Rüya Yorumları İstihare ? !!

arzm

www.arzucolo.blogspot.com
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
84
1
Kızlar merhaba,zemuszemus
Forumda istihare dikkatımı çekti ve dün 2 rekat namaz kılıp istihareye yattımCADIARZU. Şu an ki sözlüm için. Rüya görmedim ama saat 5 30da tirink kaldım, sonra gene uyuduğumda ise...:1ninca:

Sözlümü gördüm fakat o kadar kaba ki,deniz kenarındayız çay bahçesi gibi ben ayrılmak istiyorum hayır ayrılamazsın diyor. Vurmaya kalkıyor bağırıyorum istemiyorum seni anlasana diyorum.Tekme bana atıyor bana !!! :| kaçıyorum deli gibi beni arıyor gizleniyorum.delikafadulden

Bir anda arabanın orda buluveriyorum kendimi park halindeymiş onun şirketinin önünde Allah'ım diyorum arabaya binicem ama ya bu beni görüp gene delirirse ? Bİr anda bi yerdeyım gene 2 tane kız var cok samımı arkadaslarımmış, onlara durumu anlatıyorum siz bakın eğer camda felan yoksa hemen arabaya binip gidim diyorum.Aklımdada planlar..
Kendi kendime şirketin izmir bölge ofisine geçim hiç olmazsa benı bulamaz felan dıyorum.

Kızlar böyle bir rüya gördüm,hani pekde beceremem yorumlamayı ..
Sizden ricam iki yorum atar mısınız :)
Çok teşekkür ederimm opuyorumnanaktan

havalar ısınsa da geceleri soğuk oluyor üzerinize kalın bişiyler alın :roflol::roflol::roflol:

Sual: İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır?

CEVAP

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1- Şükreden, nimetin artmasından,
2- Tevbe eden, kabulden,
3- İstihare eden, hayırdan,
4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hâkim]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye davam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. Böyle olunca da, istihareler tekrarlanabilir, hatta nasıl olursa olsun, istihareleri her zaman tekrarlamak, daha uygun ve daha iyi olur. O işi yapmak veya yapmamakta ihtiyatlı davranılmış olur.

Başka bir istihare
Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek on Fatiha, sonra 11 İhlâs okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür. (Fetava-i Karı-ül-hidaye)

Hayır olur inş...

a.s.

hayırlısı olsun inş rüyalarınızı çok kişiye anlatmayın yorumlamak çok önemli sadece güvendiğiniz kişilere anlatın bence çok hayırlı bi rüya deniz özellikle çok güzel yorumlanır allah hayırlı çıkarsın.. lina sana gelince ben şaka yaptığını yada yanlış anladığımı düşünüyorum istihare çok önemlidir bence sende yat istihareye..

hayırlısı olsun inş rüyalarınızı çok kişiye anlatmayın yorumlamak çok önemli sadece güvendiğiniz kişilere anlatın bence çok hayırlı bi rüya deniz özellikle çok güzel yorumlanır allah hayırlı çıkarsın.. lina sana gelince ben şaka yaptığını yada yanlış anladığımı düşünüyorum istihare çok önemlidir bence sende yat istihareye..

Çok teşekkür ederim yargılamadan ilgine. Deniz gördüm görmesinede uçan tekme attı bana resmen :1ninca: dövdü yani kafamçokkarıştı
bu hayırlı mı hayırsız mı anlayamadım...:1shok:

şaka bi yana canım allah gönlündekini versin inş... herşeyin hayırlısı allahtan....a.s.

şaka bi yana canım allah gönlündekini versin inş... herşeyin hayırlısı allahtan....a.s.

Canım şaka olduğunu bildiğim için espirili cevap verdim bende opuyorumnanaktan :)
sağol canım iyi dileklerin içinn , lülülülülülü

Kızlar dün gene gene istihareye yattım. Sözlümü gördüm gene arabadayız bizim evin oralardayız ama her yer simsiyah meğersem elektrikler kesilmiş ama bizim eve yaklaştıkça aydınlanıyor CADIARZU

Var mı fikrinizz

hayırsız olacağı çıkmış, birinde dövüyor ,ikincisinde heryer karanlık... Ben de yapmıştım eski erkek arkadaşım için, ayrıldıktan sonra yaptım, kasvetli karanlık bir havada deli gibi bağırıyordu bana, sinir krizi geçiriyordu resmen. Hayırlısının ayrılmak olduğunu zaten biliyordum, şaşırmadım

Son düzenleme:
Bence burada yazmayın her rüyanızı. Önüne gelen yorum yaparsa olmaz. Bakın üstteki üye olumsuz bir yorumda bulunmuş ki bence gördüğünüz 2 rüyada da olumsuz bir şey yok çünkü eve doğru ilerledikçe aydınlanıyordu diyorsunuz. Ve ilk yorum yapanınki geçerli olur gördüğünüz rüya için; bu sebeple bilip bilmeyen herkesin bir şeyler söylediği bi alana yazmayın bunları. Bence sizin endişeleriniz var kendi kendinize oluşturduğunuz ama bunlar gelip geçici ve mutlu olacaksınız.

Ayrıca dövmek vs. olumlu anlamlar taşır.

evet haklısın yazmamak daha iyi... kamera görmek klip çekmek nasıl yorumlanır ki..

Sanırım haklısınız,teşekkürler kızlar :sinifsinif:eek:puyorumnanaktan

X