Istanbul'u bilenler yardım

Huzursuzf

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
232
661
Merhaba arkadaşlar.Gecmiste de benzer konu açmıştım .İstanbul a tayinim çıktı bugünden itibaren eş durumu için tercih yapacağım.Hangi ilçede yaşayacağımız benim okul tercihine göre belli olacak .İstanbul u hiç bilmiyorum.Sagdan soldan tanıdıklardan duyduğum kadarıyla tercihleri belirleyecegim. Aslında ilçeleri az çok belirledim:Cekmekoy,Maltepe ,kartal,Pendik, Ataşehir, Ümraniye .Avrupa yakasından da bir kaç ilçe yazacağım ama öncelik Anadolu tarafı olacak. Şimdi sizden isteğim bu yazdığım ilçeleri bilen arkadaşlardan mahalle önerisi istiyorum.Duyduguma göre her ilçenin kendi içerisinde iyi-kotu yerleri varmış.Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim .

Ümraniye ve Çekmeköy cok kalabalik, sahile denize uzak. Maltepe'nin havasi guzel ama E5 ikiye ariyor. Sahil tarafi cok daha güzel. Kartal ve Pendik pek sevmiyorum. Ama secim yapacak olursam Kartalin sahil kismi derim. Ataşehir'de yeni büyük binalar çok. Yeni yapıldigi icin gorsel olarak evet güzel. Herkes çok beğeniyor, Avrupa'ya da yakin ama ben tercih etmem. Sahil'e yakin olmak pandemi sonrasi daha iyi.

Sahil tarafı daha güzel ancak kiralar da bir tık daha fazla. Branşınız nedir? Yazacağınız okulları paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz sanki.

Maltepede idealtepe, sureyya plaji cok guzel. Altıntepe de gayet hoş, kadıköy ilcesinden maltepenin ayrıldıgı noktada. Bütce yeterse direkt bu semtleri dusunun.

Cekmekoy umraniye atasehir benim tercih etmeyecegim yerler.

Sahil tarafı daha güzel ancak kiralar da bir tık daha fazla. Branşınız nedir? Yazacağınız okulları paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz sanki.
Sınıf öğretmeniyim.Okullara daha bakamadım mahallelerine göre yazacağım.Okullara karar verince sizinle paylaşmak isterim teşekkürler

Maltepede idealtepe, sureyya plaji cok guzel. Altıntepe de gayet hoş, kadıköy ilcesinden maltepenin ayrıldıgı noktada. Bütce yeterse direkt bu semtleri dusunun.

Cekmekoy umraniye atasehir benim tercih etmeyecegim yerler.
Maddiyattan dolayı oraları tercih edemiyorum yoksa size katılıyorum.Cocugum olduğu için ilçeden ilçeye de git gel yapmak istemiyorum . Teşekkür ederim 😊

Bende İstanbula gelirken cok araştırma yapmıştım Ümraniye çakmak serifali bakmıştım cok kalabalık nezih bir yer olsun derseniz bütçeniz de uygunsa Kadıköy acibadem 5 yıl yaşadım Anadolu yakasının en nezih semtlerinden

Merhaba arkadaşlar.Gecmiste de benzer konu açmıştım .İstanbul a tayinim çıktı bugünden itibaren eş durumu için tercih yapacağım.Hangi ilçede yaşayacağımız benim okul tercihine göre belli olacak .İstanbul u hiç bilmiyorum.Sagdan soldan tanıdıklardan duyduğum kadarıyla tercihleri belirleyecegim. Aslında ilçeleri az çok belirledim:Cekmekoy,Maltepe ,kartal,Pendik, Ataşehir, Ümraniye .Avrupa yakasından da bir kaç ilçe yazacağım ama öncelik Anadolu tarafı olacak. Şimdi sizden isteğim bu yazdığım ilçeleri bilen arkadaşlardan mahalle önerisi istiyorum.Duyduguma göre her ilçenin kendi içerisinde iyi-kotu yerleri varmış.Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim .
Avrupa yakası yazacaksanız Ataköy'ü tercih edebilirsiniz. Gayet nezih.

Kartal' da Hürriyet mahallesi, yakacık, cumhuriyet mahallesi, soğanlık bence yaşamak için ideal yerler değil.
Uğur mumcu mahallesi ve atalar' ın geneli güzel.

Çekmeköy - Taşdelen
Ataşehir - Örnek Mahallesi
Maltepe - Küçükyalı
Yalnız zemini sağlam, uygun fiyatlı yeni evler Çekmeköyde.
Maltepe ve Pendik’in denize yakın yerlerinin zemini çok sağlam değil.

Maddiyattan dolayı oraları tercih edemiyorum yoksa size katılıyorum.Cocugum olduğu için ilçeden ilçeye de git gel yapmak istemiyorum . Teşekkür ederim 😊

Suan kucuk bi sehirde misiniz? Ilceden ilceye gelgit istanbulda cok mesele degil, yani sokagin basi bi ilce sonu diger ilce olabiliyor. Kopuk kopuk ilceler dusunmeyin. Ama mesela pendik ilcesinin bi basindan bi basi dünyanin yolu.

Yakacik, ugur mumcu bakabilirsiniz daha uygun fiyatli.

Findikli da pek fena degil maltepeye bagli.

Ama okul direkt bu semtlerde olmazsa ulasimlari biraz sorunlu.

Geçenlerde bir arkadaşıma ziyarete gittim Suadiye’ye,semti çok beğendim,apartmanda depreme dayanıklı yapılmış,oralarda yaşanır kesinlikle..Avrupa yakasında da Ataköy güzel ama belli kısımlardaki evler siteler depreme dayanıksız diye duymuştum.

Ümraniyede Atakent iyidir. Ataşehirde çok güzel ama tam merkezinde yaşayacaksanız.

Aralarinda en guzeli Maltepe / Kucukyali, İdealtepe taraflari. Ama tabiiki butceyi dusunmek oncelikliyse alternatif bakmak lazim. Ben Kadikoy belediyesi sinirlanirindayim ve bu sene kiralarin nasil bu kadar arttigina inanamiyorum, bizim mahallede iki kati para vercem desen de su an ev yok gibi bir sey.
Ama bu ilcelerde yeni yerlesim cok ve bulmak daha kolay olur. Allah kolaylik versin, gonlunuze ve kesenize uygun bulursunuz insallah 🙏

Bostancinin ust taraflari olan Atasehir/ İcerenkoy ve İnonu Mahallelerine de bakabilirsiniz. İcerenkoy Bostanci ve Kozyatagina yakinligiyla avantajli, İnonu mahallesi de daha yeni binali, Yeditepe Universitesi dolayisiyla ogrenci yogunluklu, rahat bi mahalle.

Deprem riski açısından sadece değerlendirirsem Kartal, Maltepe, Pendik özellikle sahil bölgelerini asla tavsiye etmem. Belli bölgeleri güvenlidir, Ataşehir'in de öyle, ancak yine de riskli ilçeler. Ümraniye ama daha çok Çekmeköy deprem açısından en az riskli yerler. Çekmeköy Taşdelen çok güvenlidir, zemini sağlamdır. Tavsiye ederim.

Merhaba, Çekmeköy Taşdelen/Alemdağ/çatalmeşe öneririm. Mahalle olarak da Sultançiftliği ilkokulu çok nezihtir, ingilizce öğretmeni arkasim bahsetmisti, Reşadiye Altan yazıcı ilk okulu da çok harika bir okuldur.
Ayrıca çocuğunuza da eğer kreş döneminde yise
orman içerisinde, havuzlu çok güzel kreş de onerebilirim.

X