İstanbulu gezeceğiz yardımmmm !!! (balayımızdan 1 hafta sonra)

gulen_yuzumsun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
32
0
Arkadaslar balayımızdan 1 hafta sonra yaklaşık 7-8 günlüğüne İstanbula geleceğiz...Daha önce ikimizde hiç gitmedik :/ Biz nereleri gezeceğiz diye açıkçası çok büyük bir liste yaptık kısacası İstanbulun hemen hemen her yerini gezeceğiz...Şimdi sorum şu biz daha önce hiç görmediğimiz bilmediğimiz için nereler nereye yakın ? ve diyelim örnek veriyorum Sultan Ahmet Camisine gittik diyelim yakınında nereler var nerelere gitmeliyiz en yakınında nereler var biz tutupta listeye göre gidersek bilmeden uzak yerlere gidebiliriz daha önce hiç gelmediğimizden...Birbirine yakın olan yerleri gezelim ki hem zamandan kaybetmeyelim hemde maddiyatı aşmayalım :) Yardımcı olursanız çok sevinirim :) Arabamızla geleceğiz fakat trafik açısından sorun olursa bazen park edip toplu taşıma araçlarını veya yürüyerek gideceğiz gideceğimz yerlere...Ve şunu yapmadn geri dönmeyin dediğiniz bişeyler var mı ? Mesela biz şunu öğrendik = eminönünde balık yemeden dönmeyecegız :)

Listemiz çok kabarık ama her yeri gezmek istiyoruz inşallah :)

Buralar gitmek iistediğimiz yerler...ama hangisi hangisine yakın bılmıyoruz yardım :KK43: Ve muhakkak ne yapmadan geri dönemeyelım ? Öğrendiğimiz şu var sadece eminönünde balık yemeden gelmiycez :)

1- Adalar
2- Yıldız parkı
3- Dolmabahçe sarayı
4- Ortaköy cami
5- Ortaköy sahili
6- Hidiv kasrı
7- Yuşa tepesi
8- Anadolu hisarı
9- istiklal caddesi
10- Galata kulesi + köprüsü
11- Taksim meydanı
12- Çengelköy (çınaraltı çay bahçesi)
13- Sultan ahmet cami
14- Eyüp sultan cami
15- Fatih cami
16- Süleymaniye cami
17- Ayasofya
18- Yerebatan sarnıcı
19- Kapalı carsı
20- mısır Çarşısı
21- Topkapı sarayı
22- Gülhane
23- Piyer Loti
24- Vatan caddesi
25- Otağ tepe
26- Dolmabahçe sarayı
27- Miniatürk
28- Kız kulesi
29- Forum istanbul
30- Aşiyan
31- Rumeli hisarı
32- Anadolu hisarı
33- Emirgan korusu + parkı
34- Boğaz turu
35- Büyük çamlıca
36- Küçük çamlıca
37- Çamlıca tepesi
38- Fethipaşa korus
39- Süleymaniyede Ağa kapısı
40- Yıldız parkı

cnm istanbullu olarak ve istanbul aşığı olarak koştum yardımına:))) şimdi öncelikle sadece göz attım mutlaka atladığım yerler varır... emirgan baltalimanı tarafında oraya geçmişken mutlaka sarıyer-tarabya-yeniköy sahil turu yap oralarıda gör derim.... forum istanbula gtmene gerek yok bildğin alısveriş merkezi ha ama gdcem dersen bitişiğinde ikea var orayada bi göz at derm (bayrampaşa)
taksime gdcesksen nevizadede oturup birer kadeh bişi içmenizi tavsiye ederm (alkol kullanıosanz) galatayada taksime gttiğin gün gtmelisin.... eminönü tarafına haftaiçi gt haftasonu inanlmaz kalabalık oluyo özellikle c.tesileri ve kapkaç olayları çok oluyo h. içi gtmeni tavsiye ederm ordan mehmet efendiden türk kahvesi alın 1kilo falan aşırı gzel zaten önündeki kuyruktan ve kokusundan gzel olduğu anlaşıolıo dayanamayıp alıosn :)) sultanahmete falan o gn gdebilirsn aracınız yoksa tramvayı tavsiye ederm.... ortaköye akşam gdin serin serin önce kumpir ardından gzeel bi vaffle yiyin ama biyerde oturup değil sokakta satılanlardan alın mutlaka....balık için eminönü demişsin ben arnavutköyde takaniki terch ederm salaş mukemmel biyer ama içkili eğlenceli olsun diosanda kumkapıya gdn hayatım.... yıldız parkı beşiktaşta yani dolmabahçe oraya yakın ortaköy öncesi gdersenz rahat edersnz yakın mesafeler.... dur listene tekrar bi bakim diğer yerler için yorum yapıcam :))))))))

adalar için komple bi gününü ayırman lazım ama sana kötü bişi sölim 1 haftada bu kadar yeri gezmen mümkün değil btanem:KK43:((( ben 24 senedr istanbuldayım hala gezmediğim biçok yer var ki gezmeyi seven biriyim.... kız kulesi için üsküdardan motorlar kalkıo saatini öğnenirsnz o şekilde gdebilirsnz eğer kız kulesinde yemek falan yceksenz rez. yaptırıosnz onlar deniz taksiyle gelip alıolar ... yemekte kişi başı 200e falan mal oluyo yani maddi olarak durumunu blmiorum ama ona gre hazırlıklı gt diye söylüorum cnm....
gece hayatını seviosanız kuruçeşmede sortieyi şiddetle tavsiye ederm.....
bi akşam tophaneye gdebilirsnz hoş bi atmosferi var armut mnderde oturup gzeell bi nargile keyfi yaparsınız....

cnm istanbullu olarak ve istanbul aşığı olarak koştum yardımına:))) şimdi öncelikle sadece göz attım mutlaka atladığım yerler varır... emirgan baltalimanı tarafında oraya geçmişken mutlaka sarıyer-tarabya-yeniköy sahil turu yap oralarıda gör derim.... forum istanbula gtmene gerek yok bildğin alısveriş merkezi ha ama gdcem dersen bitişiğinde ikea var orayada bi göz at derm (bayrampaşa)
taksime gdcesksen nevizadede oturup birer kadeh bişi içmenizi tavsiye ederm (alkol kullanıosanz) galatayada taksime gttiğin gün gtmelisin.... eminönü tarafına haftaiçi gt haftasonu inanlmaz kalabalık oluyo özellikle c.tesileri ve kapkaç olayları çok oluyo h. içi gtmeni tavsiye ederm ordan mehmet efendiden türk kahvesi alın 1kilo falan aşırı gzel zaten önündeki kuyruktan ve kokusundan gzel olduğu anlaşıolıo dayanamayıp alıosn :)) sultanahmete falan o gn gdebilirsn aracınız yoksa tramvayı tavsiye ederm.... ortaköye akşam gdin serin serin önce kumpir ardından gzeel bi vaffle yiyin ama biyerde oturup değil sokakta satılanlardan alın mutlaka....balık için eminönü demişsin ben arnavutköyde takaniki terch ederm salaş mukemmel biyer ama içkili eğlenceli olsun diosanda kumkapıya gdn hayatım.... yıldız parkı beşiktaşta yani dolmabahçe oraya yakın ortaköy öncesi gdersenz rahat edersnz yakın mesafeler.... dur listene tekrar bi bakim diğer yerler için yorum yapıcam :))))))))

yok canım alkol kullanmıyoruz...Ama o kadar güzel anlatmışsın ki nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim gerçekten çok tesekkür ederim buna ihtiyacım var...Sende istanbul sevdalısı olduğundan yardım ettin çok teşekkürler...Bu yorumların o kadar çok işime yarayacak ki bilemezsin :) Her şey için çok saol ve zaman ayırıp yazımı okuyup ve yine zaman ayırıp ilgilendiğin detaylıca yazdığın anlattıgın için yine teşekkürler :)

1- Adalar
2- Yıldız parkı
3- Dolmabahçe sarayı
4- Ortaköy cami
5- Ortaköy sahili
6- Hidiv kasrı
7- Yuşa tepesi
8- Anadolu hisarı
9- istiklal caddesi
10- Galata kulesi + köprüsü
11- Taksim meydanı
13- Sultan ahmet cami
14- Eyüp sultan cami
15- Fatih cami
16- Süleymaniye cami
17- Ayasofya
18- Yerebatan sarnıcı
19- Kapalı carsı
20- mısır Çarşısı
21- Topkapı sarayı
22- Gülhane
23- Piyer Loti
24- Vatan caddesi
25- Otağ tepe
26- Dolmabahçe sarayı
27- Miniatürk
28- Kız kulesi
29- Forum istanbul
30- Aşiyan
31- Rumeli hisarı
32- Anadolu hisarı
33- Emirgan korusu + parkı
34- Boğaz turu
35- Büyük çamlıca
36- Küçük çamlıca
37- Çamlıca tepesi
38- Fethipaşa korus
39- Süleymaniyede Ağa kapısı
40- Yıldız parkı

7- Yuşa tepesi
8- Anadolu hisarı
35- Büyük çamlıca
36- Küçük çamlıca
37- Çamlıca tepesi
38- Fethipaşa korus
28- Kız kulesi
25- Otağ tepe
6- Hidiv kasrı

Bunların geneli aynı yere çıkıyo. Aynı manzara yani.
2 günde gezebilirsin. Kısa kısa konaklayarak bi günde bile gezebilirsin.
Çınaraltını çok güzeldir.. Listeye almak iyi olmuş.
Kız kulesinde yapabiliceğiniz pek bişey yok çünkü çok dar ve su bile 5 katı. :KK53:
B. Çamlıca ve çamlıca tepesi aynı yer, küçük çamlıcanın bana göre pek bi olayı yok.
Otatepeye gitmişken tema vakfına uğramalısın kesinlikle. Köprünün ayağında, manzarası mükemmel.:KK16:
Ordan anadolu hisarı yakın oluyo zaten.
Üsküdardan başlarsanız daha rahat olur.

1- Adalar
1 gününüzü harcadınız bilee.
:KK55:
Umarım bisiklete binersiniz, hem çok eğlenceli hemde at kokusu çekmezsiniz. Faytonda güzel bi anı olabilir.. :KK23:

4- Ortaköy cami
5- Ortaköy sahili

Kumpir yemeden dönmeyinn ve caminin yanında fotoğraf çekilin mutlaka. :KK9:

Camileri eminönünden yürüyerek sırasıyla ziyaret edebilirsiniz.
Mısır çarşısı ve kapalı çarşısı aynı civarda zaten..
Tramvaya binerek bi kaç durak sonra gülhane ve topkapı..

Eyüp Sultandan teleferikle pierre lottiye çıkıcaksınız.
Burda otopark büyük sorun.
Mümkünse avrupa yakasını arabasız gezin.:KK31:

Dönerkende 2 saatlik boğaz turuna katılabilirsiniz.
Zamandan tasarruf olur. :KK55:

Yazıcaklarımın çoğunu unuttum ama aklıma geldikçe yazarım. :KK34:

Son olarak bence önceliği müzelere vermelisiniz. Zamanınız kalıcaktır mutlaka. Müzelerimizi, saraylarımızı görmeden İstanbuldan gitmyin, en büyük tavsiyemdir.
Forum istanbul yerine emirgana gittiğinizde ugramanız için istinye parkı önerebilirim.
İyi gezmeler..:nazar:

7- Yuşa tepesi
8- Anadolu hisarı
35- Büyük çamlıca
36- Küçük çamlıca
37- Çamlıca tepesi
38- Fethipaşa korus
28- Kız kulesi
25- Otağ tepe
6- Hidiv kasrı

Bunların geneli aynı yere çıkıyo. Aynı manzara yani.
2 günde gezebilirsin. Kısa kısa konaklayarak bi günde bile gezebilirsin.
Çınaraltını çok güzeldir.. Listeye almak iyi olmuş.
Kız kulesinde yapabiliceğiniz pek bişey yok çünkü çok dar ve su bile 5 katı. :KK53:
B. Çamlıca ve çamlıca tepesi aynı yer, küçük çamlıcanın bana göre pek bi olayı yok.
Otatepeye gitmişken tema vakfına uğramalısın kesinlikle. Köprünün ayağında, manzarası mükemmel.:KK16:
Ordan anadolu hisarı yakın oluyo zaten.
Üsküdardan başlarsanız daha rahat olur.

1- Adalar
1 gününüzü harcadınız bilee.
:KK55:
Umarım bisiklete binersiniz, hem çok eğlenceli hemde at kokusu çekmezsiniz. Faytonda güzel bi anı olabilir.. :KK23:

4- Ortaköy cami
5- Ortaköy sahili

Kumpir yemeden dönmeyinn ve caminin yanında fotoğraf çekilin mutlaka. :KK9:

Camileri eminönünden yürüyerek sırasıyla ziyaret edebilirsiniz.
Mısır çarşısı ve kapalı çarşısı aynı civarda zaten..
Tramvaya binerek bi kaç durak sonra gülhane ve topkapı..

Eyüp Sultandan teleferikle pierre lottiye çıkıcaksınız.
Burda otopark büyük sorun.
Mümkünse avrupa yakasını arabasız gezin.:KK31:

Dönerkende 2 saatlik boğaz turuna katılabilirsiniz.
Zamandan tasarruf olur. :KK55:

Yazıcaklarımın çoğunu unuttum ama aklıma geldikçe yazarım. :KK34:

Son olarak bence önceliği müzelere vermelisiniz. Zamanınız kalıcaktır mutlaka. Müzelerimizi, saraylarımızı görmeden İstanbuldan gitmyin, en büyük tavsiyemdir.
Forum istanbul yerine emirgana gittiğinizde ugramanız için istinye parkı önerebilirim.
İyi gezmeler..:nazar:

çoooook çooookkk teşekkür ederim... :) Yardımların için sende elinden geldiğince çok iyi anlatmışsın çok işime yarayacakgerçekten çünkü İstanbulu hiç bilmiyorum :) Tekrar teşekkür ederim herşey için

X