• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte 13 Mayıs da takvimde yazan hadisi Şerif

ranana

Aşkım'ın AşKısı Kızım..!
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
4.729
162
123
Butun koonuşulanlara Rağmen herseyin Allah'tan geleceginin ve kaza ve kaderinde Allah tan geldigine inanmak oldugu anlıyoruz Rabbim bütün Sehidlerimizin mekanini cennet eylesin...

Eklentiler

• $10373790_10152431083889919_4641574269509715983_n.jpg
    $10373790_10152431083889919_4641574269509715983_n.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 157
Hadis'in önünde inancımla eğilirim fakat tamamen tesadüf.
Anlam çıkarmak gereksiz olur diye düşünüyorum .

İnançlı bir insanım ama ihmaller varken ve uzmanlar tarihin gördüğü en büyük kazanın kesinlikle ihmal sebebiyle gerçekleştiğini söylerken buna kader denmez. Sen önlemlerini alırsın, işçilerin can güvenliği için gerekli olan donanımlara sahip olursun sonra kader der Allah'a bırakır tevekkül edersin. Ona rağmen kaza olursa o kaderdir. Ki bu kaza-kader mevzusu dinin en hassas konularından biri. Bu kadar insanın ölümüne sebep olan somut bir şeyler varken bunu tutup Allah'ın işi diye adlandırmak o insanların ölülerine saygısızlık.
Siz belki bunun için paylaşmadınız ama böyle düşünenler olduğu için bu yorumu yapma ihtiyacı hissettim.

cabir İbnu Atik’ten, Rasûlullah’a atfen:........................ “Bilesiniz: Tâundan ölen şehittir, boğularak ölen şehittir, yeter ki seferi taatte olsun, Zatülcenp’ten ölen şehittir. İshalden ölen şehittir, yanarak ölen şehittir, yıkık altında ölen şehittir, çocuk karnında ölen şehittir.” (K.S. 5431 C.15 S.254-255 alıntısı, Muvatta, Cenâiz 36,(1,233,234); Ebû Dâvud, Cenâiz 15,(3111); Nesâi, Cenâiz 14,(4,13,14). )

Saydıkları bu hastalık veya kazalardan ölenler şehit oluyor da, niçin diğer kaza ve hastalıklardan ölenler şehit olmuyor. Örneğin: Minareden düşen bir müezzini veya canavar saldırısıyla ölen bir kimseyi, kanserden veya yüzlerce diğer bir hastalıktan ölen bir kimseyi şehit olarak tanımıyorlar. Zira saydıkları şeyler şehitlikle, ishalden ölmeyi özdeşleştirmelerini kamufle etmek için rast gele uydurdukları şeylerdir. Maksatları, şehitlikle ishalden ölmenin aynı olduğunu vurgulamaktır, böylece kendilerince şehit olmayı küçümsemek amacındadırlar. Halbuki Şehitlik İslam dininde büyük bir mertebe olup, ancak Allah yolunda mücadele ederken katl olunan kimseler bu mertebeye erişebilmektedirler. Bunların haricinde hiç kimseye bu isim verilemez. http://dersvekuran.blogcu.com/sehit-ve-sehitlik-konusunda-uydurduklari-rivayet-ornekleri/10137248

Son düzenleme:
Butun koonuşulanlara Rağmen herseyin Allah'tan geleceginin ve kaza ve kaderinde Allah tan geldigine inanmak oldugu anlıyoruz Rabbim bütün Sehidlerimizin mekanini cennet eylesin...

Şehittir ama bu hadisi şerif önlem almayanları ve lakayit davrananları hesap vermekten kurtaramaz. Hesap vermeliler

Aa hadiste yaziyormus biz inancsizlar bilememisiz ya. Basbakan o kadar inancliydi bilseymis :)

Ayrica ne alakasi var adamin biri tutup takvimi kafasina gore gunlere dizmis hadisleri gecin bu isleri

Hadis'in önünde inancımla eğilirim fakat tamamen tesadüf.
Anlam çıkarmak gereksiz olur diye düşünüyorum .

Çoğu kişi kendi görüşünü hadisi şerif olarak sunuyor. Onların sözlerine saygı ile eğilmeyin. Ve tarihte en çok hadisi şeriflerle mücadele eden insan Halife Hz Ömer idi.

Çoğu kişi kendi görüşünü hadisi şerif olarak sunuyor. Onların sözlerine saygı ile eğilmeyin. Ve tarihte en çok hadisi şeriflerle mücadele eden insan Halife Hz Ömer idi.

Bilgi için teşekkür ederim :)

Hadisin tamamı doğru olmayabilir. Bugün Nihat Hatipoğlu kimlerin şehit olabileceğini söylerken ishal yoktu
Yangın, göçük, lohusa kadın, hamile kadın, din uğruna, ibadet ederken vs..
Ama ishal hiç duymadım

Oncelikle yorumlariniz icin teşekkür ederim
Burda ne kadercilik nede Başbakana hak verdihimden paylaştım ordaki kardeslerimizin acısı hepimizin acısıdir ben sehit olduklarinin altini çizerek bir nebze olsun acimizin hafiflemesi icin paylastim
Hadisi Şerif lere savas acan halife hz omerden bahsetmiş bir arkadaşimiz evet dogrudur lakin yalanci uydurma hadislere acmistir bilgiyi eksik vermeyelim yoksa peygamberimizin sozlerine inanmamis gibi oluruz
Birde tesadüf diye birsey yok arkadaşim tevafuk vardir...
Ishale gelince benim de kafami kariştirmadi degil bende hiç duymadim belki o zamanlarda bi hastalik falandi bilemicem onu

Kuran dışında bir bilgiye tamah etmem çünkü bunların birebir gerçekliği yok. Kaldı ki ishalden ölenler şehittir gibi bir açıklamayı mantık olarak kabul edebilmek mümkün değil... :31:

Back