Merhabalar herkese,
Bu aralar ufak bir sıkıntım var, onu sizle paylaşmak istedim, benzer durumda olanlarınız veya çevrenizde tanık olduğunuz vardır belki diye.
Benim yaşım 30, boyum 1.71 ve kilom 15 senedir 50-53 arası idi. Liseden beri spor yapmıyorum ama halen bir şekilde kaslıyım, omuzlarım geniş, o yüzden zayıftan çok atletik göründüğümü düşünüyorum. En azından şimdiye kadar kimse çok zayıfsın kilo al biraz demedi :) Genetik olarak da ailemden farklı bir fizik yapım yok, hepimizin boy-kilo oranı aynıdır.
Evliyim, son 3 aydır çalışmıyorum, evde olunca kilo alırım diye düşünüyordum, günlük koşuşturmalarım olmayacağı için.
Ancak şöyle bir durum var, 3 ayda 45 kiloya indim. Eşim sürekli çok zayıfsın demeye başladı, annem eridin bittin diyor, eski arkadaşlarımla karşılaştığım zaman ne oldu sana demeye başladılar, özellikle bugün çok fazla üstüme gelindi hasta olabilir misin acaba diye, üstüne bir de alışverişe çıktım, hep 36 giyerim ama bugün denediğim tüm 34 beden kıyafetler bol geldi.
Yemek yememde bir sorun yok, oldum olası ne bulursam yerim, gecenin bir yarısı bile uykumdan uyanıp yemek ısıtırım, hiçbir ikramı geri çevirmem, sadece abur cubur yemiyorum, midemi bulandırdığı için. Filtre yada öğütülmüş kahve tüketimim çok fazla bir de, ama liseden beri öyledir, aileden gelen bir alışkanlık.
Hayatımda beni strese sokan, ters giden hiçbirşey yok, çalışmadığım için stresim az, kendime vakit ayırabiliyorum, keyfim yerinde kısaca.
Eşim anoreksiyadan şüpheleniyor, ben de inandım bir süre acaba mı diye, bir tanıdığım guatr yada tiroid rahatsızlığın olabilir mi diyor, adet dönemim de düzensizdi ama bu aralar iyice sapıttı.
Yalnız asıl sorun şurada, ben aynaya baktığım zaman kendimde hiçbir değişiklik görmüyorum. Hiç zayıflamışım gibi gelmiyor, halsizlik yorgunluk zaten hissetmiyorum, aynada gördüğüm ben halen aynı kilodayım, sanki ben küçülmemişim de kıyafetlerim büyümüş gibi geliyor bana. Halen kaslıyım, onlarda da bir erime yok.
Birkaç haftadır kuruntu oldu bu bende, sağlıksız da hissetmiyorum kendimi, acaba bir rahatsızlığım vardır da sonradan mı çıkar kokusu? Yada doktora mı gitmeliyim?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...