• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme İsteme söz nişan hepsi bir arada ewde olucak nasıl bir sıra izlenmeli

benyasocan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
6
0
36
İstanbul
Kızlar merhaba 12 nisanda ewde 3 ü birarada isteme söz nişanım olcak şimdi ilk geldiler mesela lokum ilram edicez sonra. Ne olcak ?kahve istendikten önce mi sonra mı yapılıo? Bi de kayınpeder illa bohça hazırlıcalmış bana dedim maasraf yapmayın gerek yok ama adamın içinden gelio yapın o zaman dedim bende 😊ben nişan günü için onlara yapıcakmıyom bişi şimdi ?onlar giresunlu biz adanalıyız daha ne giyceğimi de bilmiorum sanırım bu işler olsa bir dert olmasa nir dert walla😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kahve isteme olayi bitince yapilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nisan için bohça yapcaksin damat bohcasi... Nettrn iceriigine bakabilirsin

Yasina.gore bi elbise tercih et:)

Saclarini kalip kalip kivircik yapan kuafotler var.öyle yaptirma.kadin gbi oluo

Canım öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.
Bohça adettendir hane içerisindeki herkese çıkarılır ama karşılıklı anlaşarak farklı bir uygulama yapabilirsiniz. Yine de onlar sana bohçayla gelecekse mutlaka hane içindekilere ve özellikle damada hazırlamanı öneririm.
Nişan olduğu gün söz olmaz 5 dakika arayla söz yüzüğü çıkarıp alyans takılmaz. Ben de Girsunlular'ın geliniyim :) Öncelikle hoş geldin diye büyüklerin elleri öpülür, kolonyalarını ikram edersin oturduklarında. Büyükler sohbetteyken kahveler pişirilmeye başlanır. Kahveyi mümkünse sen pişirme heyecanla tutturamayabilirsin ve küçük şeylerle uğraşmamış ol o durumda. Kahveler piştiğinde mutfaktaki arkadaşların veya akrabaların seni çaktırmadan çağırsınlar, sen sadece erkeğin aile büyüklerine ve kendi aile büyüklerine en son müstakbel eşine (tuzlu :)) ) kahveni sun. Diğer konuklara kahveleri akrabaların sunacak. O esnada isteme olurken odada bulun mümkünse kapıya yakın ve sandalyede otur :) İsteme tamamlanıp anneler ağlayıp :1: gönül rızası alınınca tekrar Kayınvalidenin, Kayınpederinin, annenin, babanın varsa diğer büyüklerin ellerini öp. Ardından alyanslarınız getirilir (bu esnada istersen nişan elbiseni giyersin) karar verdiğiniz aile büyüğünüz keser. Müstakbel eşinle tebrikleşmeyi unutma. :)
Giysin dekoltesiz olması daha uygundur ev törenleri için. Söz için şık, şirin bir elbise giyebilirsin, nişan için istersen daha rahat hareket edebileceğin dizin biraz üzerinde bir nişanlık tercih edebilirsin. Müstakbel eşinin kravatını nişanlığının renginde seçmeyi unutma. Pastanızı kesersiniz vs. ama merak etme herşey saatler içinde bitecek ama sana 15 dakikada olmuş gibi gelecek. :1:
Enine çizgi şişman gösterir ama zaten zayıf olduğumdan ancak iyi göründüm, bu benim ve eşimin istemede tercihimiz;
$sözz.jpg

Bunlar da senin için derlediğim bir kaç nişanlık modeli, Adanalı çok sevdiğim bir arkadaşımdan, abartmayı sevdiğinizi biliyorum lütfen abartısız giyin ve kırmızı artık nişanda çoook klişe kırmızı giyinme :) ille de uzun istiyorum dersen dantelli tercih et. Heyecan yapma, detayları nişandan sonra merakla bekliyoruz :1:
$images.jpg $Kýsa-Abiye-Modelleri-20.jpg $Kýsa-Abiye-Modelleri-5.jpg $mavi-sade-kisa-abiye-elbise-modelleri.jpg

Kızlar merhaba 12 nisanda ewde 3 ü birarada isteme söz nişanım olcak şimdi ilk geldiler mesela lokum ilram edicez sonra. Ne olcak ?kahve istendikten önce mi sonra mı yapılıo? Bi de kayınpeder illa bohça hazırlıcalmış bana dedim maasraf yapmayın gerek yok ama adamın içinden gelio yapın o zaman dedim bende 😊ben nişan günü için onlara yapıcakmıyom bişi şimdi ?onlar giresunlu biz adanalıyız daha ne giyceğimi de bilmiorum sanırım bu işler olsa bir dert olmasa nir dert walla😊

Canım hayırlısı olsun simdiden..benim sözümde ilk kahve yaptık kahve içerken isteme oldu.panik yapma sakin yaklaş sonuçta bianda gelip geçiyor o gün anlamıyorsun.bohça yap derim çünkü bunlar 1 kerelik olan bir olay benimde az bi zamanım kaldı nişanıma ama o bohçayı bile hazırlamak keyifli oluyordur eminim onu süslemek etmek derken..:34:kıyafet ise ben kendimden örnek vereyim siyah düz dizlerde olan bi elbise giymiştim sarı kemerliydi.dantel detaylı çok hoş elbiseler var yeşil yada bordo tonları bu güne uyum saglıcagını düşünüyorum.

Kızlar ilginize çok çok tesekkür ederim lousv bişi sorcam sana erkeğe de mi nişan bohcasını o gün vericem? Nişandan sonra onlara gittiğimizde götürmüomuyuz? Ay bu adetleri hiç bilmiorum ben👻 söz yüzüğümüz yok zaten direk alyanslarımızı takıcaz isteme sırasında giycek elbisem var da nişan sırasında yok😔dün dolaştım 42 44 bedenim ben süper abiyeler var ama hepsi 36 38 😕bana olanları da ben begenmedim bakmaya dewam edicem mecbur yasım 33 bedenime uygun abiyelerle 45 göründüm resmen ay ne zor işlermiş yaaaa

Özel diktir

isteme olayı kahve gelince kahve içilirken yapılır yani bizde adet böyle.ne önce ne sonra istemenin tam zamanı kahve içerkendir.eğer onlar size bohça yapıyorsa siz onlara ziyarete gittiğinizde mutlaka sizinde yapmanız gerekir.yoksa karşı tarafa ayıp olur.giyim konusunda dekolte olmayan bişi seçmenize dikkat edin gerisi önemli değil :9::9:

Kızlar ilginize çok çok tesekkür ederim lousv bişi sorcam sana erkeğe de mi nişan bohcasını o gün vericem? Nişandan sonra onlara gittiğimizde götürmüomuyuz? Ay bu adetleri hiç bilmiorum ben👻 söz yüzüğümüz yok zaten direk alyanslarımızı takıcaz isteme sırasında giycek elbisem var da nişan sırasında yok😔dün dolaştım 42 44 bedenim ben süper abiyeler var ama hepsi 36 38 😕bana olanları da ben begenmedim bakmaya dewam edicem mecbur yasım 33 bedenime uygun abiyelerle 45 göründüm resmen ay ne zor işlermiş yaaaa

Canım benim biz evi dizmeye oturduğumuz şehre geldiklerinde kayınvalideme, kayınpederime ve görümcelerime verdik ama hane içerisindeki babaanne ve anneanneye el öpmeye gittiğimizde götürdük. Onları takip et eğer getirirlerse bohçanı (ki adetlerine göre muhtemelen getirirler) sen de hazırda bulundur ve ellerinle sahiplerine takdim et. Bizimki salonda olduğu için nişandan sonraki gelişlerinde verebildik ama seninki evde olacağından o an teslim edebilirsin. Bu konularda damatla irtibatını koparmazsan daha rahat olursun. Birlikte uzlaşın.

Eşim giresun bn rızeliyim bnimkide aynı oldu. İlk kahveler içildi formaliteden istenilde yüzükler takıldı hep beraber evimzde yedik yemeği nişanm salondaydı öyle kuaför fln koşturuldu akşam için.
Bohça iki tarafda yaparmş. Bn yapmadım onlarada yaptırmadım . Ama annenin kv. Arayıp bu gelenekleri neler yapılması gerektiğini detaylıca konuşmalı açık açık

Selam canım. Ben kendimden örnek vererek cevaplamak istiyorum sorularını.. Benim de söz/nişan bi arada oldu öncelikle belirteyim. 2. kez istemeye geldiler tabi söz olmadı bu durumda.. İkram konusunda sarmadır, börektir, tatlıdır ikram ettik. 2. geldiklerinde kahveyi yaptım, verildin diye haber geldiğinde çikolatayı açtık. Zaten adettendir kız verilince kahve üzerine çikolata dağıtılırmış. Bende o zaman öğrenmiştim.. Kahve yapılıyor, isteme durumu öyle başlıyor anlayacağın.. İki gün sonra da nişan yüzüklerimiz takıldı.. Bohça tabi yapılır, o da bi adettendir sonuçta.. Dilediği gibi yapsınlar canım çok takılma buraya.. Nişan için sizde var mı bilemiyorum ama bizde onlar bana bohça yapmıştı, bizde nişanlıma bohça yapmıştık.
Kıyafetini de illa ki buluyorsun çok takma bu kadar ya hu. :34: Gelip geçiyor, sen bile anlamıyorsun :17:
Allah tamamını erdirsin inşallah :nazar:

Giresun gelinleri☺️bişi daha sorcam size nişanda damada bişi takılmıo dimi var mı adetlerinde öle bişi benimkiler mesela yazın kızlarını nişanladıkar damada takmadılar bişi acaba sır oğullarına gelince isterler mi ki😊

Giresun gelinleri☺️bişi daha sorcam size nişanda damada bişi takılmıo dimi var mı adetlerinde öle bişi benimkiler mesela yazın kızlarını nişanladıkar damada takmadılar bişi acaba sır oğullarına gelince isterler mi ki😊

Hayır canım nişanda kıza set takılır ama damada ailen isterse saat takar nişanda istemezse düğünde takabilir, damada takı şart değil :6:

Back