• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işte bu muzik ama adı ne bilen var mı

qmerw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
389
0
46
İstanbul
arkadaşlar fransız bahçelerinin sitesinde http://www.jardindefrance.com.tr/ tanıtım videoları var orada 4. video daki müziğin ne olduğunu bilen varsa yazabilir mi:21: hem belki sizin de hoşunuza gider sizde kullanırsınız:52:

Son düzenleme:
eğer doğru şarkıyı anladımsa

To Tragoudi Mou - Glykeria

google'da araştırırken şöyle bir yazıya denk geldim :

Melodiyi biraz dinleyince anlıyorsunuz piyasada Glykeria adıyla dolaşan şarkının bu olduğunu. Ama tempo farklı. Bu sebeple tespiti zor oldu. Aslında şarkının adı Glykeria (yani şeker :) ) değil de şarkıcının adı bu. Yunanca, “benim şarkım” anlamına gelen bir şarkı. Fonetik yazılışı “To tragoudi mou”. Düğünlerde önerdikleri versiyonu ise Glykeria isimli şarkıcımızın bu şarkının İsrail Filarmoni Orkestrası’yla verdiği bir konserde söylediği sürümünün giriş kısmı. Şuradan “11. This Is My Song – Glykeria, Fotiadis, Stelios” isimli şarkı örneğini dinleyince anlayacaksınız zaten. Buradaki sorun şu ki; şarkının sözleri bir düğüne pek yakışmayacak şeyler içeriyor. Yunanca bilmediğimden sözleri Google’a çevirttim. Bir kısmı şöyle:

* Öğretmenim sopasıyla parmaklarımı kızartırdı
* Annem dayak yerdi (veya annem beni döverdi), büyükbabam da seyrederdi
* Benim şarkım ayrılık için ağlıyor (veya ağlamaklı bir tonla ayrılık diyor?)

Göreceğiniz gibi Google’ın çevirisinden ancak bu kadar şey anlayabiliyorum. Ama yine de bu şarkının bir düğüne uymadığını söylemek, pek de abartı olmaz değil mi :)

Evlenecek çiftlere mutluluklar diler, düğünlerinde hüzünsüz şarkılar çalmalarını temenni ederim..

Son düzenleme:
eğer doğru şarkıyı anladımsa

To Tragoudi Mou - Glykeria

google'da araştırırken şöyle bir yazıya denk geldim :

Melodiyi biraz dinleyince anlıyorsunuz piyasada Glykeria adıyla dolaşan şarkının bu olduğunu. Ama tempo farklı. Bu sebeple tespiti zor oldu. Aslında şarkının adı Glykeria (yani şeker :) ) değil de şarkıcının adı bu. Yunanca, “benim şarkım” anlamına gelen bir şarkı. Fonetik yazılışı “To tragoudi mou”. Düğünlerde önerdikleri versiyonu ise Glykeria isimli şarkıcımızın bu şarkının İsrail Filarmoni Orkestrası’yla verdiği bir konserde söylediği sürümünün giriş kısmı. Şuradan “11. This Is My Song – Glykeria, Fotiadis, Stelios” isimli şarkı örneğini dinleyince anlayacaksınız zaten. Buradaki sorun şu ki; şarkının sözleri bir düğüne pek yakışmayacak şeyler içeriyor. Yunanca bilmediğimden sözleri Google’a çevirttim. Bir kısmı şöyle:

* Öğretmenim sopasıyla parmaklarımı kızartırdı
* Annem dayak yerdi (veya annem beni döverdi), büyükbabam da seyrederdi
* Benim şarkım ayrılık için ağlıyor (veya ağlamaklı bir tonla ayrılık diyor?)

Göreceğiniz gibi Google’ın çevirisinden ancak bu kadar şey anlayabiliyorum. Ama yine de bu şarkının bir düğüne uymadığını söylemek, pek de abartı olmaz değil mi :)

Evlenecek çiftlere mutluluklar diler, düğünlerinde hüzünsüz şarkılar çalmalarını temenni ederim..

evet canım ya şarkının girişi özellikle çok benziyor:52: işte bu o sitede sözsüz olarak var ya demekki o senfonik olanın girşiymiş :21: zaten sözü olmayan bi şarkı düşünüyorum o versiyonu bulayım bakalım :21:notalarda yunan havası vardı yunan die düşünüyordum doğru çıktı teşekkür ederim :) bilgi için

Son düzenleme:
oh oh :21: buldum valla ya sitede görüntülerle birlikte o kadar hoş bir duygu uyandırıyo ki o melodi sadece melodik kısmını kulllanıcam kesinlikle hele bir de durum el verir fransız bahçesinde yaparsak :62: çok beğendim orayı ah ah hayallerim :52:

evet cok guzel bir yer fransız bahcesi
ama cok buyuk riski var hic kapalı yeri yok
yani yagmur yagarsa dügün yatar
onun dısında emsallerine göre fiyatı iyi ama gene de ortalamanın cok üstünde tabi
kisi bası yaklasık 40 50 euro arası sadece yemek menü fiyatı vardı en son 2 sene önce

naturaparkıda çok beğendim ben de işte burası böyle daha bi başka geldi bana zaten daha çoook var :14: erkek arkadaşım kaptan zaten burda değil gelcek, gitcek gelcek nişanı yapcaz sonra bi daha gitcek gelcek gitcek gelcek düğünü yapıcaz :1: daha gidecek çoook yol var :95:işte evimizi aldık ama ne içine eşya parası var ne düğüne para var :9: :84: değişik bir durum

mailimi yolladım canım. bana da gönderirimisin. giriş müziği için farklı önerileriniz varsa paylaşalım arkadaşlar.

şarkıyı ben de düğünümde kullanacaktım fakat karar değiştirdim ben de de vardı bu.tempolu güzel müzik

kızlar ben özelden sarkı atmayı bılmıorum.bana ozelden maıl adresınızı atın yollarım..

Back