• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istege bagli sezeryan ne zaman olmali

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Merhabalar
Hem panik atak hastası olmam hem o kadar doktor gezip tek güvendiğim doktorumun mesai saati dışında normal doğuma hiçbir sartla girmemesi nedeniyle sezeryan olmayı planlıyorum. (Haliç hospital)Dün kontrolde oğlumun 28+3 iken gelişiminin 30+4 olduğunu öğrendim. Adet tarihime gore 5 haziran, ultrasyona göre ise 21 Mayıs görünüyor normal dogum. Ama doktorum en erken 25 mayısta sezeryan olacagimi söylüyor. Bana göre geç geldi sancı başlayıp sezeryana girmekten daha kötüsü çocuğumu içerde sıkıntıya sokmaktan(kakasini yemek gibi) korkuyorum. Ne yapmalıyım. Maalesef normal dogum için doktor ayarlayamadim. Bari eşim girecek olsaydı yanımda her doktor a raziydim doktorlar kabul etmedi maalesef (medilife,sante plus)

Son adet tarihini baz alarak 37 haftadan sonra sezaryan yapiyorlar bildigim kadariyla.

Siz ultrasonun verdigi tarihe bakmayin. Ultrason doktorun olcumlerine gore tarih veriyor. Doktorlarda hizli olcum yaptigi icin her zaman dogru tatih cikmiyor.

Son adet tarihinize gore 39. Haftaya kadar bekleyin bence.

Bebek gelisimini tamamlasin tam olarak.

Bebek 40 hafta dan sonra kakasini yiyebilir ki bu bile kesin degil.

Yurt disinda 42. Haftaya kadar normal dogumu bekletiyorlar.

Son adet tarihini baz alarak 37 haftadan sonra sezaryan yapiyorlar bildigim kadariyla.

Siz ultrasonun verdigi tarihe bakmayin. Ultrason doktorun olcumlerine gore tarih veriyor. Doktorlarda hizli olcum yaptigi icin her zaman dogru tatih cikmiyor.

Son adet tarihinize gore 39. Haftaya kadar bekleyin bence.

Bebek gelisimini tamamlasin tam olarak.

Bebek 40 hafta dan sonra kakasini yiyebilir ki bu bile kesin degil.

Yurt disinda 42. Haftaya kadar normal dogumu bekletiyorlar.
Doktorum da bunları dedi ama 40 hafta adet dönemine göre mi yoksa çocuğun iriligine göre mi ? Yani benim oglum daha iri ve uzun kendini 40 haftalik sanıp bişey yapmasın. Çok endiseliyim ben 37 38 de rahat rahat sezeryan olması taraftariyim

Evet Aylin Güneş e gidiyorum o ozek okmeydanindayken kuzenim sezeryan oldu çok memnun kaldı bende enerjisini sevdim ama işte dogum saatleri sorun
Evime cok yakin orasi ben oraya hic gitmedim ama acilde filan kadin dogum uzmani oluyor mu acaba? Aklimda olsun cok tesekkur ederim duruma gore giderim en azindan.

Doktorum da bunları dedi ama 40 hafta adet dönemine göre mi yoksa çocuğun iriligine göre mi ? Yani benim oglum daha iri ve uzun kendini 40 haftalik sanıp bişey yapmasın. Çok endiseliyim ben 37 38 de rahat rahat sezeryan olması taraftariyim

Cocuk kendini nasil 40 haftalik sansin ya hu.

Son adet tarihine gore 40 haftalik.

Doktorunuza guveniyorsaniz o ne derse onu yapin.

Bir sorun yoksa gebeliginizde biraz yersiz evham yapiyorsunuz gibi geldi.

Sanki bu evhaminiz panik ataktan kaynaklaniyor.

Sakin olun olumsuzluk dusunmeyin.

Doktorunuz sorun yok diyorsa bu kadar evhamlanmayin.

canım 38+1de doğum yaptım ben.. bebeğin gelişimi 42 haftadaydı. yani usg ye göre değil sata göre değerlendiriyor. o yüzden de için rahat olsun. cihaza göre değişkenlik gösteren bir durum sonuçta.

38+3 oluyor bana verilen tarih başta 39 demişti ondan panikledim ben illa tarih isteyince 25 diyelim dedi şimdi hesapladım 38+3 iyi o zaman ya beni rahatlattiniz saolun

rica ederim canım. çok uzun zaman değil zaten isteğe bağlı sezaryen genelde 38+ lı haftalarda oluyor. sağlıkla al bebişini canım :)

Canim ben üç sezeryan oldum ilki 42 haftaydı acil sezeryana alındım kakasını yapmıştı ama cok sükür yememisti :(

İkınci 38+2 yada 38+3 tü gelisimi gayet iyiydi

Ücüncüyü inatla bekletti doktor bana kalsa 37 haftalıkken dogum yapardım 39+3 de sezeryan oldum en rahat gecirdigim sezeryan buydu bende bebekte cok iyiydik bekleme şansin varsa 39 u gör derim saglikli dogumlar

Bekleyebildiği kadar beklemesi bebeğin gelişimini tamamlaması için önemli. Ben de zorunlu sezaryen olacaktım son güne kadar beklemek istedim (40+ günleri) ama 39+6 da suyum geldi. Ve 4 saat sonra sezaryene alındım.
Korkmayın sancı ya da su geldikten yaklaşık 10-15 saat sonra normal doğum gerçekleşiyor;) kaka yeme meselesi de bebek içeride çok kalırsa gerçekleşiyor diye biliyorum. Tavsiyem bebeğinizin gelişimini iyi tamamlayabilmesi için 40a kadar bekleyin;)

Merhabalar
Hem panik atak hastası olmam hem o kadar doktor gezip tek güvendiğim doktorumun mesai saati dışında normal doğuma hiçbir sartla girmemesi nedeniyle sezeryan olmayı planlıyorum. (Haliç hospital)Dün kontrolde oğlumun 28+3 iken gelişiminin 30+4 olduğunu öğrendim. Adet tarihime gore 5 haziran, ultrasyona göre ise 21 Mayıs görünüyor normal dogum. Ama doktorum en erken 25 mayısta sezeryan olacagimi söylüyor. Bana göre geç geldi sancı başlayıp sezeryana girmekten daha kötüsü çocuğumu içerde sıkıntıya sokmaktan(kakasini yemek gibi) korkuyorum. Ne yapmalıyım. Maalesef normal dogum için doktor ayarlayamadim. Bari eşim girecek olsaydı yanımda her doktor a raziydim doktorlar kabul etmedi maalesef (medilife,sante plus)
Benim kizim adet tarihine gore hep gelisimi 3 hafta onden gidiyordu. Bende cok korkuyordum tarihinden once normal dogumun baslamasina ama asla oyle birsey olmuyor icin rahat olsun doktorum 38+5 de sezaryani gerceklestirdi

Back