Kisacasi "susun" diyorlar. Patronlar, zenginler ne isterse o olacak, daha ne istiyorsunuz isiniz var ya... Insan haklariniz da olmayiversin, koyunlarin insan haklari mi var? Koyun olun, susun, isinize bakin diyorlar. Hala anlamiyor musunuz? Daha gecen gun Kizilay baskani ne demisti? " Ya bu ulkede essek gibi yasayacaksiniz, ya da defolup gideceksiniz!" Bu kadar basit...
Hiçbir sosyal ya da siyasi olayın tesadüf olmadığı kanaatindeyim.Ülkelerde toplumsal hareketler,baş kaldırışlar ilk öğrenci sonra da işçi hareketleriyle başlar daha sonrasında geniş halk kitlelerine sirayet eder.İlk önce üniversitelilerin protestoları,yürüyüşleri,Gezi Parkı,şimdi Soma işçi ayaklanmaları.Bunlar yeniliğin ayak sesleri.Bu adamların da kafası çalışıyor,farkındalar bu olup bitenlerin.Yılanın başını küçükken ezmeye çalışıyorlar,içten içe de çok korkuyorlar.
Canla basla savunanlari ve aldiklari oy oranini dikkate alirsak gayet de basarili gidiyorlar. Yavas yavas ulke ve rejim degistiriliyor. Bu isin sonu ya tam teslimiyet, ya da bir ic savas olacak.. Bana kaynayan kurbaga sendromunu hatirlatiyor. Soyle ki:
"Eğer bir kurbağayı içinde sıvı kaynayan bir kazana atarsan hoop fırlar dışarı atlar, anında, tek bir hamle ile... Canını kurtarır.
Eğer kurbağayı içinde "oda ısısında" sıvı bulunan bir kazana yerleştirirsen, orada durur. Bir problem algılamadığı için harekete geçmez. Kazanın altı kısık olarak açıldığında, yavaş yavaş ısı artacağı ve kurbağa ortama uyum sağlamaya çalışacağı için de sıçramaya çalışmaz. Ohh bu sıcak bana biraz iyi geldi :) gibi rahatlar. Gevşer, hareket edemez hale gelir. "Eyvah burası çok sıcak oldu, artık çıkmam lazım" diye düşünmeye başladığı anda ise, artık zıplayacak, hoplayacak, çaba sarf edecek hali, enerjisi kalmamıştır. Usulca gelen sonu kabul etmekten başka çaresi yoktur..."
Öyle gerçektenYalnız ben yeni nesilden çok ümitliyim.Yeni nesil arasında AKP yandaşlığı orta yaş ve yaşlılara göre çok çok az.Artık insanlar çok daha şüpheci ve araştırmacı.Ben çok insan tanıyorum ailesi AKP'li olup kendisi AKP'den nefret eden.Tersine neredeyse hiç rastlamadım.Artık okuyan,düşünen,sorgulayan bir nesil geliyor.Bu adamların kafasındakiler eğitim kurumları vasıtasıyla yetiştiriliyordu cemaat tarafından lakin onları da karşılarına aldılar bence çoook pişman olacaklar.Ama o gençler kontrolü ele alana kadar Türkiye Türkiye kalır mı,o zamana bir diktatörlük halini mi alırız orası meçhul.Bu arada bu siyaset topicleri çok ıssız,biz bizeyiz fark ettin mi?Ne oldu ki acaba AKP sevdalısı kardeşlerimize:))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?