istemediğim e-postalar geliyor..

TatLiGaci

Heidi ve kankileri
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
94
Puanlar
413
nette dolaşırken bir sitede, bişeyleri tıklıyorken aniden bir pencere açıldı..:1shok:
kapatıyorum kapanmıyor filan..meğer arkadaş,bulma sitesi reklamı mı ne öyle bişeymiş.
ne üye oldum ne birşey..eşleşmelerinizi görün filan diye mail geliyor.:tomato::tomato:.
gelen maili de açmıyorum..:uhm:
bayılacam.:1shok:. flört fırsatlarını kaçıtrıyorsunuz içerikli ,bi mail daha gelmiş açmıyorum.:1ninca:.
imdaaat napiiim de bu mailler bana gelmesin..:çok üzgünüm:
aile saadetim zedelencek valla..eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Zoosk mail diye biryer..eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Bana da geliyor,eşime de geliyor..
Hatta yatak arkadaşını seçin ,tatil arkadaşını seçin türünde mailler geliyor.
Engelleme sekmesi var,güvensiz olarak işaretle ??
hangi maili kullanıyorsun..?

banada geliyordu sinir oldum yok cinsel oyuncaklar falan
ama cagresini ancak söyle buldum
gelen mesajlari gereksiz olarak isaretledim
hotmailin secenekler kismindanda gereksiz mailleri hemen sil seklinde ayarladim
geliyor siliniyor görmüyorum:D

Spam olarak işaretle tatlım..

Banada geldi geçen gün benimkiler daha vahim ama boyutla ilgiliydi kötükedihüso

aynı dertten muzdarip olanlar varmış demek..teşekkürler kızlar..
önerilerinizi uyguluyacağım.yerimseniben.
eşime gelse kıyamet koparırdım o ayrı..kafamçokkarıştı

Arkadaşların da dediği gibi üzülme ,herkese geliyor bu tip mailler ne yazık ki..Hotmailde seçenekler kısmından sadece mail listendekilerden mail alabilecek şekilde ayarla,böylece listen dışındakilerden gelen her mail sen görmeden silinir..

İletiyi açmadan sağa tıkla tatlıgacı , çıkan yerde " bu gönderen için " bölümü olmalı ve " gelecekte bu kişiden gelecek iletileri engelle" gibi , yanlış hatırlamıyorsam öyle bir seçenek çıkacak. Ahhhhhh bana neler neler geliyordu bir bilsen.Özellikle Face'de üye olduğun yerlere dikkat et , ben face'den şüpheleniyorum ki grupların mail adreslerini satıyorlarmış. Ve çoğu gelen ileti virüslü. Amannnn dikkat , okumadan silmek çare değil anlıyacağın. Bu arada " gereksiz " bölümündeki gelen iletilerede aynı işlemi yapmalısın:34:

banada geliyo ya üyeliğim yok bişey yok adamlar mesaj gönderiyo posta kodu eksik diye :25::25::25:

aynen.. banada geliyordu sonra kesildi :37: anlamadim valla birsey..

mail adreslerini nasıl alıyolar acaba yaaa. bnmki yne iyi yebgemn adrsne büyütücü falan filan cm olayları hep öyle mailler geliyo sinir oluyorum:47::47::47:

mail adreslerini nasıl alıyolar acaba yaaa. bnmki yne iyi yebgemn adrsne büyütücü falan filan cm olayları hep öyle mailler geliyo sinir oluyorum:47::47::47:

Eveeet gelelim mail adreslerini nasıl alıyorlar sorununa?

1 - Mail adreslerinize bu tip şeylerin gelmesinin çoğunlukla sebebi sizsiniz. Üzgünüm :)
Benim bir tane hotmail bir tane gmail hesabım var. Hotmaili ıvır zıvır yerlerde kullanıyorum. Gmaili ise resmi işlerde vs. gmailim tertemiz.
Hotmail ise sizinki gibi. Mesela bir yere kayıt oluyorsunuz o site binlerce mail adresini diğer sitelerinde de kullanıyor ya da satıyor.

2 - On kişiye mail atıyorsunuz, o 10 kişide onar kişiye oldu mu 100.. Bir onar kişiye daha 1000... 10 bin.. diye saadet zinciri gibi mailler atılıyor.

Fakat size mail atan arkadaşınız ya da siz bir zahmet mail attığınız kişinin adını "gizli" "bcc" kısmına yazmıyorsunuz açıktan gönderiyorsunuz. Ve bu mail o tip site sahibine gittiğinde tek bir mailde binlerce e-mail adresini alıyor ve spam mail yolluyor.

3 - En basit bir site altına yorum yazarken bile w @ w.co gibi uydurma bir e-mail yazmak yerine gerçek mailinizi yazıyorsunuz ve mailinizi robotlar arası ile sitelerde @ işareti aratan avcı yakalıyor.. Yem oluyorsunuz. (bu sebepten bazı yerlerde isim@ bilmemne. com değil isim [at] bilmemne .com yazarlar.. )

4 - İllegal olarak mail satan bir çok site veya kuruluş var. Adamlar turkcelldeki numaraları bile cd ile satıyorlardı. emailleri mi bulup satmayacaklar?

Ayrıca bu site üye olmadım diyen arkadaşlar kadınlar kulubune üye olurken size e-mail aktivasyonu geldi. Bu bu sitenin güvenilirliğini ve şifrelerinizi yöneticilerin ve site sahiplerinin dahi göremediğini gösterir.
( Şifrenizi unutsanız da size eski şifre gelmez. Sıfırlama linki gelir. )

Ama bazı siteler aktivasyonsuz üyelik yaparlar.
Bu durumda herhangi biriniz mailinizi bildiğiniz birisini o siteye üye yapabilirsiniz. Sizi de başkasının üye yapmadığı ne malum ?

Back