istediğim kriterlerde bir bilgisayar ?

songa84

BARBİ BEBEK NİŞANLANDI !
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
2.375
1
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar.laptopumu yenilemek istiyorum.bendeki 5 senelik ve çok yavaş işliyor.bilgisayarların teknik özelliklerinden fazla bişey anlamıyorum.o yüzden sizlerden yardım istiyorum arkadaşlar.şöyle hızlı işleyen sayfaları hızlı açabilen bir bilgisayar istiyorum.ör; kaç mb kaç ghz olsun falan şeklinde bana yazarsanız sevinirim.benim şu andaki bilgisayarımın özellikleri şöyle : ıntel celeron (R)M processor 1,50 ghz
1,50ghz, 504 mb RAM

ya da şöyle sorayım sorumu : hızlı işleyen ve bir ev kullanıcısı için ideal olan bir bilgisayar hangi teknik özelliklere sahip olmalı ?

acer marka bir bilgisayar özelliği :

CPU Teknolojisi Intel® Core™ Duo
CPU Ailesi Intel® Centrino® Islemci
CPU Numarası T4200
CPU Hızı 2.0 GHz
CPU Bus Hızı 800 MHz
CPU Ön Bellek 1024 KB
RAM Kapasitesi 3 GB
RAM Tipi DDR2
HD Kapasite 250 Gb
VGA RAM 512 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli G105
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366*768
Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
ışletim Sistemi Win Vista Basic Tr
Ağırlık (Kg) 2.8 KG

bu nasıl arkadaşlar ?

bu da hp marka :

CPU Hızı 1.6 GHz
CPU Numarası N270
CPU Bus Hızı 533 MHz
CPU Ön Bellek 512 KB
RAM Kapasitesi 1024MB
RAM Tipi DDR2
HD Kapasite 60 Gb
Ekran Boyu(inch) 10 "
Maksimum Çözünürlük 1024 x 560
Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless, BlueTooth
ışletim Sistemi Windows XP HOME Ed. TR
Ağırlık (Kg) 1.45 KG

bu da acer

CPU Numarası T4200
CPU Hızı 2.0 GHz
CPU Bus Hızı 800 MHz
CPU Ön Bellek 1024 KB
RAM Kapasitesi 3 GB
RAM Tipi DDR2
HD Kapasite 250 Gb
VGA RAM 256 Mb
VGA Chipset Markası INTEL ( Paylaşımlı )
VGA Chipset Modeli 4500MHD
Ekran Boyu(inch) 15.6 " PARLAK EKRAN
Monitör Tipi WXGA
Ağırlık (Kg) 2.9 KG

Merhaba bu bolumde ; Bilgisayarınızda yaşadığınız aksaklıkları buradan paylaşabilirsiniz

anket mi duzenliyorsunuz bu nasil o nasil diye ?
bekleyelim arkadaslar fikirlerini soylesin ...

aksi taktirde konu kilitleyecegim yerimseniben

sevgili zepp arkadaşım öncelikle benim amacımı yanlış anlamış olman beni çok üzdü.ben burda anket falan düzenlemiyorum.öyle bir niyetim yok.bu bölüm teknik destek bölümü ve bende bilgisayar almak istiyorum o yüzden en uygun bölüm burası değilmi yani.ama sen bunun yeri burası değil git şu bölüme konunu aç arkadaşım diyorsan o zaman bölümün yerini söyleyebilirsin.ben burda anket yapmıyorum ki.ne tür özelliklere sahip bir bilgisayar önerirsiniz dedim ve arkadaşlar daha iyi anlayabilsinler diyede birkaç bilgisayar özelliği ekledim.bunun neresinde anket var anlayamadım ve seninde yanlış anlaman beni üzdü.ben burda bilgisi olan arkadaşlardan bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.çevremde bilen birisi olmadığı için böyle bir soru yönelttim buraya.ama sen bunun yeri burası değil bu konuyu şu bölümde aç diyorsan oraya açayım

Canım ben sana yardımcı olmaya çalışayım eğer imkanın varsa core 2 duo işlemcili al ama benim tercih ettiklerimden biri olsun dersen işlemcisinin önbellek hızı mümkünse fazla olsun önemlidir hızını çok etkiler.RaM 2gb yada 3gb yeterlidir.Ekran kartının büyüklüğü çok önemli değil yani oyun oynamak istemiyorsan minimum 256 mb yeter ama ekran kartında dikkat etmen gereken nokta paylaşımlı olmasın ne demek şimdi bu dersen senin laptopunun raminden yemesin yoksa yavaşlatır.Eğer içlerinden birini seç dersen marka önemli değil sonuçta hepsi çin malı kendileri üretmiyorlar sadece garanti için önemi var...

acer marka bir bilgisayar özelliği :

CPU Numarası T4200
CPU Hızı 2.0 GHz
CPU Bus Hızı 800 MHz
CPU Ön Bellek 1024 KB
RAM Kapasitesi 3 GB
RAM Tipi DDR2
HD Kapasite 250 Gb
VGA RAM 512 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli G105
Monitör Tipi WXGA
Ağırlık (Kg) 2.8 KG

Bunu beğendim mesela özellikleri uygun.RAM ve ışlemci hızı önbelleği yeterli ekran kartıda iyi diğeri gibi paylaşımlı değil.MArka olarak sorarsan Toshiba tavsiye ederim ..LG de fena deil ama touchpadini pek sevemedim...

canım pc dünyası öle genişki...her keseye uygun şey bulmak mümkün.kendinde toplayabilrisin..uğraşmam diosan alırsın.bunda sınır yok..paradan söz et kısaca..ben apple m.a.c. öneririm kısaca...öle geniş bir konuki.ne desem bilemiyorum..
pc çok yavaş hatta getmiş canım..yenisi gerekiyor haklısın..illa bu eklediklerimin arasından hangisi diyorsanda:sonuncusu iidirrr...ama genede ver parayı al apple mac ia.s.
ama canım dediğim gibi çoooooook geniş bir konu.ben kahve yapayım bize uzun uzun anlatayım.

songacım, core2duo 2,00 den aşağı alma derim, ram inide 2-4 gb arası seç derim. Ekran kartın mümkünse paylaşımlı olmasın ama olursa da çok büyük sorun değil. Harddiskler zaten artık küçük değil hangi modeli seçersen seç.

Netice itibariyle, bildiğim kadarıyla ev kullanıcısı için şunu söyleyebilirim;
min. core2duo 2,00
min. 2/3/4 gb ram
mümkünse ekran kartı paylaşımsız
hard disk zaten 250gb civarı oluyor.

seçim yapmak zor bilirim, iyi seçimler canım :1hug:

cnmm fiyatda sınır belirtseydin senin için daha iyi olurdu. nb ürün özellikleri kadar batarya dayanabilme süreside önemli sana o yüzden şu ürünü öneririm, özellikleride çok iyi, dış görünümde harika:)
R510 XS03TR -SAMSUNG C2D T6400 320GB 3GB 15.4 WCAM 512mb VST-B
iyi seçimler cnmyerimseniben

teşekkür ederim canım

teşekkür ediyorum güzelim a.s.