• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstediği olmayınca kafasını sertçe yere vuran bebek

sadolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
1.849
1.440
53
31
Kızlar oğlum 16 aylık istediği bir şey olmayınca kafasını güm diye yere vuruyor.mesela makineyi boşaltırken çatal bıçak görüp oynamak istiyor hayır diyip engelliyorum pat ağlamaya başlayıp kafasını vuruyor hem de öyle böyle değil yani ben vursam kafamı öyle başım ağrır akşama kadar.En ufak bir şeyde mesela bir şey istiyor ama tam olarak anlatamadığı için tepkisini böyle gösteriyor.kafa travması geçirmesinden korkuyorum engel olup dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum ya da istediği şeyi bazen mecbur veriyorum tehlikesizse e bu sefer de pekiştiriyor bu davranışını ve her istediğini böyle yaptırmaya çalışıyor. hayırı öğretme dönemindeyiz. Bazen görmezden gelmeye çalışsam da çok kötü vuruyor müdahale etmek zorunda kalıyorum.napabilirim bu durum için...

Göz teması kurarak anlatın. Tabi ki ağlayıp isyan edecek. Sarılmak ister misin deyip sarılıp ve çıkın o ortamdan. Çok sinirlenip dert de anlatamayınca ne yapacaklarını bilemiyolar. Çok normal o kriz anında aa bak kuş geçiyo cart curt dikkatini asssla çekmez. Önce bi susması lazım. Ortamdan mutlaka uzaklaştırıp o ara sakinleştirin. Yüzünü yıkayabilirsiniz. Ama sakince konusmayı hiç kesmeden.

Göz teması kurarak anlatın. Tabi ki ağlayıp isyan edecek. Sarılmak ister misin deyip sarılıp ve çıkın o ortamdan. Çok sinirlenip dert de anlatamayınca ne yapacaklarını bilemiyolar. Çok normal o kriz anında aa bak kuş geçiyo cart curt dikkatini asssla çekmez. Önce bi susması lazım. Ortamdan mutlaka uzaklaştırıp o ara sakinleştirin. Yüzünü yıkayabilirsiniz. Ama sakince konusmayı hiç kesmeden.
Böyle mutlu mutlu oynarken örneğin lego parçası diğer parçaya sıkışınca bile yapıyor bunu ve çoğu zaman neden yaptığını anlamakla geçiyor bu süreç. Sakinleştirip başka bir şey veriyorum eline ama biliyorum sonra başka bir şey için yapacak. o hareketi unutmasını nasıl sağlayabilirim bilmiyorum. Yoksa ağlasa bir şeyleri fırlatarak gösterse sinirini bu kadar takmam kafama :(

Bizim mahallede okul var, gecen sabah işe giderken ağlayan bir çocuk gördüm, gitti kafasını elektrik direğine vurdu. Güm diye de ses çıktı :KK43:
Çok üzüldüm hem ona hem yanındaki annesine
İnşallah bu huyu bıraktirmayi başarırsınız ya

Böyle mutlu mutlu oynarken örneğin lego parçası diğer parçaya sıkışınca bile yapıyor bunu ve çoğu zaman neden yaptığını anlamakla geçiyor bu süreç. Sakinleştirip başka bir şey veriyorum eline ama biliyorum sonra başka bir şey için yapacak. o hareketi unutmasını nasıl sağlayabilirim bilmiyorum. Yoksa ağlasa bir şeyleri fırlatarak gösterse sinirini bu kadar takmam kafama :KK43:
O esnada panik olmayın o davranışı görmüyo gibi sakinlestirmeye çalışın hayır kafanı vurma demeyin mesela. Olabildiğince sakin olun.

Benim kızımda böyleydi çok sinirlendiğinde istediği olmadığında geri atardı kendini evde yastıkla dolasirdim reflex olmuştu bana sinirlendiğini anladığımda arkasına yastık atardım 😅 zamanla geçti tepki vermedim. Kızmadım. Ama istediği makul birşeyse yaptım.1-2 yasa arasında olmuştu.

Bizim mahallede okul var, gecen sabah işe giderken ağlayan bir çocuk gördüm, gitti kafasını elektrik direğine vurdu. Güm diye de ses çıktı :KK43:
Çok üzüldüm hem ona hem yanındaki annesine
İnşallah bu huyu bıraktirmayi başarırsınız ya
Teşekkür ederim inşallah çözeriz.Okul çağındaki çocuklar için engellemesi daha kolay bı davranış çünkü konuşabiliyor ve iletişim kurulabilir. Ama bebek olunca çok zor. Bildiği bir kaç kelime var henüz cümle kuramıyor ki basit cümleler bile 2 yaşını geçince anca...derdini anlatamıyor. Alışkanlık haline getirmez inşallah. Konuşarak halletmek daha kolay olurdu eğer 3 yaşlarında gelişseydi bu davranışı.

O esnada panik olmayın o davranışı görmüyo gibi sakinlestirmeye çalışın hayır kafanı vurma demeyin mesela. Olabildiğince sakin olun.
Evet bunu şöyle deneyeceğim kafasını vurmasına izin vereceğim ama elimi alnına koyarak tabii canını acitmasin en azından diye. Tepki vermediğimi görünce de inşallah sönecek bu davranışı.

Benim kızımda böyleydi çok sinirlendiğinde istediği olmadığında geri atardı kendini evde yastıkla dolasirdim reflex olmuştu bana sinirlendiğini anladığımda arkasına yastık atardım 😅 zamanla geçti tepki vermedim. Kızmadım. Ama istediği makul birşeyse yaptım.1-2 yasa arasında olmuştu.
Evet görmezden gelmek en iyisi ama aynı zamanda kendisine zarar vermesini de engelleyerek yapmak gerekiyor ben de alnına elimi koyarak kafasını vurmasına izin vereceğim.

Bizimki de yapıyodu. Kafasını vurduğunda şişmesin diye buz koyuyoduk. Buzu sevmediği için de zamanla bıraktı.

Benim oğlum da çok fazla yapardı bunu bir kere değik peş peşe vururdu kafasını buz da koydurmazdı. Evde bi kum torbası vardı ufak sinirlennce buna vurabilirsin kafanı yere vurma diye diye zamanla bıraktı

Back