• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstifaya cevap beklenir mi?

The Winchesters

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
4.178
7.645
158
İyi günler hanımlar.
Bizim büyük bir sorunumuz var. Biraz uzun ve detaylı olacak. Bilgisi olan arkadaşlar, özellikle de avukat arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz. Avukata da danışıyoruz ancak içimizde hala şüphe ve korku var. Belki bizim aklımıza gelmeyen sizlerin aklına gelir diye konu açmak istedim.

Şöyle ki eşim ÖYP'li. Kadrosu diyelim ki Konya'da ve doktorasını yaptığı için de şu anda Ankara'da. Öyp ile ilgili yılbaşından önce bir yönetmelik mi ne çıktı; yılbaşına kadar kadroya geri alınmayan araştırma görevlileri bir daha üniversiteleri tarafından kadroya alınamayacak. (Geçen seneydi sanırım 33a kadroları 50d ye çevrilmişti, bir nevi sözleşmeli olmuşlardı yani.) Konya'daki üniversite de kadroya alma işlemlerini başlattı, eşim de kadroya alınmak istemediğine dair dilekçe verdi. Ocak ayında da Mersin'deki (mesela) bir üniversitenin öğretim üyesi alımına başvurdu, sınavına girdi ve kazandı. Mersin muvaffakatname istedi ancak Konya sözel olarak muvaffakat vermeyeceklerini, çok istiyorsa istifa etmesini söylediler eşime. Eşim de 14 ocak itibariyle istifa dilekçesini verdi, dilekçe şu anda Konya'da dekanın masasında, bilerek bekletiyor. Biraz önce de Ankara arayıp kadro yazısının geldiğini, gelip yazıyı tebellüğ alması gerektiğini söyledi. Ancak bildiğimiz kadarıyla tebellüğ alırsa 15 gün sonra Konya'da başlamak zorunda. Soruma gelecek olursak bu dilekçeyi bekletme süresi nedir ne kadardır? Dilekçeyi kabul etmeme gibi bir durum söz konusu mudur? Biz bu durumda ne yapabiliriz? Konya'dakiler sırf öypli diye, kendilerinden değil diye adam yerine koymuyorlar, açıkçası insani bir davranışları da yok. Zaten gitmek istemiyorduk, böyle olunca hiç istemiyoruz. Eşim kadroya geçmeden istifa edebilirse senet yükümlülüğü de olmayacağı için Konya işi yokuşa sürüyor bile isteye. Son çare müstefi olmasını da düşündük, dilekçeye red cevabı gelirse mecbur müstefi olacak zaten. Aklınıza gelen bir yol yordam var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim.

İstifa dilekçesini mail ya da noter yoluyla göndersin. Elindeki kağıdı yırtıp haberim yok bile diyebilir. Başka bilgim yok malesef

İyi günler hanımlar.
Bizim büyük bir sorunumuz var. Biraz uzun ve detaylı olacak. Bilgisi olan arkadaşlar, özellikle de avukat arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz. Avukata da danışıyoruz ancak içimizde hala şüphe ve korku var. Belki bizim aklımıza gelmeyen sizlerin aklına gelir diye konu açmak istedim.

Şöyle ki eşim ÖYP'li. Kadrosu diyelim ki Konya'da ve doktorasını yaptığı için de şu anda Ankara'da. Öyp ile ilgili yılbaşından önce bir yönetmelik mi ne çıktı; yılbaşına kadar kadroya geri alınmayan araştırma görevlileri bir daha üniversiteleri tarafından kadroya alınamayacak. (Geçen seneydi sanırım 33a kadroları 50d ye çevrilmişti, bir nevi sözleşmeli olmuşlardı yani.) Konya'daki üniversite de kadroya alma işlemlerini başlattı, eşim de kadroya alınmak istemediğine dair dilekçe verdi. Ocak ayında da Mersin'deki (mesela) bir üniversitenin öğretim üyesi alımına başvurdu, sınavına girdi ve kazandı. Mersin muvaffakatname istedi ancak Konya sözel olarak muvaffakat vermeyeceklerini, çok istiyorsa istifa etmesini söylediler eşime. Eşim de 14 ocak itibariyle istifa dilekçesini verdi, dilekçe şu anda Konya'da dekanın masasında, bilerek bekletiyor. Biraz önce de Ankara arayıp kadro yazısının geldiğini, gelip yazıyı tebellüğ alması gerektiğini söyledi. Ancak bildiğimiz kadarıyla tebellüğ alırsa 15 gün sonra Konya'da başlamak zorunda. Soruma gelecek olursak bu dilekçeyi bekletme süresi nedir ne kadardır? Dilekçeyi kabul etmeme gibi bir durum söz konusu mudur? Biz bu durumda ne yapabiliriz? Konya'dakiler sırf öypli diye, kendilerinden değil diye adam yerine koymuyorlar, açıkçası insani bir davranışları da yok. Zaten gitmek istemiyorduk, böyle olunca hiç istemiyoruz. Eşim kadroya geçmeden istifa edebilirse senet yükümlülüğü de olmayacağı için Konya işi yokuşa sürüyor bile isteye. Son çare müstefi olmasını da düşündük, dilekçeye red cevabı gelirse mecbur müstefi olacak zaten. Aklınıza gelen bir yol yordam var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim.

ben de Öyp liyim
50 d de kalsa bile istifası kabul edilmeyebiliyormuş
bizim de bi arkadaşın başına geldi
50 d kaldı ama kendi kadrosunun bulunduğu okul geri çağırıyormuş
yok e gitti sonuç alamadı
el mahkum geri gidiyor o üniversiteye.

konya 33a ya geçiriyorsa geçsin bence, ama siz bilirsiniz. hayırlısı olsun hakkınızda.

beni de kendi üniversitem geri çağırdı
gittim derslerim bitmediği için geri geldim ankaraya
şimdi ankarada tekrar işe başlayıp yazın tekrar kendi üniversiteme dönücem.
çektiğimi bir Öyp liler anlar.

ben de Öyp liyim
50 d de kalsa bile istifası kabul edilmeyebiliyormuş
bizim de bi arkadaşın başına geldi
50 d kaldı ama kendi kadrosunun bulunduğu okul geri çağırıyormuş
yok e gitti sonuç alamadı
el mahkum geri gidiyor o üniversiteye.

konya 33a ya geçiriyorsa geçsin bence, ama siz bilirsiniz. hayırlısı olsun hakkınızda.

beni de kendi üniversitem geri çağırdı
gittim derslerim bitmediği için geri geldim ankaraya
şimdi ankarada tekrar işe başlayıp yazın tekrar kendi üniversiteme dönücem.
çektiğimi bir Öyp liler anlar.

Aynen öyle ne yazık ki öyplilerden başkası anlamıyor. Öyplisi olduğu üniversite iyi bir yer olsa gideceğiz, gitmeme gibi bir düşüncemiz yoktu aslında. Ama onlar arıza çıkardılar durduk yere. Yok geri yollamayız (yeterliliğe girmedi henüz), sana tezin için tüm imkanları sunarız ama hastayı sunamayız (hasta bulamazsa tezini yapamaz, eşim fizyoterapist) vb uyguladıkları mobbing cabası. Şehrin kültürel kötülüğünden bahsetmiyorum bile (tercih ederken bilgimiz yoktu, sonradan bilgi edindik ne yazık ki) şehirde ensest uyuşturucu vs ne ararsan bolca var.

Aslında hukuken istifanın kabulü gibi bir durum söz konusu dahi değil, kendi üniversitesi söyledi hatta bunu ilk. 50d kadro eğitimi bitince ilişiğinin kesilmesi demek zaten bildiğim kadarıyla. Yök zaten adam yerine koymuyor, yılışık yılışık cevaplar, ağız ucuyla konuşmalar falan. Oğlumuz olmasa gidip gelmeleri gene problem etmeyeceğiz aslında da işte minik bebek var, nereye kadar git gel olabilir? Evi taşısak bir türlü taşımasak bir türlü. Bir gel biz geri yollayacağız diyorlar, bir yollamayız niye yollayalım diyorlar vs. Bugün iyice yıldık yani. Zamanında ben hamileyim, eşimin ataması zaten yok, en azından birimizin işi garanti olsun dedik de tercih yaptık, ama işte sonuç bu.

Ders döneminde yollamak zorundalar 23 ocakta yazı yayımladı yök
Üstelik uygulamalı alanlarda tez bitimine kadar ankarada kalabilirsiniz
35. Madde dilekçesi yazar eşin
Mecbur veriyolar zaten

Tabi istifasının kabul olmadığı ve dönmek durumunda bırakıldığınızı düşünerek böyle dedim
İstifa edebilir ve diğer tarafta başlayabilir umarım

Dekanla yüzyüze görüşmesini tavsiye ederim

Ders döneminde yollamak zorundalar 23 ocakta yazı yayımladı yök
Üstelik uygulamalı alanlarda tez bitimine kadar ankarada kalabilirsiniz
35. Madde dilekçesi yazar eşin
Mecbur veriyolar zaten

Eşim istifasını verdikten sonra yayımlandı yazı da zaten de ders dönemi de bitti zaten. Uygulamalı alanda kalma da sanırım gene üniversiteye bağlı :/ onlar da yollama taraftarı değiller dediklerine göre. Bakalım, umarım sıkıntısız çıkarız şu işin içinden de çektiğimiz şu stres de yanımıza kar kalır :) teşekkür ederim.

Back