Bahçe Bakımı ve Çiçekler İşte favorilerimden....Arapsaçı Çiçeği

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
dsc03710he9.jpg

fig0004sb7.jpg

Arapsaçı Çiçeği
Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears.

Bu çiçeklerin dilini anlamak zor...Bazen o kadar çok özenirsiniz ki... Yeni toprak alıp en beğendiğiniz saksıya dikersiniz çiçeğinizi. Suyunu süzdürüp verir güneş almasını sağlarsınız. Ama yinede birseyler yanlış gider ve ne olduğunu bir türlü çözemezsiniz. Yaprakları sararıp dökülmeye, uçları kuruyup kıvrılmaya başlar...
Bir bakarsınız öylesine diktiğiniz bir çiçek size güzel süprizler hazırlar. Yaşam savaşı verir ve bu savaştan galip çıkar. Mesela bu arapsaçın da olduğu gibi. Bir ağaç gölgesinde altı delik olmayan teneke bir kutunun icinde kimi zaman aşırı sulanıp kimi zaman kuraklıkla savaşırken, kimi zamanda yağmurun ve rüzgarın dokunuşlarına dayanıp ayakta kalmayı başarır...
(Alıntıdır)​

ananemde vardı bu çiçek üstünden kırkıp başka saksıya yerleştirip üstüne toprak koyup öyle üretiyordu

benimde ananemde vardı ben çok sevdim diye bi saksının için, hatta saksıda değil plastik yağ kapları varya hani, aynen öyle deliksiz bi kabın içine toprak doldurdu, parmağını bastırıp delik açtı toprağa sonra arap saçından bir tutam koparıp o deliğe yerleştirip toprakla sıkıştırdı ve tuttu :1shok:

sonra alıp o yağ kutusuyla çiçeğimi eve götürdüm baktım büyüttüm, bütün mahalleyede dağıttım aynı şekilde çoğaltarak herkes hayrandı çiçeklerime :hooray:

bu bitkiden bende arıyorum malesef artık çiçekçilerde bile yok bulmanın tek yolu bu bitkiden olan birini bulup ondan birkaç dal köklendirmek

bende cok seviyorum ama yasatmayı beceremedim annem en az 10 defa yenisini getirdi ama olmadı zor bakımı

bendede var :)
bakımı üretimi öyle kolay ki saç keser gibi kes başka bir saksıya aktar 2 haftaya kalmadan gelişim başlıyor :)
çok seviyorum çok :)
cam önünü çok seviyor özellikle sabah güneşini..
az su ister ve nazlanmadan gelişim gösterir :)

ya kızlar ben bakımla alakası yok gibi dusunuyorum neden derseniz
ya benim annem oylesine kırılmış bi çiçegin dalını bile bi yere laneten dikse o çiçek coşarda coşar saksıya sıgmaz
elle alakası var diye dusunuyorum ...
bende o kadar ozenirim bezenirim çiçeklere ama hep kurur hep ölür :S
birde bi komsum vardı onun anneside annem gibiydi öylesine dikerdi çiçek coşardı ya :S
bendemi bi sakatlık var ne kaydirigubbakcemile3

bu çiçeğin yaşam alanını geniş tutunki mutlu bir şekilde büyüsün ve yayılsın....
yıllarca minik bir saksıya apsettim zavallı çiçeğimi..
komşuma ektiğim arap saçı aldı başını gitti.
bende büyük saksıya aldım şimdi benimkide gayet güzel yayıldı..
arap kızım benim :)

ha unutmadan bakımı oldukça kolay..
alttan su verin...
üzerine su ile spreyleme yapın ve geçip karşısına gelişimini izleyin :)

arkadaşlar ben bu çiçekden buldum ankarada oturanlar kızılayda sakarya caddesindeki çiçekçilerde var

bu çiçeten olan varm çiçek açyomu kokusu nasıl suyu ne kadar sever

yok canım çiçek açmıyor,kokmuyorda ama görüntüsü çok hoş bonus kafa gibi bişiy delikafadulden
alttan su veriyorum ben ve kısa sürede gelişiyor..
bakımı kolay ve kanaatkar bir bitki...

X