• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Isteme-söz-nişan bir arada olur mu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ZHR83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
237
66
118
34
İstanbul
Kızlar ne olur bana birsey söyleyin , Erkek arkadasımla birbirimize girdik resmen iki aile tanıstıktan sonra benim ailem isteme-söz-nişan bir arada olsun diyorlar , onun ailesi olur mu öyle sey diyormus , isteme ayrı olur diyormus ..Tecrübeliler yazsın lütfen...

Olur neden olmasın ki ? Çevremde bir çok tanıdığım böyle yapıyor artık. Kız isteniyor ardından yüzükler takılıyor , güzel de oluyor .

Erkek tarafı nişanı törenli mi yapmak istiyorda bu kadar tepki gösteriyor ben onu anlamadım ?
Tabi ki de olur..

Kızlar ne olur bana birsey söyleyin , Erkek arkadasımla birbirimize girdik resmen iki aile tanıstıktan sonra benim ailem isteme-söz-nişan bir arada olsun diyorlar , onun ailesi olur mu öyle sey diyormus , isteme ayrı olur diyormus ..Tecrübeliler yazsın lütfen...

Canım öncelikle hayırlı olsun.
Valla benim şöyle olmuştu, ilk önce ailesiyle tanışmıştım, tabi o da benim ailemle.Sonrasında eşimin ailesi tanışmak için annemlere geldiler, bizde onlara gittik.Daha sonra isteme oldu ve söz kesildi.Maddi durumlar nedeniyle de 8 ay sonra nişan yaptık evde.Malum, bohçaydı nişandı derken sıkıntıya girecektik.8 ay sözlü kaldık, sonra da evde kendi aramızda güzel bir nişan töreni yaptık.İsteme-söz bir arada olur ama nişanda bohça alışverişi vs gibi maddiyata dayalı işler olduğu için bir süre sonra yapmak daha mantıklı geliyor bana.Sonuçta söz de daha az masrafım olmuştu benim.

Erkek tarafı nişanı törenli mi yapmak istiyorda bu kadar tepki gösteriyor ben onu anlamadım ?
Tabi ki de olur..

nişan evde olucak bizim kız tarafı olarak niyetimiz o , ailemde hepsi bir arada olsun diyor bende sıcak bakıyorum , bizimkinin ailesine sacma gelmiş

en güzeli o aslında ama anne babalar "olmaz öyle biz senin mürüvvetini görcez" dedikleri için arıza çıkarıyorlar böyle. aileden aileye değişiyor işte.

ya bende sız gbı dusunuyorum :):) istemenın ardından hemen nısan olsun sözle ugrasmayalım dıyoruz ama aıle ne der bılmıyoruz :D napıcaz hıc bılmıyorzz

Yeni nişanlı biri olarak sana tecrübemi yazayım :34: benim kız isteme söz nişan bir arada oldu ve çok da güzel oldu canım . Benim ailem İstanbul da oturuyor nişanlımın ailesi ise Bursa da . Yola gidecek paraları falan düşünürsen ki erkek tarafından gelecekler 10 kişi idi biz hepsini bir arada yapalım dedik . Nişanlım ailem ile bundan 3 yıl önce tanışmıştı ve sürekli bize gelip gidiyordu ben onun ailesi ile resmi olarak 2013 kurban bayramında tanıştım :34: onlara fikirlerimizi söyledik onlar ilk başka sıcak bakmadılar üç merasimin de bir arada olmasında ama daha sonra nişanlım onlara güzelce gerekçelerini anlatınca onlar da hak vermişler ve siz nasıl uygun buldu iseniz öyle yapalım dediler . Ki şöyle de bir ayrıntı var ben Nişanımı da Bursa da yaptım olması gereken İstanbul idi ama benim arkadaş çevrem bursa da daha fazla olduğundan ailem de karşı çıkmadı . Bohça alışverişi için annem iki günlüğüne Bursa'ya geldi ve bohça alışverişini de sorunsuz hallettik . O gün Bahriye annemin ( kayınvalidem ) bana takacağı seti bile seçtik çok fazla dolaşmadan . Uzun lafın kısası Nişanlın ile önce oturup güzelce konuşun birlikte yapmanın eksi ve artı yönlerini düşünün tartın ve nihayi bir karar alın daha sonra ailelere aynı şekilde güzelce anlatın çok yokuşa sürmicek tipler ise zaten sizi nlarlar ve sizin kararlarınıza ayı duyaralr diye düşünüyorum . Bu gibi durumlarda öncelikle iş Genç çiftte daha sonra ise erkek tarafının annesinde ve en son da kız tarafının annesinde biter diye düşünüyorum . Şimdiden size mutluluklar ve bol şans diliyorum canım :54:

Şahsen Benımde oyle oldu. Geldiler tanıştılar 1hafta sonra ıstemye geldiler istediler soz yüzükleri takıldı servet içildi ufak çaplı takı takıldı herkesle foto cekımı yapıldı nisan olmuş oldu:))) pasta vs ayrıntı yapmadık. Doğrusu boyle cok daha guzel oldu. Kına ve düğünde sınırsız istek hakkımız oldu ayol :)))

Valla şöyle bişey var uzaklık varsa üçü birarada olur nieticede bnmde öyle oldu, ama aynı şehirde olsak ben isteme nişan ayrı olsun isterdim açıkçası yinede iyiki böyle olmuş diyorum :16:

Valla şöyle bişey var uzaklık varsa üçü birarada olur nieticede bnmde öyle oldu, ama aynı şehirde olsak ben isteme nişan ayrı olsun isterdim açıkçası yinede iyiki böyle olmuş diyorum :16:

Kızlarrrr Olay tatlılığa bağlandıııııı kabul etmişler sıkıntı yokkk ,, offf bu streslerrr ne kötü ama yaaa ,,, 15 martta tanısmaya geliceklerrrrrr eeee şimdiden beni aldı telaşşşş ne giyicemmmm ne yapıcazzzz :):):)

Öncelikle hayırlısı olur ınsAllah ve tez zamanda atlatırsınız umarım..benımde yaklasık 10 gün önce isteme-söz-nişan bir arada oldu çokta güzel oldu nişan bana saçma geldiği ve fuzili masraf oldugunu düşündüğüm için ailemede söyledim evimizde geniş olduğundan 3ünü bir arada hallettik..ilk başta annem isteme ayrı olur diye söylendi istemedi ama benim nişanlımın ailesi 1100 km yoldan geldiği için sonradan bir sey diyemedi :1:

Kızlarrrr Olay tatlılığa bağlandıııııı kabul etmişler sıkıntı yokkk ,, offf bu streslerrr ne kötü ama yaaa ,,, 15 martta tanısmaya geliceklerrrrrr eeee şimdiden beni aldı telaşşşş ne giyicemmmm ne yapıcazzzz :):):)

Canım çok sevindim tatlılığa bağlandığına olayın :34: Telaş yapmana da gerek yok . Hemen bu yazımı okuyunca eline temiz bir not defteri alıyorsun ve yapman gerekenlerin bir listesini yapıyorsun . Daha sonra alman gerekenlerin ( örn. Bohça alışverişi , alınacak takılar , yapılacak ikramlar için alışveriş listesi vs. ) tarihinizi belirlediğiniz zaman bir iki hafta öncesinde bohça alışverişine çıkarsınız . İkramları iki üç gün önceden hazırlamaya başlarsınız , pasta siparişi falan derken o gün gelip geçivermiş bak gör :34:

Ammaaan derdin bu olsun kızım hadi bakalımm hayırlı olsun şimdiden :nazar:

Aile tanışması olumlu geçer ve her şey konuşulup halledilirse bence de olur. Böyle yapan da çok kişi var zaten ama önemli olan sen ne istiyorsun? Bence hepsinin tadını ayrı ayrı çıkar. En azından isteme-söz birlikte, nişan ayrı olsun.

Canım çok sevindim tatlılığa bağlandığına olayın :34: Telaş yapmana da gerek yok . Hemen bu yazımı okuyunca eline temiz bir not defteri alıyorsun ve yapman gerekenlerin bir listesini yapıyorsun . Daha sonra alman gerekenlerin ( örn. Bohça alışverişi , alınacak takılar , yapılacak ikramlar için alışveriş listesi vs. ) tarihinizi belirlediğiniz zaman bir iki hafta öncesinde bohça alışverişine çıkarsınız . İkramları iki üç gün önceden hazırlamaya başlarsınız , pasta siparişi falan derken o gün gelip geçivermiş bak gör :34:

Harikasın yaaa ,,, Hemen yazdım Valla ,,Hediye Dağıtmak için sabun yapmaya basladım bile :) Canımmm ikram olarak ne hazırladınız hemen senden alıyım :) Daha var ama hersey güzel olsun acele olmadan dimi ya :)

Hayırlı olsun şimdiden nişanda ikram olarak,börek,yaprak sarması,kek,poaça,kurabiye,kuru pasta türleri,ve salata türleri yapabilirsiniz Rus salatası,patates salatası gibi tatlı,yap pasta ve içeceklerde birlikte servis edersiniz.

Harikasın yaaa ,,, Hemen yazdım Valla ,,Hediye Dağıtmak için sabun yapmaya basladım bile :) Canımmm ikram olarak ne hazırladınız hemen senden alıyım :) Daha var ama hersey güzel olsun acele olmadan dimi ya :)

Hemen menümü paylaşıyorum :42:
Rus salatası , yaprak sarma , kıymalı karnıyarık böreği , pırasa böreği , tahinli kurabiye , tuzlu pastane kurabiyesi , nişan pastası , meşrubat ve çay ( iki çaydanlık ve 3 paket en ucuzundan çay bardağı ile o geceyi sorunsuz atlattık ) ...

Hemen menümü paylaşıyorum :42:
Rus salatası , yaprak sarma , kıymalı karnıyarık böreği , pırasa böreği , tahinli kurabiye , tuzlu pastane kurabiyesi , nişan pastası , meşrubat ve çay ( iki çaydanlık ve 3 paket en ucuzundan çay bardağı ile o geceyi sorunsuz atlattık ) ...

Çok sağolun Kızlarrrr :):):) ben aklıma geldikçe yazabilirim sorabilirim dimi :)

Çok sağolun Kızlarrrr :):):) ben aklıma geldikçe yazabilirim sorabilirim dimi :)

biz bu yüzden KK hatunlarıyız canım birbirimize gerektiği anda yardımcı ve destek olmak mutlu ve sıkıntılı anlarımızı paylaşarak çoğaltmak ve azaltmak için :34:

Back