• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte YouTube'daki ilk sansür!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
İşte YouTube'daki ilk sansür!
AKP'nin sansür yasası daha Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadan uygulamaya konuldu. YouTube üzerinden bazı videoları izlemek isteyen kullanıcılar, hükümetin sansür mesajıyla karşılaşıyor.

Cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 07 Şubat 2014 Cuma

A+A-
17.jpg
Geçtiğimiz gece geç saatlerde Meclis'ten geçirilen internet sansür yasası Türkiye'de olduğu kadar dünya basınında yankı buldu. Gazeteler ve televizyonlar interneti kısıtlayan yasayı sert ifadelerle eleştirirken, Türkiye'de yarın akşam pek çok ilde protesto yürüyüşleri yapılması planlanıyor.
SANSÜR YASASI NE GETİRİYOR? İŞTE 10 MADDEDE İNTERNET SANSÜRÜ
AVRUPA'DAN SERT ELEŞTİRİLER: BIG BROTHER ERDOĞAN
AKP'li vekillerin oylarıyla Meclis'ten geçen yasa henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmış değil. Uluslararası kuruluşlar tarafından Gül'e yasayı veto etme çağrısı yapılırken, Gül'ün 2011 yılında internet yasaklarıyla ilgili attığı tweetler paylaşım rekorları kırıyor.
YOUTUBE'DA SANSÜR BAŞLADI: BU İÇERİK, HÜKÜMET TARAFINDAN...

Tüm bu gelişmeler sürerken internetteki sansür dalgası ise daha henüz yasa geçmeden başladı. Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılan telefon görüşme kayıtları, YouTube'da sansürlenmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydını dinlemek isteyenler, "Bu içerik, hükümet tarafından yapılan yasal bir şikayet nedeniyle bu ülkenin alan adında kullanılamıyor" uyarısı ile karşılaşıyor. Üstelik bu uyarı internette yasaklı sitelere giriş yöntemi olarak kullanılan 'DNS değişikliği' yapılmış olsa bile kullanıcının karşısına çıkıyor.
İşte kullanıcıların karşılaştıkları o uyarı...

İşte kullanıcıların karşılaştıkları o uyarı...
15.jpg

Konuda bahsi geçen gazete haberinde linki verilen , Sümeyye Erdoğan / Latif Topbaş videosuna çok rahatlıkla ulaşılabiliyor .

Merak edip sizde bakmışsınızdır heralde ??

Ben izledim youtube dan .

iran ve arabistanla yarışıyoruz artık. Diğer ülkeler uzaya füze gönderiyor, kanserin ilacını bulmaya çalışıyor, atomu parçalıyor...Bizde internet sansürleniyor. Başka hangi hakkımız kaldı?

Konuda bahsi geçen gazete haberinde linki verilen , Sümeyye Erdoğan / Latif Topbaş videosuna çok rahatlıkla ulaşılabiliyor .

Ben izleyemedim aus:26:
" bu videoya ulaşılamıyor" diyor .
Link vermen mümkün mü?

Son düzenleme:

Bilmem daha önce hiç görmemiştim , şimdi konuyu okuyunca neyin nesi ne merem bir şeydir diye girdim , aynen gazete yazan Topbaşla urla villaları konuşması , her bir şeyi dinledim :20:

Benim pc ye iltimas mı geçtiler :1:

Son düzenleme:
Tamamdır.
Google a sümeyye Erdoğan lâtif topbaş video yazınca çıkan videoya ulaşılamıyor, ama buna ulaşılıyor.

Bende aynı şekilde arama yaptım , farklı kullanıcıların yüklediği aynı konuşma içeriğini taşıyan çok link var youtube da .

Sadece birinde açılmıyor , geri kalan bilmem kaç adet aynı video açılıyor , sanırım bir yasak getirilse idi bu kadar amatörce tek bir videoya getirilmezdi .

Arkadaşlar , açılmıyor diye konu açıldığında doğal olarak ilk tepki youtube girip bakmam oluyor , bunu artık siyasette açılan hemen her konuda yapıyorum , sonra yorumumu yazıyorum .

Eğer bakmasam , vaay vaay vaaay yasaklar başlamış demek diye yorum yazardım ama bakınca işin aslının bu olmadığı gördüm , keşke haberi paylaşan önemli gazetelerde insanların okuyup geçmeyeceğini , bu link harbiden açılmıyor mu diye düşünecekleri düşünseler .

O sebeple , girdim ve izledim yazdım , sizde bakmışsınızıdr heralde diye de sordum . Bunda yanlış anlayacak bir durum yok , burası siyaset meydanı ve araştırma yapmadan yazmanın yanlışlığını bir çok konuda gördüğüm için böyle yapıyorum ben yorumlarımı yazmadan önce .

$1507589_704148669605764_1762065090_n.jpg

Cumhurbaşkanı büyük bir ihtimalle veto etmezse yasaklamalar başlayacak.
Ortalığa saçılmamış, daha çok ses ve görüntü kaydı var demek ki çok korkuyorlar.
Onlar için yasaklamalar kaçınılmaz.

Son düzenleme:

Link vermen mümkün mü?

Ekran görüntüsü verilen video açılmıyor. Muhtemelen henüz bütün videoları saptayamadılar, Ausencia'nın linkini verdiği videolar o yüzden açılabiliyor.
Haberdeki video:
http://www.youtube.com/watch?v=O6HO-EX-Ol0

Hitler de Nazi karşıtı yazarlar tarafından yazılmış tüm kitapları Berlin'in Bebel Meydanında yaktırmıştı...Her şeyin bir sonu vardır elbet ama ne zaman... :97:

Son düzenleme:
Bu komik yasaklarla nereye kadar gidecekler bakalım? İnsanların ayarlarını değiştirip her siteye ulaşması bir hafta almaz.

Hangi devri yaşıyor bu AKP kafaları acaba? :34:

Önemli olan 1 video dahi olsa, o videonun kaldırılması ya da yasaklanması.
Elbet net ortamındaki tüm videoları aynı anda temizleyemezler.

1 video dahi olsa o yasak gelmiş mi? Gelmiş..Mühim olan bu.

Şu vatandan toptan sansürlenseler de kurtulsak.

Çankaya noterinin yasayı onaylamasını yada veto etmesini bile beklemeden uygulamaya koymak ne demek.Nasılsa onaylayacak bizim vaktimiz yok millet gerçekleri öğrenmeden malı götürdüğümüz ses kayıtlarını yasaklayalım,milleti uyandırmayalım :) Bende diyorum ki boşuna yasaklarla falan uğraşmayın bırakın dinlesinler nasılsa inanmıyorlar,montaj deyip geçiyor sizin millet,gözleriyle görseler inanmıcaklar ne bu şiddet ne bu celal rahat olun siz duble yollar falan yaptınız,çalıyor ama çalışıyorsunuz !

Back