• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama İşte boya tonuna göre kullanmamız gereken oksidanların volümleri...

Siyah_Ruj

Sen bu şarkının adı olmalısın...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
62
2
96
Arkadaşlar kendim için araştırma yaparken buldum paylaşmak istedim:
Boyanın Karıştırılması:

Normal boyamada %6 (20 vol oksidan krem,)
Daha koyu/pastel tonlara boyamak için %3 (10 vol oksidan krem)
Asıl renkten daha açık tona boyamada:
1 ton açık ise %6 (20 vol)
1-2 derece ise %9 (30 vol
2-3 derece ise %9 (30 vol)
3-4 derece ise %12 (40 vol)

Sonuç olarak ben kendi saç rengimden daha koyuya boyadığım için bundan sonra en düşük volüm kullanıp saçlarımı boşuna yakmamaya karar verdim...:44:

Son düzenleme:
ben birazdan garnier 7.3 numarali boya yapicam.. ama oksidan kaclik bilmiyorum hazir boyalardada yaziyormu acaba kac volume oldugu ? bende birde %3 lük oksidan var acaba karistirsammi biraz icine diye düsünüyorum cünkü biraz acilmasini istiorum saclarimin...

paylasim icin tskler..

yazar tabi cnm kutu boyalarda genelde 20 volüm olur standart....sen açılmasını istiiosan ilave aızıcık da onsan kullan derim.ama dikkat et boyayı çok sulu hale getirme

Son düzenleme:
yazar tabi cnm kutu boyalarda genelde 20 volüm olur standart....sen açılmasını istiiosan ilave aızıcık da onsan kullan derim.ama dikkat et boyayı çok sulu hale getirme

valla ben bulamadim.. ve boyadim sacimi.. güzel bi renk oldu hepsi ayni oldu saclarimin tabi dipleri biraz daha acik ama kötü durmuyor güzel duruyorlar..ayni boyayla daha sonra tekrar boyayip dahada acilmalarini saglicam..insallah dogru biliyorumdur :))

ama bi dahakinde dedigin gibi biraz oksidan ekliycem biraz daha acilsin rengi diye..yada 7.3 degilde 8.00 falan alirim belki

Saçlarım açık kumral daha doğrusu açık küllü kumral saçlarım öncesinde platindi üzerine koyulaştırmak için açık kumralı %6lık oksidanla beraber uyguladım 2.boyamamda majiblondla boyamak istiyorum 901veya911le bu boyayı %6lıkla kullansam nasıl olur saçlarımın hem daha fazla yıpranmasını istemiyorum hemde koyu olmasın istiyorum bi fikriniz varsa yardımcı olurmusunuz:KK43:

Back