İşteyken İş Bulduktan Sonrasındaki Süreç

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhabalar ❤

Çalışıyorken, iş başvurusu yapıp süreç olumlu sonuçlandıktan sonra neler yapıyorsunuz? Yeni başlayacağınız yerden garanti olsun diye hemen bir sözleşme istiyor musunuz? Süreç boyunca hep online görüşme (mülakat) yaptıysanız ne yapardınız? Siz yeni başlayacağınız yere güvenerek mevcut çalıştığınız yerden istifa edeceksiniz çünkü. Sonrasında yeni başlayacağınız yer sizi işe almaktan vazgeçerse nasıl hak aranabilir? Bunun için hangi önlemler alınmalı?

Yeni bir iş bulup, mevcut işten bu şekilde ayrılacaksa çıkana kadar nelere dikkat edilmeli? Siz ne yapıyordunuz süreç boyunca?

ek: Şunu da sormak istiyorum sizlere: başvuru yaptığınız yer, neden çalıştığınız yerden çıkacaksınız/çıktınız diye sorarsa nasıl cevap verirsiniz? iş arkadaşlarım kötüydü denmez, işyerinde baskı vardı denmez. baskıya iş stresine gelemiyor mu derler. yeniliklere açığım, kendimi geliştirmek istediğim için işten çıktım denmez. karşı taraf kalıcı bir eleman olmadığınızı düşünür. peki ne denir ki?

Son düzenleme:
O süreçte bir risk almış oluyorsunuz.
Eğer yeni geleceğiniz işin şartları mevcut işinizden çok daha iyi ise denemeye değer.
Bulunduğunuz yerde de çok fazla kıdeminiz yoksa istifa edip ihbar süresinde duruma göre çalışırsınız ya da çalışmazsınız işverenle anlaşmanıza bağlı olarak sonrasında yeni yerde başlarsınız.

O süreçte bir risk almış oluyorsunuz.
Eğer yeni geleceğiniz işin şartları mevcut işinizden çok daha iyi ise denemeye değer.
Bulunduğunuz yerde de çok fazla kıdeminiz yoksa istifa edip ihbar süresinde duruma göre çalışırsınız ya da çalışmazsınız işverenle anlaşmanıza bağlı olarak sonrasında yeni yerde başlarsınız.
şu anki işimde psikolojik olarak çok yoruldum. insanlarla uğraşmak çok yorucu. şartlar aynı olsa bile yeni yere gitmeyi düşünüyorum. bir sözleşme teklifinde bulunayım mı kendimi garantiye almak için?

Merhabalar ❤

Çalışıyorken, iş başvurusu yapıp süreç olumlu sonuçlandıktan sonra neler yapıyorsunuz? Yeni başlayacağınız yerden garanti olsun diye hemen bir sözleşme istiyor musunuz? Süreç boyunca hep online görüşme (mülakat) yaptıysanız ne yapardınız? Siz yeni başlayacağınız yere güvenerek mevcut çalıştığınız yerden istifa edeceksiniz çünkü. Sonrasında yeni başlayacağınız yer sizi işe almaktan vazgeçerse nasıl hak aranabilir? Bunun için hangi önlemler alınmalı?

Yeni bir iş bulup, mevcut işten bu şekilde ayrılacaksa çıkana kadar nelere dikkat edilmeli? Siz ne yapıyordunuz süreç boyunca?
Merhaba, ben bunu yaşadım.
İlk işimde çok ağır mobbing vardı ve ben başka iş buldum, ihbar süresi bitti bir süre daha izin istedim.
Yeni işime başladım, akşamında "sen yapamıyorsun olmuyor" dediler ve attılar. Her şey mümkün.
Ha, sonra öğrendim ki olmaması da iyi olmuş.
Ve gariptir bu sene de benzer şey oldu, işimi bırakıp gittim yeni iş yerimde de beğenmeyip bir ay içerisinde çıkarttılar.
Yapacak bir şey yok. Diyelim ki aynı şey size de oldu, borcunuz vs var mı? Yani işe acilen girmenizi gerektiren bir durum var mı?

İlk işimde çok ağır mobbing vardı ve ben başka iş buldum, ihbar süresi bitti bir süre daha izin istedim.
Yeni işime başladım, akşamında "sen yapamıyorsun olmuyor" dediler ve attılar. Her şey mümkün.
Ve gariptir bu sene de benzer şey oldu, işimi bırakıp gittim yeni iş yerimde de beğenmeyip bir ay içerisinde çıkarttılar.
Yapacak bir şey yok. Diyelim ki aynı şey size de oldu, borcunuz vs var mı? Yani işe acilen girmenizi gerektiren bir durum var mı?
üzücü olmuş sizin durumunuz :KK43: kredi ödemem var maalesef. bir ayı bile boş geçiremem. şu an çalıştığım yerdeki insanlar hayat enerjimi emdiler. insanlardan nefret eder oldum neredeyse.

inşallah çok çok güzel işler karşınıza çıkar severek çalışacağınız

Anlaştığımız yer yazılı teklifi iletilir( mail de olabilir), uygun dersiniz. Anlaştığınız şartlara göre sözleşme iletilir ve imzalanır.

Sonra siz istifanızı verirsiniz. Diğer tarafla sözleşme imzalamadan mevcut işinizden istifa etmeyin. Zaten sıradan akış bu şekilde.

şu anki işimde psikolojik olarak çok yoruldum. insanlarla uğraşmak çok yorucu. şartlar aynı olsa bile yeni yere gitmeyi düşünüyorum. bir sözleşme teklifinde bulunayım mı kendimi garantiye almak için?
Kabul edeceklerini sanmıyorum
Çünkü sizi işe alsalar bile 2 ay deneme süresi var o süre içinde işten atabilirler de
Memnun kalmadık deyip
Bir şey yapamazsınız ki
Sizi kabul etmeleri şu an illa ki gelecekte de sizle çalışacakları anlamına gelmez

Kabul edeceklerini sanmıyorum
Çünkü sizi işe alsalar bile 2 ay deneme süresi var o süre içinde işten atabilirler de
Memnun kalmadık deyip
Bir şey yapamazsınız ki
Sizi kabul etmeleri şu an illa ki gelecekte de sizle çalışacakları anlamına gelmez
:KK43: evet, işin bir de bu kısmı var. işten atılırsam kötü olur, kredi ödemem var.

Yeni başlayacağınız yer antetli kağıt ve kurumsal e-postadan teklif mektubunuzu iletmeli. Bu mektupta tüm sözleşme detayları, brüt maaşınız, haftalık çalışma saatleri ve yan haklarınız yazar. Bu mail resmi belge niteliğindedir, vazgeçerlerse dava hakkınız doğar.

Ne biçim insanlar var yaa. Bir günde insan ne yapabilir ki?

Merhaba bende bundan iki ay önce bir buçuk yıl çalıştığım işten çıktım..yeni açılan mağaza idi aramizdan seçilen müdür bir değişti tam değişti.is bilmez etmez ama yetkili ..resmen bildiğim işten sogdum..idare ettim arada laf carpttimno söyledi etti derken artık birikti ve patladım .benimle aynı düşüncede olan iki arkadaş sustu arkamda durmadi ve benceketimi aldım çıktım.. mobing yüzünden sürekli işteki olanları dusunmekten yilmistim .ama o arkadaşlar devam ediyor .ben çıkmış oldum...ama artık akıl sağlığında gitmişti...benim gibi olan varmı dolup dolup bı anda bırakan

Merhaba bende bundan iki ay önce bir buçuk yıl çalıştığım işten çıktım..yeni açılan mağaza idi aramizdan seçilen müdür bir değişti tam değişti.is bilmez etmez ama yetkili ..resmen bildiğim işten sogdum..idare ettim arada laf carpttimno söyledi etti derken artık birikti ve patladım .benimle aynı düşüncede olan iki arkadaş sustu arkamda durmadi ve benceketimi aldım çıktım.. mobing yüzünden sürekli işteki olanları dusunmekten yilmistim .ama o arkadaşlar devam ediyor .ben çıkmış oldum...ama artık akıl sağlığında gitmişti...benim gibi olan varmı dolup dolup bı anda bırakan
ben de pat diye çıkmak istiyorum ama sonra borçlarım aklıma geliyor 😅

Merhabalar ❤

Çalıştığınız yerden hemen istifa ettim çıktım yapamazsınız. 1 ay öncesinden çıkacağınızı bildirmeniz gerekiyor ki yerinize birini baksınlar. O yüzden ortada haber verdikten sonra çalışmanız gereken 1 ay var bunu diğer yerle konuşmanız lazım. Bence riskli işler bilemem

ben de pat diye çıkmak istiyorum ama sonra borçlarım aklıma geliyor 😅
O kadar dolmustum ki dengesiz halleri iş bilmezligi ama yetkili..ortaminyujusatan güldüren ben .bir gukujuyosa on sinir oluyordum artık tak etmisti.evet ev kira borcumuzda var ama eşime dedim akıl.sagligim.gidiyr...isten çıktım gine kafamda konuşuyorum napcagimi ne etcehimi sasirdim

X