işte bizim yasalarimiz kadinlari bu kadar dusunur!!

meftunnn

Hamuş ve Bişrev
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
61
49
AYM ye gore artık imam nikâhından önce resmi nikah şart değil! Gerekçe ise bir din özgürlüğü olması. Sanırım Anayasa Mahkemesi'nin aklında şu çift var: Çocuklar resmi nikâh istemiyor. Beraber yaşamak için belediye onayına ihtiyaç duymuyorlar. "Heyecanımız gider abi" filan diyorlar. Hatta kız saçını maviye boyamış, oğlanda küpe var, Cihangir'de ev tutmuşlar. Sadece manevi bir tecrübe olarak, imam nikâhı yapmak istiyorlar. Türkiye'deki bu ilginç kesişim kümesine düşen toplam 23 çift için süper bir karar bence!

Fakat şu andan itibaren, özellikle kırsal kesimde, asla resmi nikâh görmeyecek, mirastan pay alamayacak, erkeğin tek sözüyle boşanacak, çocuğunun babasını kanıtlamak zorunda kalacak, nafakayı rüyasında görecek, kuma olacak yüz binlerce kadın, tam anlamıyla papazı buldu

Ben çapkın ve karaktersiz bir erkekolsam, halaya durmuştum! Öyle ya.Medeni Kanun'a göre boşanırken, evli olduğun süre içinde edindiğin servetin yarısı eşine verilebiliyor. Eh madem resmi nikâh şartı kalktı, adam deli mi?

Eskiden "Biz sana güveniyoruz ama kanun var, tek başına imam nikâhı yasak" diyebilen kız tarafı, şimdi ne diyecek? Aile güçsüzse, başlık parasına muhtaçsa, beyimiz sonsuz sayıda 'eş' alabilir, sıkılınca bırakabilir ve okadınların hukuki hiçbir hakkı olmaz!Evlenme niyeti olmayanın, zaten sevgilisiyle birlikte yaşamasına engel yok ki. Ama bir kadına "Seninle evleniyorum" diyor ve resmi nikahtan kaçıyorsan, bunun gerekçesi nedir??
Alıntı...

Adamlar yasal olani yapiyorlar.. Mahkeme de tescilliyor..Ülkemizde yasalar budurumda iste.. Neymiş efendim şart değilmiş .. Birlikte yasayanlara ceza yoksa imam nikahlilara da olmasinmis alsana SONUÇ!!!

İyi de sacini maviye boyayan ucari ve cihangirci tiplerin pek imamla mimamla isi olacagini sanmiyorum ben. :))

Ama katiliyorum. Bu durum erkeklerin isine yarar... Bu cok uzucu.

Kadinlarin ezildigi, hor goruldugu hatta oldurudugu bi toplumda boyle bi karara sasirmamak gerek.

cocuk yasta gelinler, siddet gorenler vs...

Topluma duzen saglayan asil kadinlardir. ama verilen kiymete bak. Rezillik. Su an yeni duymus gib sasirmadim bu habere.

Neden? Cunku Turkiyedeyiz. Cunku kadina verilen deger cok az.

Bencede çok yanlış. Burda bile çok konu okuduk(Resmi nikah olmadan da yapanlar vardı malesef). İmam nikahı yaptık birlikte olduk ama artık eşim(!) bana karşı çok soğudu, kötü davranıyor falan.
Birlikte yaşamak isteyen zaten yaşar nikah var ya da yok kimseyi ilgilendirmez. Ama resmi nikah şartı olmalı. Gerçi nikahı kıyan kıyıyor bir şekilde o ayrı konu..

yazık çok yazık zaten kadının değerini düşürmeye başladılar bence. kadınlar minicik kızlar ne yapsınlar dediğiniz gibi imam nikahı yapan para babası alacak köyde genceceik kızı imam nikahı yapıldıya resmiyide ha bugun ha yarın kandıra kandıra. insanlarımız hala cahik. para için evlatlarını görmeyenler o kadar çokki. Allah yardımcıları olsun.

Olan oldu artık.
Resmi Nikahın önemini ne kadar anlatsak da birileri imam nikahı kıyıp daha sonra olası bir pürüzde düştükleri mağduriyetten dem vurmaya devam edecekler.
Kısacası artık çok geç.

Imam nikahiyla, resmi nikahin tek farkli sudur ki: "imam nikahli esinden hamile kalirsan dogurursun, birlikte yasadigin adamdan hamile kalirsan aldirirsin" !!

Neyse ben de resmi nikah önce olmali taraftariyim. Ama zaten yapanlar da karara bakmiyorlardi...

Yahu kadin kendi kendini düşünmüyor ki yasalar düşünsün. Bunu kendine reva gören kadına müstehak hiç uzulmem. Yasayla yasaklayinca ne oluyor, insan kendisi karşı çıkacak önce. Bırakın isteyen kiysin, sonuçlarına da kendisi katlanır.

Ben bi yere fazla takıldım "başlık parasına Muhtaç olmak" hiç bir aile başlık parasına Muhtaç olmaz. Yalnızca gözü paraya doymayanlar yavrusunu para karşılığı evlendirir.

resmi nikahsız yaşamaya karşıyım, önce resmi nikahımı sonra dini nikahımı kıydım, zaten gittiğimiz hoca resmi nikah olmazsa kıymam dedi.
neyse şimdi burda kızıp ediyoruz ya bu mantıkla bakarsak beraber dini ve resmi nikahsız yaşayanlarada resmi nikah zorunluluğu getirilmeli ozaman.

Son düzenleme:
Kadın kendi ayakları üzerindeyse, parası da varsa imam nikahıyla yaşaması ona zarar vermez. Ama böyle bir kadın ya evlenmez, ya da sadece imam nikahıyla yaşamaz. Resmi evlilik ekonomiyle ilgili bi kurum.

Bu tamamen zaten ezilmiş, yok sayılmış ya da küçük yaştaki kızları mağdur etmek için çıkarılmış. Artık daha rahat koca herifler çocuklarla evlenip ,üstüne de kumalar getirip ,bol çocuk yapıp parya işçi yetiştirebilirler. Devlet baba işini bilir.

resmi nikahsız yaşamaya karşıyım, önce resmi nikahımı sonra dini nikahımı kıydım, zaten gittiğimiz hoca resmi nikah olmazsa kıymam dedi.
neyse şimdi burda kızıp ediyoruz ya bu mantıkla bakarsak beraber dini ve resmi nikahsız yaşayanlarada resmi nikah zorunluluğu getirmeli ozaman.
beraber yaşayan insanlara illa evleneceksin diye kimsenin karışmaya hakkı yok.
belli bir yaşa gelmiş insanlar istediği gibi yaşayabilir. bu özgürlüklere ters ayrıca. aama konuya katılıyorum. önce resmi nikah olmalı sonra imam nikahı

beraber yaşayanlar insanlara illa evleneceksin diye kimdenin karışmaya hakkı yok. belli bir yaşa gelmiş insanlar istediği gibi yaşayabilir. bu özgürlüklere ters ayrıca. aama konuya katılıyorum. önce resmi nikah olmalı sonra imam nikahı
e tamam ozaman dini nikahla, resmi nikahla yada nikahsız yaşayanlarında kendi özgürlüğü değilmi.
mutlaka suistimal edilcektir, ama sadece dini nikah olduğu için değil bana göre, nikahsız yaşamakda suistimal edilebilir.

e tamam ozaman dini nikahla, resmi nikahla yada nikahsız yaşayanlarında kendi özgürlüğü değilmi.
mutlaka suistimal edilcektir, ama sadece dini nikah olduğu için değil bana göre, nikahsız yaşamakda suistimal edilebilir.
hayır değil. imam nikahla yaşamak farklı. çünkü öbüründe kadın bazı şeylerin farkında. beraber yaşıyor ve o adamın kocası olmadığını biliyor.
ama diğeri sakıncalı. o kocası olarak görüyor. hakları var diye düşünüyor.
oysa o kocası değil devlet karşısında. ve hakkı yok. çocukların nüfus kağıdı bile olmuyor adam çıkarmazsa. okula gidemiyor. ayrıca bu çocuk gelin olaylarına sebepp oluyor.
çocuk yaştaa evliliklerin artmasına sebep.
nikahsız yaşayan
çoğu kişi zaten herşeyi göze almış kişiler.
benim arkadaşlarımın bir kısmı, eli ekmek tutan mesleği olan insanlar önce beraber yaşayıp evlendiler. bu onların özgürlüğü.

eğer bunu savunursan kızlı erkekli olayına girer. nefes aldırmazlar millete evinde.vurun kahpeye kadar gider olay

hayır değil. imam nikahla yaşamak farklı. çünkü öbüründe kadın bazı şeylerin farkında. beraber yaşıyor ve o adamın kocası olmadığını biliyor.
ama diğeri sakıncalı. o kocası olarak görüyor. hakları var diye düşünüyor.
oysa o kocası değil devlet karşısında. ve hakkı yok. çocukların nüfuds kağıdı bile olmuyor adam çıkarmazsa. okula gidemiyor. ayrıca bu çocuk gelin olaylarına sebepp oluyor.
çocuk yaştaa evliliklerin artmasına sebep.
nikahsız yaşayan
çoğu kişi zaten herşeyi göze almış kişiler.
benim arkadaşlarımın bir kısmı, eli ekmek tutan mesleği olan insanlar önce beraber yaşayıp evlendiler. bu onların özgürlüğü.

eğer bunu savunursan kızlı erkekli olayına girer. nefes aldırmazlar millete evinde.vurun kahpeye kadar gider olay
söylediklerin de haklısın, aksini söylemem mümkün değil.
ama farklı taraftan bakıyorum, tabiki her beraber yaşayanın nikah zorunluluğu olsun demiyorum,
dini nikah-resmi nikah-nikahsız yaşamak, bi tercih, özgürlük.
hepsi en az dini nikah suistimale açık bence.

söylediklerin de haklısın, aksini söylemem mümkün değil.
ama farklı taraftan bakıyorum, tabiki her beraber yaşayanın nikah zorunluluğu olsun demiyorum,
dini nikah-resmi nikah-nikahsız yaşamak, bi tercih, özgürlük.
hepsi en az dini nikah suistimale açık bence.
Aynen. dini nikahta suistimal çok. olan kadına,çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarına oluyor. aileler buna izin veriyor.
beraber yaşama bu ülkede genelde eli ekmek tutan insanların yaptığı bir tercih.
diğerinde ise maalesef çoğu kadın ekonomik özgürlüğü yok. 10 sene sonra kapıda buluyor kucağında bebekle. kendini.
eski sistem iyiydi. önce resmi nikah sonrada imam nikahı.

Son düzenleme:
Aynen. dini nikahta suistimal çok. olan kadına,çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarına oluyor. aileler buna izin veriyor.
beraber yaşama bu ülkede genelde eli ekmek tutan insanların yaptığı bir tercih.
diğerinde ise maalesef çoğu kadın ekonomik özgürlüğü yok. 10 sene sonra kapıda bulutor kucağında bebekle. kendini.
eski sistem iyiydi. önce resmi nikah sonrada imam nikahı.
heryerde böylemi bilmiyorum ama ben nişanlandığımda eşimin ailesi illa dini nikah istedi, gittiğimiz hoca (ki ailemden birileri de vardı yanımda bende 26 yaşındaydım yani küçük değilim) evlilik cüzdanınızı göreyim dedi, ikna olmadı adam bi türlü, hatta yüzüklerimizin içindeki isimleri falan gösterdik kıymam dedi, önce resmi nikah dedi. bizde öyle yaptık.
bence böyle bi düzenleme, takip yolu olmalı. 2 dua okuyabilen dini nikah kıyıyorum diyor.

heryerde böylemi bilmiyorum ama ben nişanlandığımda eşimin ailesi illa dini nikah istedi, gittiğimiz hoca (ki ailemden birileri de vardı yanımda bende 26 yaşındaydım yani küçük değilim) evlilik cüzdanınızı göreyim dedi, ikna olmadı adam bi türlü, hatta yüzüklerimizin içindeki isimleri falan gösterdik kıymam dedi, önce resmi nikah dedi. bizde öyle yaptık.
bence böyle bi düzenleme, takip yolu olmalı. 2 dua okuyabilen dini nikah kıyıyorum diyor.
işte adam gibi hoca buna derim. helal olsun ona

X