• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte TÜBİTAK’ın desteklediği proje: Papaz eriğini imam eriğine çevirme

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.787
773
TÜBİTAK’tan proje: Papaz eriğini imam eriğine çevirme
Editor 13 Mayıs 2016 Bilim, Gündem, Sayı: 128


  • 641
İlginç projelerle gündemde olan TÜBİTAK bu kez “Papaz eriğini imam eriğine çevirme” isimli projeyi destekledi.
tubitak-projesi-papaz-erigi-ni-imam-erigi-ne-cevirme.jpg


TÜBİTAK‘ta ilginç projelere devam ediliyor. “Bir selam da sizden selam size selamünaleyküm“, “Tillo evliyalarının kerametleri” projelerinden sonra bu kez “Papaz eriğini imam eriğine çevirme” isimli proje yayınlandı.

İşte TÜBİTAK’ın desteklediği proje: Papaz eriğini imam eriğine çevirme

tubitak-projesi-papaz-erigi-ni-imam-erigi-ne-cevirme-aleti.jpg


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yani kısaca TÜBİTAK, “2016 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” kapsamında “Tillo Evliyalarının Kerametleri” isimli bir projeyi sergiye kabul etmişti. “Cuma Namazının Sosyalleşmeye ve Toplumsallaşmaya Etkisi” projesi, “EKG Önlüğü İle Mahremiyeti Korumak” projesi, “Ahlaki Değerlerimizin Sistematik Gözlemlerle İncelenmesi” projesi de TÜBİTAK’ın bölge sergilerine katılmaya hak kazanan “bilimsel” projeler arasında yerini almıştı.

Yine bu yıl TÜBİTAK’ın bölge sergisine davet edilen projeleri arasında “Bir selam da bizden size selamünaleyküm?” isimli bir projenin yer alması dikkat çekmişti. 47’nci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, TÜBİTAK, bölge sergisine davet edilen projeleri açıkladı. TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”nda kendi bölgelerinde yarışacak projeler belirlendi. Bölge elemeleri anlamına da gelen bölge sergisine davet edilen projeler arasında yer alan “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma dikkat çekti.

4 Mayıs 2016 tarihinde ise TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen farklı bir proje kapsamında geliştirilen testle ilgili olarak, çiğ et ürünlerinde “helal et testi” ile domuz eti kullanılıp kullanılmadığı 5 dakikada belirlenebiliyor açıklaması yapılmıştı.
https://indigodergisi.com/2016/05/tubitak-tan-proje-papaz-erigini-imam-erigine-cevirme/
 
İyi düşünmüşler : D:deli: zeka örneği hiç aklıma gelmemişti neden imam değilde papaz :KK53:
 
İmam olsun papaz olsun kendilerini çok severim TÜBİTAK dokunma eriğe
 
Neyse bunlar oldukça en azından cidden bilimsel proje geliştiren gençler dışarıya açılma şansı bulabiliyor, tabii kaç tanesi zayi oluyor orası ayrı. Hani şu TÜBİTAK'ın "bilimsel" bulmayıp elediği projeyle dünya birincisi olan kız veya "kendi yapmamıştır yaa" diye elenip Almanya'nın burslu aldığı genç gibi.

Gitsinler kurtarsınlar kendilerini, zira ülkedeki bilimsel kurumun derdi eriklere abdest aldırmak.
 
Cunku orjinali tapaz miymis neymis degise degise papaz demisler :KK53:
Kelimelerin etimolojik kökeni, geçirdikleri biçimsel değişiklikleri gibi meseleleri dil bilimcilere bıraksalar keşke.
Bilip bilmeden sallamak da adet haline gelmiş. Vay neden papaz eriğiymiş?
Birincisi dilde nedensizlik ilkesi vardır, taşa neden taş denmiş açıklar mısınız?
He evet bazı şeyler yarı nedenlidir, mesela bu eriğin yetiştiği coğrafya nedeniyle o isim verilmiş olabilir. Mesela neden Amasya elması o?
Avrupa'da sanayi devriminden itibaren, iş bölümü, uzmanlaşma eğilimi devam etti. Herkes kendi uzman olduğu alanla alakalı görüş bildirir oldu. Bizde de hala herkes her şeyi biliyor. Sonra da biz neden böyleyiz oluyor.
 
Back