- 10 Haziran 2016
- 271
- 98
- 28
- 28
- Konu Sahibi Gizemlikiz90
-
Neymiş birazcık gerçekçi bakıcakmışız.Seneye girmeye kararliysan cok vaktin var calisacak, neden olmasin. Kazananlarin hepsi kursa mi gidiyor ayrica. Yuksek puanli diye dert etme, baska sehirlere de gidersin gerekirse daha dusuk puan ile kapatan. Iyi calisirsan kazanirsin mutlaka. Su genclerin moralini bozanlar hevesini kiranlar napmaya calisiyorlar ya gercekten motivasyonunu dusurunce ne elde ediyorlar ben anlamiyorum Allah islah etsin.
Oh be nihayet sonunda birisi çıktı :)) Çok teşekkür ederim. Destek verince birisi inanılmaz mutlu oluyorum.Ailen için bir şey diyemem ama destek olmayanlar kıskançlıktan. Daha önünde uzun zaman var, sen istedikten ve çalıştıktan sonra olmayacak şey değil. Sadece meslek lisesi çıkışlı olduğun için daha çok çaba sarfetmen gerekebilir. Onu da azmederek halledersin. Bunun için psikolojik olarak kendini yıpratmana gerek yok, rahat ol, elinden geleni yap, gerisi Allah'a kalsın. Ayrıca emin ol herkes dershaneye gitmiyor, benim bir tanıdığım vardı gazeteden biriktirdiği kuponla kitap alıp üniversite kazanan. Kendini dış dünyanın sesine kapat, kimseyi dinleme hedefine odaklan. Eminim yapacaksın :)
Gerçekten mi? Öyle tipler varmi harbiden?Elini sallasan hukuk mezununa çarpıyor, bence çok uzak bir hayal değil. Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen, okuduğunu anlayamayan tipler hukukçu olmuş. Sen neden olmayasın.
Üniversite kazanmak eskiden daha zordu, şimdi İnternet, farklı farklı yayınlardan test kitapları derken hem imkan çoğaldı hem de üni çokluğundan puanlar falan çok yüksek değil belli başlı okullar dışında, tabi sen hukuk istiyorsun her halukarda çalışmak zorundasın. Meslek liseliyim diye dövünme ayrıca yani meslek lisesi çıkışlı olup hayali olduğu için alakasız bölümlerde okuyanlar da var, zorlansalar da götürüyorlar bir şekilde. Hayalcilik değil benimki :) rica ederim yani çalışmaya hırslan diye söylüyorum bunları. Şimdiden kolaylıklar dilerim :)Oh be nihayet sonunda birisi çıktı :)) Çok teşekkür ederim. Destek verince birisi inanılmaz mutlu oluyorum.
Ohooo parayı bastırana diploma veriyorlar. Ayrıca son dönemde adalet bakanlığı Hakim savcı açığını kapatmak için çok fazla alım yaptı. Sen mezun olana kadar açık kapanır büyük ihtimalle. Hatta şimdi bile açık kapandı diyorlar. Bunları bil sonra hayal kırıklığı yaşama.Gerçekten mi? Öyle tipler varmi harbiden?
Cidden herkes bunu söylüyor. Üniversite kazanmak daha zormus eskiden.Üniversite kazanmak eskiden daha zordu, şimdi İnternet, farklı farklı yayınlardan test kitapları derken hem imkan çoğaldı hem de üni çokluğundan puanlar falan çok yüksek değil belli başlı okullar dışında, tabi sen hukuk istiyorsun her halukarda çalışmak zorundasın. Meslek liseliyim diye dövünme ayrıca yani meslek lisesi çıkışlı olup hayali olduğu için alakasız bölümlerde okuyanlar da var, zorlansalar da götürüyorlar bir şekilde. Hayalcilik değil benimki :) rica ederim yani çalışmaya hırslan diye söylüyorum bunları. Şimdiden kolaylıklar dilerim :)
AaaaOhooo parayı bastırana diploma veriyorlar. Ayrıca son dönemde adalet bakanlığı Hakim savcı açığını kapatmak için çok fazla alım yaptı. Sen mezun olana kadar açık kapanır büyük ihtimalle. Hatta şimdi bile açık kapandı diyorlar. Bunları bil sonra hayal kırıklığı yaşama.
Hukuk gelmez diye ondan seçtim. Alternatif yani.Benim zamanımda herkes hukuğa giriyordu 40 kişilik sınıftik 20 si avukat şu an.. puanı orta halli idi.. şimdi daha iyi öğrenciler tercih ediyor puani yukseldigine gore sen de onlardan biri olabilirsin.. neden olmasın ? Öğretmenlik bile demissin ama bence gönlünde deli gibi öğretme aşkı beyninde ideallerin ve ruhunda aşırı sabir yoksa uzak dur derim.. zira çok zor bir meslek.. Ben aşıkken meslegime zor dayanıyorum bazen.. iyiki çok seviyorum yoksa nasıl çekerdim diyorum..
Üzgünüm durumum yok. Şuan ki mesleğin ne?Bin tane okul acildi, birinden birini kazanirsin. Ailen ozel okula gonderebilir mi?
Benim bir arkadasim 3. Senesinde Ege tipi kazandi. Bize gore okuk.notlari falan cok kotuydu. Biz o puanlarin yanina bile yaklasamadik. Sazan gibi ilk senemizde tercih yaptik. Ben gen muhendisligi istiyordum. O zamanlar sadece tek fakultede vardi, haliyle puani cok yuksekti. Keske bir kac yil daha calissaymisim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?