• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işte benim başarı hikayem tüm detaylarıyla :)

sesiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
arkadaşlar öncelikle herkese bu yolda kolaylık ve sonucunda başarı diliyorum. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inaşşallah...
gelelim benim hikayeme:
2 sene boyunca korunmadığımız halde hamile kalamdım, tabi hemen testler bi baktık eşimde hem sayı, hem hareketlilik hem de morfoloji bozulk ( morfoloji 0 dı ) , öğrendikten sonra eşim sigarayı bıraktı , 7 ay sonra tekrar test yaptı sayı ve hareketlilik artmıştı ama morfoloji hala kocaman bir 0 !! drumuz sizi aşılama vs ile uğraştırmak boşuna zaman kaybı direkt tüp bebek yapmalım dedi. ve bismillah deyip başladık.
3 ekimde başladım ilk lucrinimi vurlumaya, yumurta toplamaya kadar lucrin ve gonalf ler kontrollere göre ayarlandı hep, en son da çatlatma iğnesini yapıp yumurta toplamayı beklemeye başladık. (yazınca sanki çabuk geçmiş gibi geliyo ama her gün ayrı bir stres ayrı bir heyecandı ama bakın çok şükür geçti gitti:)
ve geldi yumurta toplama günü heyecanla gittik hastaneye idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra doktorum geldi hadi bakalım korkma herşey çok güzel olacak vs diyerek uyuttular beni, 15 yumurta toplanmış, 13 ü döllenmiş dediler, tranfer gününe kadar ise sadece 6 tanesi 5. güne kadar sağlam gelebildi. 2 tanesi AA kalite, 1 i AB kalite diğerleri 2AB ve 3AB.
transfer günü de geldi en sonunda idrara sıkışık olun en az 4 bardak su için demişlerdi ben daha 3. bardaktayken çok sıkışmıştım artık yürümem zorlaşmıştı ki hemşire hanım gelin ultrasonda kontrol edeyim su yeterli mi diye, bir de baktı ki fazla bile olmuş 2 bardağı geri boşalttım tuvalette. sonra Transferde tüm yalvarlmalarımıza rağmen yeni kanun sebebiyle ne yazıkki sadece 1 tane embriyo yerleştirdiler,diğerlerini de dondurdular. transferde hiç bir şekilde acı hissetmedim. ve bebişimin bırakılma anınına gözlerimle şahit olmak inanılmazdı. hep dua ettim her an her saniye.

Transfer sonrası neler yaptım:
Öncelikle her gün ananas , en az 3lt su kivi ve kabak çekirdeği tükettim.. ( 3 hafta işe gitmedim ) ve hep dua ettim
Hastanede 3-4 saat yattım, idrarımı wcye kalkmadan sürgüye yaptım. arabada uzanır vaziyette yaklaşık 35 dk. evimize geldik evde ise ilk 4-5 gün wc hariç hiç kalkmadım, yemeklerim hep tepsiyle önüme geldi kayınvalidem sagolsun hazırladı baktı hep. ilk 4 gün banyo da yapmadım. sonrasında ise soğuga yakın ılık suyla 5 dakikalık duşlar aldım.

İlk pembe kanamamsı şey:
6. günün gecesi wcye kalktım , idrarı yaptıktan sonra kağıda pembe kan geldi. o an aklımı kaybediyordum, kocama da bişey söylemedim korkmasın üzülmesin diye ama sabaha kadar bir damla uyumadan hep dua ettim bebeğim benimle kalsın diye.. Allaha bin şükürki devam etmedi ama ben dinlenmeye hep devam ettim, zaten raporluydum.

9. Betahcg değeri:
embriyoloji hemşiresi bana 9. test yapın demişti ( 5.gün embriyosu olduğu için çıkar sonucu demişti ) Dr.um ise 12. günüistemişti. ben ise herkesin karşı çıkmasına rağmen test yaptırmayı kafama koydum ve labaratuarı da ikna ettim yarım saatte sonucu vermeleri için. o yarım saat ne elim tuttu ne ayağım hiç bişey için bu kadar heyecanlanmamıştım. ve sonunda sonuç geldi 62 :) evet hamileydim sürekli ağladım sevinçten ama stres bitmemişti henüz daha testleri tekrar etmem gerekiyordu, 12. gün tekrar yaptım 218 çıktı. artık baya rahatlamıştım.

12. gün kahverengi akıntı:
buarada hala işe başlamamıştım, 12. gün testten sonra kayınvalidemleri gönderip annemi almak için karşıya geçtik arabayla ve ertesi gün işe başlayacaktım, en fazla 40 dakika ayakta kalmama ragmen eve geldiğimde kahverengi akıntı gördüm pedimde. eyvah dedim hemen dru aradım, rapor yazıcam işe gitme yat dinlen iğnelere ilaçlara fitile devam dedi. tabiki kıpırdamadan yattım yine 15. gün birdaha test yaptık 882. artık hamilesin ama lütfen keseyi görmeden tam sevvinmeyelim dedi drum.
delirmeme ramak kalmıştı bu süreçte sevinler hep anlık çünkü peşinden başka bir beklenti başlıyor.

Kese ve Kalp atışı:
ve sonunda 26 kasım günü sabah ilk randevumuzu aldık, yine nefesler tıkalı el ayak titrer vaziyette girdik muayene odasına alttan muayene ile ilk önce hemen keseyi gördük Rabbime bin şükür ve ardından da Dr. şimdi sessiz olun hayatınızın en güzel şarkısını dinleticem size dedi ve yavrumun kalbi güm güm atıyordu. Allaha binlerce kez şükrettik, deli gibi ağladık sarıldık birbirimize, şimdi 16 Aralık'ı bekliyorum ikinci kontrol için , hiç olmayacak sandığımız rüyamız gerçek oluyor allahın izniyle ne olur kimse umutsuzluğa kapılmasın, Allah ol dedikten sonra oluyor.
detaylıca anlatmaya çalıştım sorusu olan varsa cevaplamaya hazırım umarım sizlere umut olabilmişimdir.Allah hepinize bu duyguyu yaşatsın İnşallah ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldırsın .

Son düzenleme:
bayıldım hikayene bayıldımmmmmmmmm...
çok zor ama insan nasılda unutuyo hemen zorlukları....

evet aynen öyle hemen unutuluyo ama ben hep şükretmeye devam ediyorum her tuvalate girip de leke vs. görmedikçe allahım sana çok şükür diyorum. akıl sağlığımı kaybediyorum sanırım ama ne yapalım zor elde edince insan ne yapacağını şaşırıyor...
bu arada artık mide bulantılarım da başladı 3-4 gündür...

CANIMM benımm ya tebrık ederımm senıı gercekten cok sevındımm ve okurken gozlerım dolduu ya..bnde aralık adetı ıle tedavıye baslıcam umarım herşey gonlumuzce olurr...

CANIMM benımm ya tebrık ederımm senıı gercekten cok sevındımm ve okurken gozlerım dolduu ya..bnde aralık adetı ıle tedavıye baslıcam umarım herşey gonlumuzce olurr...

kızın diye ayzmak istedim, seni bekletmemiş . Şanslısın ilk denemede gelmiş. Benim tam 3 aşılama ve 6.tüp de geldi. Nerde yaptırdığın ve fiyat bilgisini yazarsan sevinirim. 2012 de kısmet ise ara vermeden 2.yi yapmayı düşünüyoruz.inşallah problemsiz devam eder gebeliğin.

kızın diye ayzmak istedim, seni bekletmemiş . Şanslısın ilk denemede gelmiş. Benim tam 3 aşılama ve 6.tüp de geldi. Nerde yaptırdığın ve fiyat bilgisini yazarsan sevinirim. 2012 de kısmet ise ara vermeden 2.yi yapmayı düşünüyoruz.inşallah problemsiz devam eder gebeliğin.

canım gayrettepe florance nightangale de yaptırdık, walla 2500 dolar + 700-800tl de ilaçlar tutar dediler ama hastane 2650 dolar aldı, ilaçlar ise ohooooooo bi yerden sonra ipin ucu kaçtı en son hesapladığımızda toplam tutar 8 bini bulmuştu...
allah herkese kolaylık versin bu yolda büyük paralar gerekiyor gerçekten...

drum da Banu gönenç hanımdı. çok ciddi işinin ehli ve güven veren biri topicleri dolaşırken gördüğüm kadarıyla ilaçlarım konusunda da çok hassas davranmış herşeyi önceden düşünp kullandırmış.

ama en iyi doktor en iyi hastane en iyi dinlenme süreci en iyi embriyo hepsi de olsa yada bunların hepsi de kötü olsa alnımıza yazıldıysa kavuşucaz bebeklerimize, Allah ol dedi mi oluyor hakkımızda en hayırlısı neyse onu verir inşallah Rabbim.

canım çok sıkkın...ben de aşılama yaptırıcam aralık ayında...bende fazla yumurtlama problemi var.yumurtalarım gelişmiyor bu yüzden,sıkışıp kalıyorlar.ayrıca çikolata kistim var,1.5 cm lik...eşimde hareketlilik az ,morfoloji yüzde 1...doktorun ağzından ilk defa 'doğal yollardan çocuğunuz olamaz' lafını duyunca önce idrak edemedim.1 yıldır çocuğumuz olmuyordu.sonra anlayınca durumu yüzüm gözüm su topladı ağlamaktan.bir kaç tane sevdiğim saydığım arkadaşımla paylaştım.kimse beni anlamadı.çok hafif bir durummuş gibi kimse sallamadı yani durumumu..arkadaşlarımdan teselli bulacağımı düşünmüştüm.yapayalnız kaldım..yine ağladım...anneme anlattım.ilk lafı şu oldu:evlatlık alırsın.oysa ki ben annemden bir teselli avuntu bekledim.bana umut verir diye düşünmüştüm.'aşılama,tüp bebek tutar olur kızım' bile demedi.yine ağladım...sadece eşim bana hassas davranıyor yani beni anlıyor..annem az önce beni aradı ve kuzenimin hamile olduğu haberini verdi.telefonu kapattıktan sonra yine ağladım..dün arkadaşıma kahve içmeye gitmiştim,orda bir arkadaşım 'ee hadi artık sizin de çocuğunuz olsun niye boş boş oturuyorsunuz 'demesine ağlayarak eve koşarak gittim.yine ağladım.kimse beni anlamıyor.hamilelik,bebekler,bu konularda en ufak birşey duyunca etkileniyorum,üzülüyorum,moralim bozuluyor.bu konuda hassas olduğumu kimse anlayamıyor.eve kapanıcam.kimse beni sevmiyor heralde.bense sevilen biri olduğumu sanıyordum..annem bile rahatlıkla evlatlık alırsın deyip bana başkalarının hamilelik haberlerini hiç çekinmeden söylüyor.anlamıyorum.yaşadığım şeyi neden herkes hafife alıyor?oysa ki ben umutlu olmaya çalışıyorum.pozitif düşünmeye çalışıyorum.ama kimseden destek göremiyorum.kendimi çok yalnız hissediyorum.

allah bebeğine ve sana sağlık versin.. bende tüp bebek tedavisine başlayacağım...bakalım..umarım olur benimkide...çok istiyorum artık... rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın....

allah bebeğine ve sana sağlık versin:)ama hikayemiz çok benziyo...bende 2 yıllık evliyim.ilk tedavimde hamile kaldım.şu an 9+4 günlük hamileyim.ikinci kontrolüm 17 aralık...tarihlerimiz bile aynı.benim doğum 30 haziran gözüküyo senin ne zaman?

tebrik ederim eline sağlık çok güzel yazmışsın Allah kısmet ederse bende 14 aralıkta lucrine başlıycam 2 tedavim olcak bende ananası çok duydun uygulamak istiyorum ama tam olarak ne zaman başlamalıyım sence bide inciri duydum bilgin varmı

canım çok sıkkın...ben de aşılama yaptırıcam aralık ayında...bende fazla yumurtlama problemi var.yumurtalarım gelişmiyor bu yüzden,sıkışıp kalıyorlar.ayrıca çikolata kistim var,1.5 cm lik...eşimde hareketlilik az ,morfoloji yüzde 1...doktorun ağzından ilk defa 'doğal yollardan çocuğunuz olamaz' lafını duyunca önce idrak edemedim.1 yıldır çocuğumuz olmuyordu.sonra anlayınca durumu yüzüm gözüm su topladı ağlamaktan.bir kaç tane sevdiğim saydığım arkadaşımla paylaştım.kimse beni anlamadı.çok hafif bir durummuş gibi kimse sallamadı yani durumumu..arkadaşlarımdan teselli bulacağımı düşünmüştüm.yapayalnız kaldım..yine ağladım...anneme anlattım.ilk lafı şu oldu:evlatlık alırsın.oysa ki ben annemden bir teselli avuntu bekledim.bana umut verir diye düşünmüştüm.'aşılama,tüp bebek tutar olur kızım' bile demedi.yine ağladım...sadece eşim bana hassas davranıyor yani beni anlıyor..annem az önce beni aradı ve kuzenimin hamile olduğu haberini verdi.telefonu kapattıktan sonra yine ağladım..dün arkadaşıma kahve içmeye gitmiştim,orda bir arkadaşım 'ee hadi artık sizin de çocuğunuz olsun niye boş boş oturuyorsunuz 'demesine ağlayarak eve koşarak gittim.yine ağladım.kimse beni anlamıyor.hamilelik,bebekler,bu konularda en ufak birşey duyunca etkileniyorum,üzülüyorum,moralim bozuluyor.bu konuda hassas olduğumu kimse anlayamıyor.eve kapanıcam.kimse beni sevmiyor heralde.bense sevilen biri olduğumu sanıyordum..annem bile rahatlıkla evlatlık alırsın deyip bana başkalarının hamilelik haberlerini hiç çekinmeden söylüyor.anlamıyorum.yaşadığım şeyi neden herkes hafife alıyor?oysa ki ben umutlu olmaya çalışıyorum.pozitif düşünmeye çalışıyorum.ama kimseden destek göremiyorum.kendimi çok yalnız hissediyorum.

lütfen umutsuzluğa kapılma bi kere senin yumurtlama problemini zaten hallediyorlar yumurta baskılayıcı iğnelerle bu çözülebilir bişey, eşinine gelince morfoloji 1 mi baksana bizimki 0 dı ve bana drumun söylediği biz spermin kuyruğunu kullanmıyoruz başı düzgün olması bile yeterli demişti, ki morfoloji hem baş hem kuyruk bozukluklarının tümünü kapsıyor. ağlamak çare diil arkadaşım kendini hazır hissediyorsan bir an önce tedaviye başla ve nolur kendini yıpratma, Allah'a yalvar bol bol dua et ve kendine inan. yalnız olurmusun allah aşkına şu topiklere baksana kaç kişiyiz burda ve sadece okuyup yazmayanları da düşün. sana bir güzel örnek daha, çok yakın arkadaşımın kocasında 0 sperm vardı, testisinden hücre alıp spermler ürettiler ve ilk denemelerinde dünya güzeli bir bebekleri oldu, bebekleri 3 yasına gelirken nasılsa olmuyor asla olmaz diyerek korunmadıklarından kendiliğinden hamile kaldı arkadaşım. düşünebiliyomusun tıbben imkansızdı çocukları olması ama Allah ol dedi ve oldu....

allah bebeğine ve sana sağlık versin:)ama hikayemiz çok benziyo...bende 2 yıllık evliyim.ilk tedavimde hamile kaldım.şu an 9+4 günlük hamileyim.ikinci kontrolüm 17 aralık...tarihlerimiz bile aynı.benim doğum 30 haziran gözüküyo senin ne zaman?

benim temmuz ortasından sonra görünüyor allah nasip ederse, evet ya tarihlerimiz bile aynı ben de dört gözle 16 aralık'ı bekliyorum yavrucumu tekrar görebilmek için. sen nerde oldun tedavini? ve sadece 1 defa mı ultrasonda gördün? ben daha sık görmek istiyorum yaaaa :(
Allah sana ve bebişine de sağlık versin mutlulukla al inşallah kucağına..

tebrik ederim eline sağlık çok güzel yazmışsın Allah kısmet ederse bende 14 aralıkta lucrine başlıycam 2 tedavim olcak bende ananası çok duydun uygulamak istiyorum ama tam olarak ne zaman başlamalıyım sence bide inciri duydum bilgin varmı

ben inciri duymamıştım canım, kabak çekirdeği, kivi ve ananas. ananas hücre yapılımını sağlıyormuş ne kadar doğru bilmem ama ben inananarak yedim ve ilk tedaviye başladığım andan itibaren yedim her gün. zaten çoook güzel bi meyve tadına da bayılıyorum hiç zor olmadı.
bir de transferden sonra sakın ama sakın AHUDUDU ve ahududu içeren çay, reçel vs YEME - İÇME. Direk rahmi gevşetip erken doğuma düşüklere sebep oluyormuş. hatta öyleki ebeler doğum zamanı gelen ama doğumu başlamayan hamilelere ahududu çayı içirirlermiş doğum başlatmak için!!!!

Allah sana da yaşatsın bu duyguyu inşallah canım, hep pozitif ol , dr'un ne derse uygula, hep dua et. Allah isteyen herkese dünyanın en güzel hediyesi olan bebeklerini versin inşallah sağlıkla kucaklarımıza aldığımız günleri görelim..

allah bebeğine ve sana sağlık versin.. bende tüp bebek tedavisine başlayacağım...bakalım..umarım olur benimkide...çok istiyorum artık... rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın....

AMİNNNNNNN. ve tedavin şimdiden hayırlı olsun canım, kolay bir süreç diil yazdıklarımdan anlamışsındır ama hep pozitif olmaya çalış kendine inan inşallah bebeğin olucak senin de hayatım :)

Allah sana da yaşatsın bu duyguyu inşallah canım, hep pozitif ol , dr'un ne derse uygula, hep dua et. Allah isteyen herkese dünyanın en güzel hediyesi olan bebeklerini versin inşallah sağlıkla kucaklarımıza aldığımız günleri görelim..

UMARIMM benımde senın gıbı ılk denemede olurr hayatımm yaa :)) cok cok tebrık ederımm tekrarr..bole haberlerı duymak bızıde mutlu edıyor ve umıtlerımz artıyor...

zaten hikayemi umut olsun diye paylaştım, çünkü herkeste şöyle bir kanı var ilk denemede olmaz, neden olmasın Allah yazdıysa ilkinde de olur 5. de de...
hep umutlu olmak lazım...

bebişini saglıkla kucagınada al inş. bende şuan tedavi içerisindeyim pazartesi yumurtalarım toplanıcak ve ilk denemem bizede aşılama ile vakit kaybetmeyin dediler eşimde oligospermi var inş. darısı benim ve isteyen herkesin başına

benim temmuz ortasından sonra görünüyor allah nasip ederse, evet ya tarihlerimiz bile aynı ben de dört gözle 16 aralık'ı bekliyorum yavrucumu tekrar görebilmek için. sen nerde oldun tedavini? ve sadece 1 defa mı ultrasonda gördün? ben daha sık görmek istiyorum yaaaa :(
Allah sana ve bebişine de sağlık versin mutlulukla al inşallah kucağına..

ben bahçeci umut tüp bebek merkezinde gördüm.ananas.kabak çekirdeği yedim ben aynı şeyler.ama ben yatmadım çünkü yatınca rahime kan gitmiyomuş.ama herşey nasip kısmet....allah şükürler olsun ki allah yazımış,inşallah her isteyenin olur..bende bi kere gördüm.17 aralığı bekliyom sabırsızlıkla,ben elevit ve progestan fitil kullanıyom bide coaspirin.sen neler kullanıyosun?inşallah canım....sende hayırlısıyla,sağlıkla ve mutlulukla al bebişini kucağana....

Back
X