• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme İsteme, Söz ve Nişan birlikte mümkün mü ?

DamLa1212

Çav bella (:
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
230
1
116
Merhaba, benim de sizlere bir sorum vardı. 2017 Mart gibi ilk adımı atalım diyoruz ve düğünden önceki bu etkinlikleri mümkün olduğunca tek hamlede halletmek istiyoruz.
İsteme + söz + nişan birlikte olur mu ?
Oldu diyelim o isteme kısmı gerçekten isteme konuşması içerir mi yoksa buraya yüzük takmaya geldik gibi bir durum mu olur :)
Söz ile nişan arasında çok fark var mı usul açısından ?
Geleneklere çok bağlı aileler değiliz ona göre cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler :)

Merhaba, benim de sizlere bir sorum vardı. 2017 Mart gibi ilk adımı atalım diyoruz ve düğünden önceki bu etkinlikleri mümkün olduğunca tek hamlede halletmek istiyoruz.
Oldu diyelim o isteme kısmı gerçekten isteme konuşması içerir mi yoksa buraya yüzük takmaya geldik gibi bir durum mu olur :)
Geleneklere çok bağlı aileler değiliz ona göre cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler :)
Nasıl kolayınıza geliyorsa öyle yapmalısınız. İsteme konusması tabiki yapılmalı. Ben de cok gelecekçi değilim lakin bir babamın o sözlerle kızının istenmesi onu onure eder diye düşünüyorum.

Bizim eylül ayında aynı o şekilde oldu.Arada 8 saatlik bir mesafe vardı geldikleri gün önce yemek yedik akşamı isteme yaptık.Uzak yoldan geldikleri için o gece bizde kalındı diğer günde öğlen ben saça gittim ordan fotoğrafçıya gittik evdekiler evi hazırladı süsledi yemek yediler falan bizde fotoğrafçıdan direk eve geldik eniştem bi konuşma yapıp nişan yüzüklerimizi taktı.Gayet güzel oldu.

Ben ablamdan ornek veriyim.hepsi bir arada oldu.misafirler önce salonda kız isteme yaptılar.sonra evimizin kapali bi terasi var misafirleri oraya aldik orda nişan eglence yapildi

Herkese çok teşekkür ederim, sanırım çekirdek aileler olarak ilk konuşma için dışarda olacağız. 1 hafta sonrasında da evde nişan yapılacak, şimdilik plan bu şekilde :))

Herkese çok teşekkür ederim, sanırım çekirdek aileler olarak ilk konuşma için dışarda olacağız. 1 hafta sonrasında da evde nişan yapılacak, şimdilik plan bu şekilde :))

Dışarıda da ilginc olmus biraz :)
Inşallah mutlu huzurlu olursunuz.. :) tatli anilariniz kalsin her daim.

Bence isteme soz sonrasinda nisan olmali.
Aileler tanisiyor mu?

Merhaba kızlar bende bu işlerden hiç anlamayan biri olarak siz danışmak istiyorum. Daha önce hiç isteme nişanda falanda bulunmadım yani hepsi bir arada yapılan. Hiç örnek yok önümde.Biz de nisan sonunda artık söz isteme nişan bi arada yapalım diyoruz fakat benim evim ile damat tarafı arasında 2,5 saat mesafe var. Akşam çaya mı yoksa yemeğe mi davet edilmeli? İstemeden hemen sonra nişana mı geçilir nasıl olur bir fikir verin nolur :):) Bu arada istemeden sonra benim farklı bir nişan kıyafeti giymem gerekir değil mi? @Bayankus06 kapalı ters bizim evde de var güzelce süslenebilir aslında ışıklandırma ile gözümde canlandı bir an çok güzel fikirmiş :) Tabiki aileler tanıştıktan sonra bunlar konuşulacak ama tecrübeli arkadaşlarımdan fikir almak çok işime yarar tek çocuk olduğum için ailecek de tecrübesiziz. Bu arada öyle gelenek adet falan bizde çok fazla yoktur ama tabi annem birinden etkilenir birşey duyar yapmak ister diye kendi fikirlerim olmalı öncelikle ki hayır diyebileyim :):):)

Merhaba kızlar bende bu işlerden hiç anlamayan biri olarak siz danışmak istiyorum. Daha önce hiç isteme nişanda falanda bulunmadım yani hepsi bir arada yapılan. Hiç örnek yok önümde.Biz de nisan sonunda artık söz isteme nişan bi arada yapalım diyoruz fakat benim evim ile damat tarafı arasında 2,5 saat mesafe var. Akşam çaya mı yoksa yemeğe mi davet edilmeli? İstemeden hemen sonra nişana mı geçilir nasıl olur bir fikir verin nolur :):) Bu arada istemeden sonra benim farklı bir nişan kıyafeti giymem gerekir değil mi? @Bayankus06 kapalı ters bizim evde de var güzelce süslenebilir aslında ışıklandırma ile gözümde canlandı bir an çok güzel fikirmiş :) Tabiki aileler tanıştıktan sonra bunlar konuşulacak ama tecrübeli arkadaşlarımdan fikir almak çok işime yarar tek çocuk olduğum için ailecek de tecrübesiziz. Bu arada öyle gelenek adet falan bizde çok fazla yoktur ama tabi annem birinden etkilenir birşey duyar yapmak ister diye kendi fikirlerim olmalı öncelikle ki hayır diyebileyim :):):)
merhaba lioneth, öncelikle bunlarin hepsi tatlı telaslar keyfini cikar doya doya süsle püsle evinin terasini harf balonları var onlardan al etrafı ışıklandır sen özen doya doya, soz nişan ayni gün olmasında bence hiç bir sıkıntı yok. yemekteyken ve söz kesildiğinde aynı elbise olabilir fakat nişan anında başka bir elbise olmalı. maxi bir elbise güzel gidebilir.. :) dilerim cok mutlu olursun

Back