Çağ açıp çağ kapayan İstanbul’un fethi için bu zamana kadar kılını kıpırdatmayan sinema camiasından nihayet ses çıktı. Ünlü yapımcı Faruk Aksoy 556. yıl önce Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in Bizans'ı (İstanbul) fethedişini anlatan Fetih filmi ciddi bir mesafe kat etmiş durumda. Film Mart ayında sinemalarda olacak.
Eveeeet önce çok heveslendim, ancak filmin animasyon olduğunu fark edince ve okuyunca bir o kadar üzüldüm. İstanbul'un Fethi'nin film olmasını yıllardır çok ama çok istiyordum. Şöyle bütçesi geniş, oyuncu kadrosu sağlam, yapımcıları güçlü, yönetmeni harika bir yönetmen olsun istiyordum.
Çağ açıp çağ kapayan, Türk Tarihinde önemi olduğu kadar, Dünya Tarihinde de önemli olan bu olayı, beyaz perdede içim titreyerek seyretmek isterdim.
Ve Türkiye'de yankı uyandırdığı kadar, dünyada da yankı uyandırmasını isterdim.
Şimdi diyeceksinizki daha vizyona girmedi bu film, ne bu isterdimler. Tek yorumum sonuçta gerçek bir film değil. Animasyon.
Sizlerde izleyin yorumlarınızı bekliyorum.
İstanbul'un Fethi çok daha olağanüstü bir yapımı hak etmiyor mu?
çağrı filmini yöneten arap asıllı bir yönetmen fatih sultan mehmet hazretlerinin filmini yapacaktı.ama ömrü yetmedi.geçen yıl öldü.
inşallah böyle birşey olur bizde seve seve gideriz filme.
Evet ama hak ettiği değeri görebilecek mi?
ıstanbulun Fethini ancak Hollywood tarzı büyük bir yapım yapabilir ama bende yabancıların çekmesini istemiyorum.
Belki ortaklaşa yapılabilir.
neden adam gibi yapmazlar bu fetih filmini .
aslında yapacak olurlarsa şöyle güzel bir kadroyla çok başarlı olucaklarınıda inanıyorum.
ama yok onlar gitsin hiç üzerlerine vazife olmayan şeylerin filmini yapsınlar .
insanlar para için tarihini geçmişini görmezden gelir oldu artık...