beraber yaşayan insanlara illa evleneceksin diye kimsenin karışmaya hakkı yok.resmi nikahsız yaşamaya karşıyım, önce resmi nikahımı sonra dini nikahımı kıydım, zaten gittiğimiz hoca resmi nikah olmazsa kıymam dedi.
neyse şimdi burda kızıp ediyoruz ya bu mantıkla bakarsak beraber dini ve resmi nikahsız yaşayanlarada resmi nikah zorunluluğu getirmeli ozaman.
e tamam ozaman dini nikahla, resmi nikahla yada nikahsız yaşayanlarında kendi özgürlüğü değilmi.beraber yaşayanlar insanlara illa evleneceksin diye kimdenin karışmaya hakkı yok. belli bir yaşa gelmiş insanlar istediği gibi yaşayabilir. bu özgürlüklere ters ayrıca. aama konuya katılıyorum. önce resmi nikah olmalı sonra imam nikahı
hayır değil. imam nikahla yaşamak farklı. çünkü öbüründe kadın bazı şeylerin farkında. beraber yaşıyor ve o adamın kocası olmadığını biliyor.e tamam ozaman dini nikahla, resmi nikahla yada nikahsız yaşayanlarında kendi özgürlüğü değilmi.
mutlaka suistimal edilcektir, ama sadece dini nikah olduğu için değil bana göre, nikahsız yaşamakda suistimal edilebilir.
söylediklerin de haklısın, aksini söylemem mümkün değil.hayır değil. imam nikahla yaşamak farklı. çünkü öbüründe kadın bazı şeylerin farkında. beraber yaşıyor ve o adamın kocası olmadığını biliyor.
ama diğeri sakıncalı. o kocası olarak görüyor. hakları var diye düşünüyor.
oysa o kocası değil devlet karşısında. ve hakkı yok. çocukların nüfuds kağıdı bile olmuyor adam çıkarmazsa. okula gidemiyor. ayrıca bu çocuk gelin olaylarına sebepp oluyor.
çocuk yaştaa evliliklerin artmasına sebep.
nikahsız yaşayan
çoğu kişi zaten herşeyi göze almış kişiler.
benim arkadaşlarımın bir kısmı, eli ekmek tutan mesleği olan insanlar önce beraber yaşayıp evlendiler. bu onların özgürlüğü.
eğer bunu savunursan kızlı erkekli olayına girer. nefes aldırmazlar millete evinde.vurun kahpeye kadar gider olay
Aynen. dini nikahta suistimal çok. olan kadına,çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarına oluyor. aileler buna izin veriyor.söylediklerin de haklısın, aksini söylemem mümkün değil.
ama farklı taraftan bakıyorum, tabiki her beraber yaşayanın nikah zorunluluğu olsun demiyorum,
dini nikah-resmi nikah-nikahsız yaşamak, bi tercih, özgürlük.
hepsi en az dini nikah suistimale açık bence.
heryerde böylemi bilmiyorum ama ben nişanlandığımda eşimin ailesi illa dini nikah istedi, gittiğimiz hoca (ki ailemden birileri de vardı yanımda bende 26 yaşındaydım yani küçük değilim) evlilik cüzdanınızı göreyim dedi, ikna olmadı adam bi türlü, hatta yüzüklerimizin içindeki isimleri falan gösterdik kıymam dedi, önce resmi nikah dedi. bizde öyle yaptık.Aynen. dini nikahta suistimal çok. olan kadına,çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarına oluyor. aileler buna izin veriyor.
beraber yaşama bu ülkede genelde eli ekmek tutan insanların yaptığı bir tercih.
diğerinde ise maalesef çoğu kadın ekonomik özgürlüğü yok. 10 sene sonra kapıda bulutor kucağında bebekle. kendini.
eski sistem iyiydi. önce resmi nikah sonrada imam nikahı.
işte adam gibi hoca buna derim. helal olsun onaheryerde böylemi bilmiyorum ama ben nişanlandığımda eşimin ailesi illa dini nikah istedi, gittiğimiz hoca (ki ailemden birileri de vardı yanımda bende 26 yaşındaydım yani küçük değilim) evlilik cüzdanınızı göreyim dedi, ikna olmadı adam bi türlü, hatta yüzüklerimizin içindeki isimleri falan gösterdik kıymam dedi, önce resmi nikah dedi. bizde öyle yaptık.
bence böyle bi düzenleme, takip yolu olmalı. 2 dua okuyabilen dini nikah kıyıyorum diyor.