• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte Türkiye’nin ‘Suriyeli mülteciler haritası’

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Uluslararası haber ajansı Reuters, ‘Türkiye’nin Suriyeli mültecilerle sınavı’nı irdeledi.

Reuters Dünya Bankası’nı kaynak göstererek Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin haritasını da yayınladı. Haritada Suriyeli mültecilerin bulundukları şehirlerde nüfusun kaçta kaçına denk geldiği yer aldı.
Screen-Shot-2015-12-05-at-12.52.21.png

Türkiye’de resmi rakamlara göre 2 milyon 200 bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Türkiye’de illegal olarak çalışan Suriyeli sayısı ise 250 bin olarak tahmin ediliyor.

Reuters’in haberinde Türkiye’de binlerce patronun Suriyelileri yasadışı biçimde ucuz işgücü olarak kullandığına dikkat çekildi.

Bi de pazarda bizi itiyorlar, bebek arabasını milletin üstüne sürüyorlar.
Kendi ülkemizde misafir gibiyiz. Ağzımızı açsak vicdansız oluyoruz. Dilenen bir adam para vermedim diye beddua etmişti bana. Yurdundan ayrılmışlar yazıktır diye savunmaya geçiyor herkes savaş bitsin de yurtlarına dönsünler diye dua ediyorum artık

Kendi ülkemizde misafir gibiyiz. Ağzımızı açsak vicdansız oluyoruz. Dilenen bir adam para vermedim diye beddua etmişti bana. Yurdundan ayrılmışlar yazıktır diye savunmaya geçiyor herkes savaş bitsin de yurtlarına dönsünler diye dua ediyorum artık
Geçen hafta pazarda domates alıyorum iki suriyeli itti benle bi kadı ı kenara biletler konuştular poşetleri doldurdular belki 15 kilo aldı. Adamları da entarili yürürken heryerlerini süzüyorlar, gitsinler valla.

Erdoğan onları babasının sevabına almıyor ülkeye ucuz işçi savaş hep sürecek değil savaş bitene kadar türkiyeli suriyeli olcaklar ve türkiye türkmen kimlikli vatandaşların suriyede kalmasını tercih ediyor bir söz hakkıda türkmenler üzerinden elde etmek için
Etnik kimlik din kardeşliği insanlık hepsi masal
siyaset= çıkarlar= kapitalizm
Recep Tayyip Erdoğan geçmişte oy veren biri olarak hiçbir siyasi figüre güvenmemeyi öğretti
Ve onların burda kalıcı olduğunu düşünüyorum

Erdoğan onları babasının sevabına almıyor ülkeye ucuz işçi savaş hep sürecek değil savaş bitene kadar türkiyeli suriyeli olcaklar ve türkiye türkmen kimlikli vatandaşların suriyede kalmasını tercih ediyor bir söz hakkıda türkmenler üzerinden elde etmek için
Etnik kimlik din kardeşliği insanlık hepsi masal
siyaset= çıkarlar= kapitalizm
Recep Tayyip Erdoğan geçmişte oy veren biri olarak hiçbir siyasi figüre güvenmemeyi öğretti
Ve onların burda kalıcı olduğunu düşünüyorum
Ne kalıcısı ya şimdi dogururum bak deme öyle:KK70:

Adamlar keyfinden vazgeçmiyor almanlar bunlara ev vermiş evin içinde herşey mevcut , yetmemiş beyefendi interneti bize bağlamadılar diyor , gazetecide Türk'dü bunu bir güzel azarladı oda olmayı versin dedl şükür edin halinize dedi acaip tembel, ve nankör bir millet bu suriyelilier, adamlların vatanı umurlarında değil
Her gördüğüm suriyeli nin karnı şiş kucağında 1 tane bebek ardında 5-6 çocuk . Savaşta nasıl hamilelik düşünüyorlar.

Uçuk gelebilir ilerde gelinin veya damadın onlardan biri olabilir:KK52:
:KK57::KK57::KK57::KK57: gelinim olabilir belki marifetleri daha çokmuş onların öyle diyorlardı konteyner kentte çalışırken. Hatta Türk erkekleri çok namusluymuş Türk kadınları çirkin olduğu halde 1 evlilik yapıyorlarmış üstümüze kuma getirmiyorlarmış. Duyduğumda şok geçirmiştim

Adamlar keyfinden vazgeçmiyor almanlar bunlara ev vermiş evin içinde herşey mevcut , yetmemiş beyefendi interneti bize bağlamadılar diyor , gazetecide Türk'dü bunu bir güzel azarladı oda olmayı versin dedl şükür edin halinize dedi acaip tembel, ve nankör bir millet bu suriyelilier, adamlların vatanı umurlarında değil
Bizde burada suriyeli bir aile ile tanıştık adam diş hekimi üç çocuğu var inşaatlarda çalışıyor kaldıkları ev perişan durumda çocuklar okul çağında ne yapavcaklarını bilemiyorlar şimdilik ölümden kaçış onlarınki
Adam eşime ölümden beter bazen yaşadıklarım demiş

:KK57::KK57::KK57::KK57: gelinim olabilir belki marifetleri daha çokmuş onların öyle diyorlardı konteyner kentte çalışırken. Hatta Türk erkekleri çok namusluymuş Türk kadınları çirkin olduğu halde 1 evlilik yapıyorlarmış üstümüze kuma getirmiyorlarmış. Duyduğumda şok geçirmiştim
İronik sanırım espiri yaptınız
Bazı şeyleri geç anlıyorum
Ama hiç anlamamaktan iyidir neyseki

Vatanımızın kıymetini bilelim avrupalılar eğitimli olanları alacaklar diğerlerinide kapı dışarı edecekler , zaten müslümanları kimse sevmiyor terörist gözüyle bakıyorlar ki zamanlada çocuklar oraya uyum sağlamıyacaklar kültür farklı,din farklı
Bizde burada suriyeli bir aile ile tanıştık adam diş hekimi üç çocuğu var inşaatlarda çalışıyor kaldıkları ev perişan durumda çocuklar okul çağında ne yapavcaklarını bilemiyorlar şimdilik ölümden kaçış onlarınki
Adam eşime ölümden beter bazen yaşadıklarım demiş

Vatanımızın kıymetini bilelim avrupalılar eğitimli olanları alacaklar diğerlerinide kapı dışarı edecekler , zaten müslümanları kimse sevmiyor terörist gözüyle bakıyorlar ki zamanlada çocuklar oraya uyum sağlamıyacaklar kültür farklı,din farklı
Sence onlar vatanlarının kıymetini bilmedikleri için mi bu haldeler
Lütfen

Düşmez.kalkmaz bir Allah , vatansız kalmak en zoru. Onlar da bayılmiyor bize hoş

Tabi hatalilari var yanı bizde olduğu gibi.Suriyeliler olmadan çok da mutlu.bir.ülke değiliz yanı

Mesela ben işte , beni ve benim gibileri de sevmiyonuz e ben Suriyeli.DEĞİLİM :)

Bizde de sütü bozuk var onlarda da , öyle bakmak gerek.konuya

Savaş bitsin onlar da perişan halde

Buluduğum şehir açık mavi görünüyor..

Ama bulumduğum şehirde dışarı cıktığımda kendimi turist gibi hissediyorum..

Türkçe konuşan kımse yok..bizden kımse yok..

Ben olmazsam acaba koyu mavi mı olur haritadaki gorunum..

Kaçtane mezhep var , ve vardı ki bunlarda müslüman hepsi şimdi birbirlerini boğazlıyor , ortada vatan diye birşey kalmadı
Sence onlar vatanlarının kıymetini bilmedikleri için mi bu haldeler
Lütfen

Kaçtane mezhep var , ve vardı ki bunlarda müslüman hepsi şimdi birbirlerini boğazlıyor , ortada vatan diye birşey kalmadı
Orda ne var biliyormusun bütün kapitalist ülkelerin iştahını kabartan kara elmas var
Ve buna bizim vatanımızda dahil

Back