isteme öncesi sevgilinin ailesiyle tanışmak doğru mu ?

funfb

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
332
100
33
Merhaba arkadaşlar. Gerçek hayattaki arkadaşlarım olumlu olumsuz cevap verse de bir de sizden duymak istedim. Ciddi bir ilişkide erkek arkadaşın ailesiyle tanışmak ne derece doğru ? Sevgilim askere gideceği için tanıştık. Kimisi şimdiden yüz göz olma dedi. Kimisi iyi yapmışsın dedi. Size göre evlilik öncesi ailelerle tanışma -kaynaşma doğru mu?

Yüz göz olmak nedir ki? Tabii ki tanışabilirsiniz hatta iyi yapmışsınız. Sevdiğiniz, askerden dönmesini bekleyeceğiniz ve evlenmeyi düşündüğünüz kişinin ailesi ile tanışmak, hiç sorun olmamalı. Evlenmek sadece karı koca bir hayat yaşamak değildir, aileler de buna dahildir. Sizin yasa üzerinde anne babanız haline gelecekler diyebiliriz. Güzel bakan güzel görürmüş. Siz güzel bakın, bir anne baba olarak bakın onlara, sevdiğinizi bu günlere getirip yetiştirmişler. Siz güzel görünce, karşılığını da alırsınız.

Evet şimdiden çok seviliyorum. Kızım yavrum diyor annesi. Ama evli bikaç arkadaşım istemeye gelinceye kadar tanışmadık dediler. Ben de acaba acele mi ettim diye düşündüm. Üzüldüm hatta

Tanışmış olabilirsiniz kötü bir şey değil
amma velakin mesafeyi koruyun çok fazla içli dışlı olmayın der susarım.

Tanışmış olabilirsiniz kötü bir şey değil
amma velakin mesafeyi koruyun çok fazla içli dışlı olmayın der susarım.
Aileler tanışmadı zaten. Ben tanıştım. Sizin gibi çok içli dışlı olma dediler bana da. Bu yüzden korku sardı içimi. Önceden tanışmanın ya da içli dışlı olmanın nesi kötü ? :/

Sana şöyle izah edeyim.
Bizde sevgiliyken annesi geldi yanına tanıştırcan beni diye tutturdu. Tanıştık. Çok sevdi beni. Oğlu burda öğrenciydi o zamanlar her gün kahvaltıya davet etti burda kaldığı sürece. Birlikte gezdik yemeğe gittik.
Sonra beni kendi evlerine davet etti. Ben onların olduğu şehire gittim düğünümüz vardı bu vesileyle onlara da gitmiş oldum. Nasıl ısrar ederdi bizde kal bizde kal. Neyse kaldım bi iki kere. Sonra sevgilimle birlikteliğimiz hala devam ettiği için ileriki senelerde yazlığa davet etmeye başladı. Bende nişanlımın doğum gününe denk getirip 2 günlüğüne gidiyordum.
Sonra nişanlandık. Hala da evlerine gittiğimde hep sevdiğim yemekleri yapar eder ama benim önceleri onlara gidip gelmemin lafını etmeyi bırakmaz. Ki bu sefer gittiğimde kıskançlık krizlerine girip benimle sıkıntı yaşadı.
Ayrıca eskiden onlara gittiğimin lafını da yapar. Hiç lafını etmem demişti oysaki. Cahillik işte bilemiyorsun.
Sonra oğlunu kıskanıyor. Oğlunun beni sevmesini kıskanıyor.
Samimi olunca böyle b.kunu çıkartıyorlar. Sakın çok fazla samimi olma. Ben oldum pişmanım. Önümde örnek yoktu nasihat edecek kimse yoktu. Bir annem vardı gitme etme dedi ama oda bana kıyamayıp izin veriyordu.
Eğer sevgilinle ileriyi düşünüyorsanız gerçekten sınır koy. Mesafeyi koru.
Sonra psikolojin bozulur benden söylemesi

Waoowww bu tecrübe çok iyi oldu. Aynı ısrar onda da var. Komşu sehirlerdeyiz 1 saatlik yol. Ona gel buna gel diyor. Ama ben hep bahane uydurdum. Dediginiz gibi sonradan laf olur canım sıkılır diye düşünüyorum. Çok teşekkürler

Bu ailelerin görüşüne bağlı bir şey.
Ben sevgilimin ailesiyle 6. yılımızda tanıştım.
O da ameliyat oluyordu, mecburen hastanede karşılaştık.
Kendim tercih etmemiştim, çünkü onların yapısına göre bu hoş karşılanmaz.
Eğer modern bir aile ise, sorun yok derim.
Ama sürekli de görüşmeyin, bayramdan bayrama yeter de artar.

Anladım. Siz de içli dışlı olma diyorsunuz. Teşekkürler

Eşimin ailesiyle daha çıkmaya başladığımız ilk ay tanıştım. Eşim yurtdışında çalışıyordu ben devamlı ona giderdim. Onlar eşime devamlı birşeyler gönderirlerdi. Sonra eşim Türkiye'ye dönüş yaptı hem ailesinin evine devamlı giderdim hem tatile giderdik hemde eşimin ailesi varkende yokkende yazlıklarına gittim. Hiç laf edilmedi. Birazda insanlarla alakalı bir durum bu.

Haklısınız. Ama şimdiden durumu kestiremiyorum tabi. Laf olur mu olmaz mı? Diye. Sizin kadar rahat değilim. Sadece telefonla görüşüyoruz. Ya da ben böyle olmasını istiyorum. Bilmiyorum

bazı şeyler karakterle alakalı diye düşünüyorum...
8 senedir süregelen bir birlikteliğim var, ailesiyle tanışmam kaçınılmaz oldu..
neyse gel zaman git zaman tanıştım, içlerine girdim, evlerine gittim, samimi de olduk...
aynı şehirdeyiz dolayısıyla kalma mevzusu olmadı ama yine de sürekli bir görüşme durumu oldu...

gel zaman git zaman , biz nişanlandık...

kayınvalidem dünya iyisi, sevgililik zamanlarında nasıl iyi davranıyordu ise hala aynıdır...
hatta şimdi daha bir sahiplendi..
iyi ki daha önceden tanımışım da şimdi doyasıya tadını çıkartıyorum diye düşünüyor, ben kızımı tanıyorum kim ne derse desin diyerek daha bir sarıp sarmalıyor...
isteme günü tanışsaydık daha bir resmi olurduk mantığında, şimdi beni zaten biliyor, karakterimi çözmüş durumda...
o yüzden bu konuda sıkıntı yaşamadım...
kayınvalidemi önceden tanıdığım için hiç pişman değilim...
Allahım da pişman etmesin inşallah...

gel gelelim işin öteki tarafına...
görümce vakalarına ! iki görümcem var, birisini severim, ona dair de pişmanlığım yok, Allah etmesin..
fakat diğer görümce için aynı şeyleri diyemiyorum...
hayatımda asla hakkımı helal etmem dediğim, yaptıklarını ölüp gitsem kemiklerim unutmaz dediğim tek insan...

bana karşı o kadar değişti ki, diyorum ya biz 8 senedir beraberiz, çocuk yaştaydık 15 de başladık..
o zamanlar tabi ciddi olduğumuza kimseler inanmazdı, ayrılırlar gözüyle bakılırdı... üniversitede başkalarını bulurlar dendi vs vs... neyse ayrılmadık çok şükür...
ama baktı ki biz ayrılmıyoruz.... hatta üstüne biz evleniyoruz..
işte değişmeye o noktada başladı... beni eskiden çok seven görümce , şimdilerde benden nefret ediyor...
ne yapacağını şaşırmış durumda, nereden kötülük yapabilirim diye düşünüyor... beni nasıl üzebilir diye arayış içinde...
bir tek bana karşı değil, aileme karşı da aynı saygısız tutum içinde, sözümde nişanımda o kadar rezil etti ki beni asık suratıyla... tüm akrabalarım Allah yardımcın olsun bu kız sana fena takmış diye dua etmeye başladı...

velhasıl sevgili konu sahibi, ben iki örneği de yaşadım..
bir taraf beni pişman etti, bir taraf da hiç sıkıntı yaşamadım...

o yüzden sana ne samimi ol derim nede olma derim... ne tanış ne tanışma...
insanın karakteri nasılsa sana ona göre geri dönüş yapıyor emin olabilirsin.. ben bunu yaşayıp gördüm çünkü..

kendini bilmek de çok önemli, kendini ezdirme... en büyük tavsiyem bu... kişiliğinden ödün verme, bazen bazı şeyler görülmez duyulmaz falan ama genele baktığımız zaman da her şeye susulmaz...
sana saygı duymalarını sağla, saygı duymaktan kasıt da aranızda illa resmiyet olsun demiyorum, çok ince bir çizgi... hem sevip hem saygı duyulsun.. sana ileri geri konuşma hakkına sahip olmasınlar..ilişkine karışma hakkını elde etmesinler, bazen fikirlerini alırsın bir konu olur vs ama tamamen onların dediklerini yapmaya çalışma...
ilişkin hakkında , hayati kararların hakkında söz sende olsun her zaman ve herkes de bunu bilsin...

umarım karşındaki insanlar çok iyilerdir ve seni buna pişman etmezler

Cooookkkkk teşekkür ederim benimle bunları paylaştığın için. Çok duygulandim okurken bazen sinir oldum. Durduk yere bi insana niye takılır anlamıyorum. Hani sırf gelin olduğun için ezerim kızarım istediğimi yaparım mantığında bazı görümceler. Allah sizi onun kötü gözünden korusun ne diyim
Gelelim bana. Görümce yok şükür. Bekâr bi erkek kardeşi var. Elti duygusunu tadicam inşallah. Umarım bi sorun yaşamayız. O bana yaşatmaďığı sürece ben de cici elti olacağımı düşünüyorum.
Anne ve babası tarafından çok sevildim. Şimdiden gelinimiz lafı geçiyor arabalarına anlatıyorlar beni. Seviniyorum gurur duyuyorum hatta diyebilirim. Inşallah bu güzel gidişin sonu yoktur

amin :) güzel dileğin için teşekkür ederim... beni yeterince tüketti de bakalım bundan sonrası hayırlısı...

bazı görümceler gelen geline kuma gözüyle bakıyorlar..sanki onlarınmış da ellerinden alıyoruz.. değişik hastalıklı bir düşünce... Allah korusun herkesi...

kimi konularda da eltisinden çekenleri duyuyoruz ama benim öyle bir tecrübem olmadı o yüzden bir şey diyemiyorum... ama o konuda da şanslısın ki henüz piyasa da kimse yok :)

aahh neyse evet sana gelelim :) (genelde siz diye hitap ederim ama aşağı yukarı aynı yaşlarda belki biraz da benden küçüksün diye düşündüm, daha arkadaş vari yaklaşmak istedim. umarım sorun değildir )

tahmin ediyorum yaşadığın mutluluğu, bir yerde senden bahsedilmesi, güzel anılması.. gelinim diye el üstüne tutulması başka bir duygudur...
bana da kayın validem ve kayın pederim sağ olsun çok yaşatırlar bu duyguyu :)
o yüzden keyifli olduğunu bilirim..

tadını çıkartmalısın, onların sana olan sevgisini de boşa çıkartmamalısın...
kendini sevdirmek, saydırmak biraz da senin elinde... madem küçük bir erkek kardeş var, çok güzel... sen ablalık edersin... sen büyüklük edersin çoğu konuda...
daha olgun daha oturaklı, aklı başında davranırsın...

inşallah son olmaz... hep böyle güzel gider
askerdeyken seni en iyi annesi anlayabilir, onunla birlikte vakit geçirmek sana da daha iyi moral olacaktır..
yokluğunu dolduramaz elbet ama, insan kendisi burada olmasa da ben ailesinin içindeyim diyerek mutlu olabiliyor..

Son yazdığınla ağlamamak için zor tuttum kendimi. Evet ben çok büyük konuştum. 24 yaşına geldim. Asker beklemem bu saatten sonra herhalde dedim. Dedim ama gittim eski arkadaşıma aşık oldum. Üstüne bir de askere gönderdim. Sanırım evde kız çocuğu olmadığı için o eksiği benimle kapatmaya çalışıyorlar. Yoksa her telefonda kızım kuzum yavrum demezler dimi. Annesi oğlunu bana soruyor iyi mi kötü mü diye. Onu da aramasina rağmen. Aranız nasıl diye soruyor hep. Iyi olun aman kızım diyor.
Bilmiyorum bu sevgi umarım araya evlilik yada elti girince bitmez.
Ama verilen cevaplardan anladım ki içli dışlı olmakla resmi olmanın arasındaki ince çizgiyi ayarlamam gerekiyor. Biraz da olsa rahatladım. Bişeyler öğrendim. Çok teşekkür ederim

Bence tanışılması doğru değil. Arkadaşlarının bir kısmının dediği gibi yüzgöz olmaya gerek yok. Şimdi aramak hatta gidip gelmek zorunda kalacaksın. Ki bence gitme, sadece ara madem tanıştınız. Zaten evleniceksiniz ve ailesiyle birbirinizi tanımanız için yeterince zamanınız olacak; bir ömür kadar :)

Ben de öyle düşünüyorum. Onlara kalsa hemen aileler de kaynaşsın gelip gitmek istiyorlar. Ama olmaz. Daha çok vakit var bunlar için. Telefonla görüşmek kafi gibi geliyor bana da :)

Gayet doğal ve olması gereken bişey niye bu kadar kasıp sıkıntı haline getiriliyor, niye herkes hemen kötü düşünüp yüz göz olma gibi bana göre çirkin kelimeler kullanıyo anlayamıyorum. Bence bu insanlarının hayat görüşlerinin dar olmasından kaynaklanan bi sorun. Tabi kötü şeyler yaşayıp böyle düşünen istisnalar vardır. Benim de uzun süreli bir ilişkim var sevgilimin ailesiyle daha yeni çıkarken tanıştım.Ablası uzun zamandır yurtdışında yaşıyor. Annesi onlarda kaldığımda bana kızım diye sarılarak uyur benim de çok hoşuma gidiyo Ben de yurtdışında okuyorum yazın gittiğimde çalışıyorum işyerime yemeğimi hep getirir, alışverişe gideriz birlikte evine benim seçtiğim şeyleri alır. Bir ara rahatsızlığım oldu maalesef kendi annem babam bana çok düşkün değil o beni hep hastaneye getirip götürdü. Arkadaşım gibi yani. Ablası aynı şekilde babası da öyle ki bunlar ayrılmış bir aile onlara da genelde önyargıyla yaklaşırız ya biz hani. Çok uzun yazdım ama sonuç olarak ben onları sevgilimin ailesi değil ondan bağımsız olarak kendi ailem olarak görüyorum. Kendi annem babam malesef biraz soğuk insanlar onlara gösteremedğim sevgiyi sanırım sevgilimin ailesine gösteriyorum(Bunu da yanlış anlamayın keşke kendi ailem böyle olmasaydı da tabi ki onlara gösterebilseydim) onlar da karşılığını veriyolar. İleride bu konular sorun olsa bile hiç pişman olup üzülmem çünkü ben onlara karşı yaptığım her şeyi içten, kendi isteğimle ve severek yapıyorum :)

Ne güzel :) sevindim adınıza. Şimdilik ben de anlaşıyorum. Seviliyorum. Inşallah sonrası da daha iyi olur :)

bende çok uzak durdum hata ettim, tanışmak görmek lazım, uyumlularmı ilerde problem çıkarırlarmı tanımak lazım, ama mesafeli durursun yine halinle tavrınla, bence tanı, ben pişmanım sözden sonra çok değiştiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…