Buradaki doğum hikayelerini okuyunca tam 9 ay önce yaptığım doğumum geldi aklıma ve sizinlede paylaşmak istedim.
Benim hamileliğimde allahıma çok şükür rahat geçti sadece son ay herkesin olduğu gibi artık ağırlık arttığı için yorgunlukta başlamıştı.Birde hafif hafif adet sancılarım vardı ama henüz 34. haftalardaydım olabilir diye bakıyordum öyle söyleniyordu. ben özel bi hastanede doğum yaptım ve doktorumla hiç doğum şeklini konuşmadık çünkü korkmama rağmen normal doğum yaparım gibi geliyordu. buarada son haftalarda sık sık uzun yürüyüşler yapıyorduk eşimle bence doğumda işe yaradı. neyse 36 haftalıkken nst ye girdim sancılarım çıktı ama daha erken diye doktorum serum vererek sancılarımı azalttı ama ben zaten anlamıyordum sancı olduğunu.1 hafta sonra tekrar nst ye girik artık 37 haftaydım ve yine sancım çıkıyordu.2 gün sonra sabah kalktığımda aynı anlatılanlar gibi oldu ve nişanım geldi am hiç sanım yoktu.hemen hastaneye gittik kontrol etti doktorum hiç açılma yoktu sadece nst de sancım çıktı ve daha 1 hafta sürebileceğini söyledi eve döndük bizde. akşam üstü 5 gibi adet sancısı olan ağrılarım artmaya başladı,gece beni uyutmadı birtürlü evin koridorunda tur atmaya başladım,ve sıcak bir duş alınca rahatladım böylece gece 2 yada 3 saat uyumuşum. sabah kalkınca ilk iş doktora gitmek oldu,nst de bayağı sancım çıktı hatta yine serum verdi ama busefer etki etmedi ve sancılarım artıyordu. öğlen olmuştu ve doktorum istersen seni yatırayım bu gece büyük ihtimalle doğum yaparsın dedi. ancak sadece yatacaktım serum takmadan yatacaktım. banada bir arkdaşım evde durabildiğn kadar dur zaten hastanede bekliyosun canın sıkılıyor demişti bende eve gitmeye karar verdim,eve gelirken artık sancım artmıştı ama buna rağmen ne cesaret bilmiyorum gidip marketten alışveriş bile yaptım. sonra eve geldik herkese haber vermeye başladık,ve akşam yaklaştıkça artık dahada sıklaştı ve evde yürüme turlarım arttı,gece 12 de artık hastaneye gittik nöbetçi doktor muaye etti 4 cm açılmış old söyledi.bundan sonrası çok hızlı gerçekleşti,buarada herhalde bağırsaklarımda etkilendi ve ben ishal oldum 3 kere tuvalaete çıktım. saat 3 gibi 5 cm açılmıştı,6gibi 8 cm açılmıştı ve suyumda geldi. asıl suyum geldikten sonra sancılarm 2 yada 3 kat arttı,şiddetlendi ve beni doğumhaneye aldılar doğum masasına yatınca doktorumun bi kesik attığını farkettim sorduğumda doğumda rahat açılması için olduğunu söyledi ama inanın hiç canınız yanmıyor zaten sancınız size yetiyor. çok şiddetli 2 sancı yaşadım kuvvetli şekilde bağırmak geliyordu içimden sonra doktorum3. sancı geldiğinde bağırmayıp ıkınmamı söyledi bende dediğini yaptım ve kızımın sesini duydum o anda rahatladım onu gördüm ve herşey bitti. kendimle gurur duydum, çok ama çok mutluydum.(saat 7)buarada aslında herşey bitmiyormuş sonra yine ıkınma ve bebeğin eşiğinin çıkması gerekiyor sonra dikişler ama hiç hissedilmiyor sonrası mutluluk .benim doğum hikayemde hatırladığım kadarıyla böyle.2 günün sonunda gelen müthiş mutluluk