• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yurt ulaşım barınma hakkında hersey :) Yardımlarınızı esirgemeyin :s

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
560
198
Buraya çok konu açmıştım sınav hakkında.İlk konum 11'e geçerken açmıştım şimdi farkettim.
Trakya filan düşünürken İstanbul Üniversitesi öğrencisi oldum çıktım. :1:
Mutlu ve şaşkınım.Çok büyük sorunum barınma.Avcılar'da yaşayan tandıgı olan varsa yurt imkanlarından bahsedebilir mi ? Devlet yurdu yazdık çıkmazsa diye özel arıyorum.Seneye de eve çıkarım galiba.s Evime 1,5 saat uzaklıkta olacak :34:
İstanbul'da Avcılar'da hayat nasıldır?Yeni bir hayat başlıyor heyecan had safhada.

Avcılar'a metrobüsle ulaşım çok rahat canım tebrik ederim bu arada:16:
Yurt konusunda pek fikrim yok ama malesef..

Teşekkür ederim.Evet metrobüs tam kampüsün önünden geçiyormuş.Bulundugum yerin tarafigi de İstanbul'u aratmıyor gerçi ama bi telas var tab. Alışırım inşallah :)

cnmm öncelikle tebrik ederim :nazar: avcılar a yakın oturuyorum ama hiç gitmedim :44: neyse bana görede ilk önce ortamı bilmediğin için yurtta kalman çok iyi avcılar da koca kampüs olduğu için yazılmaya gittiğinde birsürü yurt reklamıyla muhakkak karşıaşırsın merak etme, ama ilk masaya oturduğunu kabul etme birkaç tane bak muhakkak...
buarada seneye eve çıkarım demişsin benden sana tavsiye orada kiralar ucuz zaten 150 m2 400 tl daha küçük bir evde senin işini rahat görür ve ayrıca ev arkadaşı bazen başa beladan başka birşey olmayabiliyor neyse ozamanlar da da kesin yine konu açarsın zaten :1:

yurtu özellikle sana bol zaman kalacak şekilde seçmeye çalış, oda arkadaş sayının az olmasına dikkat et aynı bölüm olsun diye diretmene gerek yok karpuz misali seçince olgunu çıkmıyor tamamen şans meselesi ama oda arkadaş sayın ne kadar az o kadar iyi internetin muhakkak olsun çok ihtiyaç ödevlerde

singesong

Siteyi inceledim teşekkür ederim.Ama Beyazıt kampüsü ağırlıklı bilgiler.

curiouss

Ev fiyatları uygun ama ilk sene yurt gibi gözüküyor.O tarafta tanıdık var ev filan ileriki zamanda olur.Yanında arkadaş olmayınca zor oluyor ama:50:
Önceligim devlet yurdu en azından 1 sene.Aileme yük de olmak istemiyorum cok fazla.

Avcılar kampüsündeki arkadaşım güvenler'de kalıyor. Memnun da.

Orayı bir araştır istersen.

Bi' de İÜ'ye hoşgeldin, otomasyon sistemimiz ve kayıt dönemlerimiz berbat geçer. Buna hazırlıklı ol. :9:

Öncelikle tebrik ederim... Bende Avcılarda oturdum 5 sene... Avcılar kampüsü çok büyük ve Avcılar merkeze yakın olduğu için yurt pansiyon bulman zor olmayacaktır... Avcılarda bulamazsan bile metrobüs ulaşımı olduğundan sıkıntı yaşamazsın... Kampüse giderken bile yol üzerinde yurt göreceksindir... Stres yapmana hiç gerek yok inan bana... Ev kiraları çok fazla değil bildiğim kadarıyla... Avcılar kampüste okuyup karşıdan gelip giden öğrenciler vardı... Metrobüs sağolsun :26::26::26:

Canım ben avcılarda kaldım öğrenciyken ,orda devlet yurdu var ,metrobüsle florya durağında acayip lüx yurdun içi ,birde gene devlet yurdu var avcılar parselerde atatürk kız öğrenci yurdu ,gider gitmez yurtkur genel müdürlüğe gidip dilekçe ver ,eğer devlet yurdu çıktıysa sana

Bence eğer devlette yurt çıkmazsa ve liseden arkadaşların varsa istanbulu kazanan direk birilerine eve çıkmaya çalış, İnan özel yurttan daha ucuza gelecek ve daha rahat olacak.

Avcılar metrobüsle ulaşım bakımından çok rahat ve hoş bir semt, istediğin saatte dışarı çıkabilirsin, genel olarak rahatsızlık hissetmezsin.

Onun dışında ben iü. Avcılar kampüsünü pek beğenmem ama bahar şenliklerini filan inatla orada yaparlar, o açıdan seçebilirsiniz belki.

Son olarak yukarıda söylendiği gibi kayıt dönemi berbat geçer, otomasyon sisteminden ders seçebilmek için bizzat Manuel olarak okula gitmen gerekebilir. Öğrenci işleri zaten dünyadan bir haberdir ama olsun yinede hoşgelsin iüye

Son düzenleme:
Çok tebrik ederimm ben de İstanbul Üniversitesi'ndeyim ama Beyazıt kampüsündeyim. Metrobüsten dolayı ulaşım çok fazla sıkıntı olmuyor. Bahar şenlikleri Avcılar kampüsünde olduğu için gidiyorduk biz de:32:

Çok tebrik ederimm ben de İstanbul Üniversitesi'ndeyim ama Beyazıt kampüsündeyim. Metrobüsten dolayı ulaşım çok fazla sıkıntı olmuyor. Bahar şenlikleri Avcılar kampüsünde olduğu için gidiyorduk biz de:32:

Cevaplar için teşekkür ederim umarım güzel geçer.Devlet yurdu çıkar inşallah.Fazla yedek olmasın da idare edilir diğer türlü sanki.
Bir de ablalarım kayıt işini kısaca özetleyebilir misiniz ?
Arastırdım nette önce ön kayıt gerekiyormuş.Ders seçimi vb. nasıl oluyor ?
Kayıt yeri sonuc sayfasında Avcıla diye gözüküyor.Bazı üniversitelerin rektörlüklerinde yapılıyormuş kayıt.Ama bizim adres fakültenin oldugu yerde adrese bakılırsa.
Şimdi ana kampüse gitmemize gerek yok değil mi?
En kısa sürede halletmem gerek sürekli gidip gelmem zor olur yakın da olsa.

Eğer Avcılar yazıyorsa orasıdır canım bizim dönemde kod gibi birşey vardı onunla nokta otomasyona giriyorduk ve oradaki referans numarasını alıp bankaya harcımızı yatırıyorduk daha sonrada ders seçimini yapıyorduk alacağın dersler bellidir zaten canım geriye seçmeli dersini seçmen kalıyor sadece. Ama istersen bi'öğrenci işlerini ara doğrusunu öğren ona göre gidersin :)

Eğer Avcılar yazıyorsa orasıdır canım bizim dönemde kod gibi birşey vardı onunla nokta otomasyona giriyorduk ve oradaki referans numarasını alıp bankaya harcımızı yatırıyorduk daha sonrada ders seçimini yapıyorduk alacağın dersler bellidir zaten canım geriye seçmeli dersini seçmen kalıyor sadece. Ama istersen bi'öğrenci işlerini ara doğrusunu öğren ona göre gidersin :)

Sitesini araştırdım henüz bir duyuru yok.Bayram bitimi açıklanır gerekli belgeler ya da yapılacaklar sanırım.Şu ders seçme işi 17 Eylül gibi başlyormuş sadece akademik takvimi bulabildim.

hayırlı olsun, tebrik ederim :46: ben de dört yıldır Beyazıt kampüsündeyim. yurt konusunda yardımcı olamıyorum maalesef ama başka herhangi bir sorun olursa okulla ilgili, yardımcı olabilirim. ayrıca bir arkadaşın da söylediği gibi ders kayıtları çelik gibi sinir gerektirir okulumuzda, sakin ol, sabırlı ol. "bir tek bana mı böyle oluyor, ben mi beceremiyorum" diye düşünme. herkes seçemiyor ders ilk seferde. zamanla alışacaksın.:52:

ulaşım hakkında da bahsetmiş arkadaşlar zaten metrobüs her türlü işini görecektir.tramvayın geçtiği bir yere gideceksen( beyazıt, sultanahmet,kabataş vs.) cevizlibağdan ya da zeytinburnundan aktarma yapabilirsin.

ayrıca kredi ve yurtlar kurumundan da kredi almak istersen iki kez düşün. kayıtlar bitti mi bilmiyorum ama geri ödemesi tam bir işkence.

çok güzel bir üniversite hayatı diliyorum:31:

hayırlı olsun, tebrik ederim :46: ben de dört yıldır Beyazıt kampüsündeyim. yurt konusunda yardımcı olamıyorum maalesef ama başka herhangi bir sorun olursa okulla ilgili, yardımcı olabilirim. ayrıca bir arkadaşın da söylediği gibi ders kayıtları çelik gibi sinir gerektirir okulumuzda, sakin ol, sabırlı ol. "bir tek bana mı böyle oluyor, ben mi beceremiyorum" diye düşünme. herkes seçemiyor ders ilk seferde. zamanla alışacaksın.:52:

ulaşım hakkında da bahsetmiş arkadaşlar zaten metrobüs her türlü işini görecektir.tramvayın geçtiği bir yere gideceksen( beyazıt, sultanahmet,kabataş vs.) cevizlibağdan ya da zeytinburnundan aktarma yapabilirsin.

ayrıca kredi ve yurtlar kurumundan da kredi almak istersen iki kez düşün. kayıtlar bitti mi bilmiyorum ama geri ödemesi tam bir işkence.

çok güzel bir üniversite hayatı diliyorum:31:

Teşekkür ederim :) Avcılar kampüsünde olacağım allah kısmet ederse.
Otomasyon sistemi o kadar kötü mü :53: Herkes öyle diyor.Neyse katlancaz arık.
Bir de çok soru sordum ama bir şey daha sormam gerekiyor.Şimdi benim istege bağlı hazırlık var.Uzaktan ingilizce eğitimi görülüyormuş haftada 2 saat sanırım.İnternetten mi takip ediliyor dersler.Bundan muaf olmak için muafiyet sınavı varmış.Bu sınav kolay mı ? Ya da girmem zorunlu mu?

Son düzenleme:

Teşekkür ederim :) Avcılar kampüsünde olacağım allah kısmet ederse.
Otomasyon sistemi o kadar kötü mü :53: Herkes öyle diyor.Neyse katlancaz arık.
Bir de çok soru sordum ama bir şey daha sormam gerekiyor.Şimdi benim istege bağlı hazırlık var.Uzaktan ingilizce eğitimi görülüyormuş haftada 2 saat sanırım.İnternetten mi takip ediliyor dersler.Bundan muaf olmak için muafiyet sınavı varmış.Bu sınav kolay mı ? Ya da girmem zorunlu mu?

isteğe bağlı hazırlık sınıfından pek hayır geleceğini sanmıyorum, bizde ingilizce dersinden muaf olmak için bir sınav yapılmıştı,o sınav müthiş basit bir sınavdı mesela, i am, you are filan soruyorlar yani öyle bir basitlik. isteğe bağlı hazırlık diyorsa formaliteden konmuş bir şey olduğunu düşünüyorum,onun sınavı da basit olur zannımca.hele de uzaktansa bence hiç uğraşma. sınava gir derim. geçersin zaten kuvvetle muhtemel:) ayrıca şu aşamada kafanda milyonlarca soru olması çok doğal, çekinmeden sor:48:

isteğe bağlı hazırlık sınıfından pek hayır geleceğini sanmıyorum, bizde ingilizce dersinden muaf olmak için bir sınav yapılmıştı,o sınav müthiş basit bir sınavdı mesela, i am, you are filan soruyorlar yani öyle bir basitlik. isteğe bağlı hazırlık diyorsa formaliteden konmuş bir şey olduğunu düşünüyorum,onun sınavı da basit olur zannımca.hele de uzaktansa bence hiç uğraşma. sınava gir derim. geçersin zaten kuvvetle muhtemel:) ayrıca şu aşamada kafanda milyonlarca soru olması çok doğal, çekinmeden sor:48:

Cidden o kadar kolay mı? Ben meslek lisesinde okudum o kadar aman aman bir ingilizce görmedik maalesef.Zaten üniversite de uzaktan eğitim ingilizce.Ne kadar etkili olabilir bilmiyorum.Artık kurs vb. tamamlarım heralde.Bugün konuştum babamla gideriz dedi sanırım muafiyet sınavı 45 dk sürüyormuş nette okudum aşırı kolay diyorlar.Umarım altından kalkarım.
Şu kayıtlar bir hallolsun da :16:

Cevaplarınız için de teşekkür ederim.Burada aradıgım soruların cevaplarını çok çabuk bulabiliyorum.Evdekiler sorunlarımı dinlemekten kafayı yeme noktasına gelecek yakında:52:

Back