size “Mükemmel, harika bir sahih rüya bu, sakın vazgeçmeyin” desek içiniz mi rahatlayacak? Neden bu onaylanma ihtiyacı?
Boşanmayı düşündürten sorunlarınız var, siz rüyanızı tanımadığız insanlara yorumlatıp evliliğinize devam etmeyi düşünüyorsunuz.
Hoş kötü yorumlansa da bırakmam diyorsunuz.
Sorunlara eğilip, çözme yoluna baksanız?
Her türlü eleştiriye açığım ama atladığın bişi var ben evliliğimle ilgili yorum yapın demedim sadece rüyamı yorumlayın dedim bu rüyayıda istihareye yattığım için gördüğümü belirttim
İnancınız olmayabilir bu konuda bu namazı efendimiz a.s öğretmişti boştan gereksiz bişey olduğuna inanmıyorum, h.z yusufada allah rüya ilmini vermişti mısır kıralının rüyasını yorumladıktan sonra kıtlığın üstesinden gelmişlerdi cınımmm ayrıca rüyaa alemi bazen insana gelecekten veya geçmiştende haber verir allahında izniyle bilginiz olsun istedim sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpHemfikir değilim, lakin bu size bir şey ifade etmeyecektir. O halde rüyanıza yorum yapayim.
Rüyayla amel olmaz.
İyi günler.
Ben buraya din tartışmak için açmadım bu konuyu rüya yorumu için açtım inancın yoksa yorum yapma hurafeymiş bilmem ne inanıp inanmaman umrumda değil konuyu saptırmayınİslamda "istihareye yatmak" diye bir olay yok. İslamda aslolan iki rekat namaz kılıp istihare duası etmektir, bu kadar. O iş hakkında hayırlı ise Allah engelleri kaldırır, değilse engel koyar vs.
Bu rüya müya muhabbetleri hurafe, sonradan halk arasında yayılmış batıl inançlar.
İnancınız olmayabilir bu konuda bu namazı efendimiz a.s öğretmişti boştan gereksiz bişey olduğuna inanmıyorum, h.z yusufada allah rüya ilmini vermişti mısır kıralının rüyasını yorumladıktan sonra kıtlığın üstesinden gelmişlerdi cınımmm ayrıca rüyaa alemi bazen insana gelecekten veya geçmiştende haber verir allahında izniyle bilginiz olsun istedim sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
Rüyayla amel edilmez ne demek rüyayla hayatına yön verme .başka bi açıklaması olabilirmi söylediğinin bende buna istinaden yorum yaptım ben sizin inancınıza bişey demedimYazılarımdan nasıl böyle bir sonuca vardınız hayret verici doğrusu. Elhamdulillah müslümanım, 18 yıldır tesettürlüyüm. Hatim sayımı hatırlamıyorum, namaz, oruç, zekat ibadetlerimi aksatmam, umreye gitmişliğim var. hayatıma ona göre yön veririm. Hadisler rehberimdir. Öyle ki; “İlim Çin’de olsa gidip alınız” hadisiyle gidip Çin’de de okudum. 31 yıldır ilmediyorum.
Benim anlatmaya çalıştığım, mantık çerçevesinde hareket etmiyor olduğunuz.
Yorumlarımdan birinde istihareye inanmadığıma dair bir emare gösterin. Yoksa, girdiğiniz kul hakkıdır ve bundan ancak hakkına girilen kişiden helallik alma suretiyle kurtulabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. 5 yaşındayken aldığım dersin şöyle bir üzerinden geçtiniz. Ama özet güzel yani.
Haklısın hata yaptım bencedeBunu anlatma kimseye neden burda paylaştın ki istiharede rüyada önemli değil önemli olan istihareden sonra gelişen olaylar ve senin kalbinin ısınması veya soğuması ona bakmalısın....anlatacaksan da Allah dostu birine anlatman veya güvendiğin biri daha iyi olurdu hayırlısı olsun
Rüyayla amel edilmez ne demek rüyayla hayatına yön verme .başka bi açıklaması olabilirmi söylediğinin bende buna istinaden yorum yaptım ben sizin inancınıza bişey demedim