İstanbul’da yaşayanlar yardım

Luteb1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2018
129
133
31
Merhaba sevgili kk üyeleri. Turistik amaçlı İstanbul a gelmeyi düşünüyorum. Hem uygun fiyatlı hem bir bayan için güvenli olması açısından en uygun konaklamanın öğretmenevi olacağını düşündüm. Yaptığım araştırmalar sonucunda Beyoğlu ve Şişli öğretmenevlerini beğendim. Soru şu ki haritadan konumlarına baktım fakat daha önce görmediğim için emin olamıyorum. 1. Si anacadde üzerinde olması kıyıda köşede bulunmaması benim için önemli 2. Si öncelikle metro istasyonuna sonra diğer toplu taşıma duraklarına yürüyüş mesafesinde olması gerekiyor. Bu dediğim yerleri görmüş olanlar bilenler varsa yardımcı olabilir mi? Yeni önerilere de açığım şimdiden teşekkürler 🙏

Biz de bayramda 2 gün gidip gezelim dedik öğretmen evlerinde yer yok maalesef. ayin 5inde açılıyor rezervasyon dediler 2 ay once aradığımızda. 5inde saat sabah 10da aradik yer kalmadi sabahtan beri doldu dediler :KK43: adalet bakanlığının falan da misafirhanesi varmış.Bakalim bilen arkadaslar yardimci olursa biz de faydalaniriz :)

Merhaba ,
Beyoğlu Öğretmenevinin konumu çok iyidir.İstiklal Caddesine paralel bir caddede yer alır.Şişhane metro durağına da çok yakındır.Tarihi yarımadaya da metro vasıtasıyla hemen ulaşabilirsiniz. Taksime de yakın olduğu için istediğiniz diğer güzergahlara da erişim sağlayabilirsiniz.Ama yer bulmak sıkıntılı çünkü lokasyon olarak çok tercih edilen bir yer.

Merhaba ,
Beyoğlu Öğretmenevinin konumu çok iyidir.İstiklal Caddesine paralel bir caddede yer alır.Şişhane metro durağına da çok yakındır.Tarihi yarımadaya da metro vasıtasıyla hemen ulaşabilirsiniz. Taksime de yakın olduğu için istediğiniz diğer güzergahlara da erişim sağlayabilirsiniz.Ama yer bulmak sıkıntılı çünkü lokasyon olarak çok tercih edilen bir yer.
Çok teşekkür ederim tarihi yarımada dediğiniz yer neresi oluyor

Biz de bayramda 2 gün gidip gezelim dedik öğretmen evlerinde yer yok maalesef. ayin 5inde açılıyor rezervasyon dediler 2 ay once aradığımızda. 5inde saat sabah 10da aradik yer kalmadi sabahtan beri doldu dediler :KK43: adalet bakanlığının falan da misafirhanesi varmış.Bakalim bilen arkadaslar yardimci olursa biz de faydalaniriz :)
Misafirhaneyi hiç duymamıştım bunu da bi araştırayım teşekkürler:) bu arada bir bayanın kalabileceği devlete bağlı güvenli yerler varsa da yeni fikirlere açığız miskokulum hanımla:)

Misafirhaneyi hiç duymamıştım bunu da bi araştırayım teşekkürler:) bu arada bir bayanın kalabileceği devlete bağlı güvenli yerler varsa da yeni fikirlere açığız miskokulum hanımla:)
Siz hangi öğretmenevine sordunuz bu arada

Eminönü,Sultanahmet,Süleymaniye,Beyazıt gibi tarihi mekanların yer aldığı, Ayasofya,Topkapı Sarayı,Arkeoloji Müzesi gibi ziyaret edilmesi gereken yerlerin bulunduğu bölge.İstanbul'a ilk defa geliyorsanız ilk olarak bu hattı dolaşmanızı tavsiye ederim. Taksim ve İstiklal Caddesini akşam gezebilirsiniz. Gene güzergah olarak yakın olan Rahmi Koç Müzesi,Miniatürk de gezilmesi gereken yerler.Ayrıca İstiklal Caddesi Tünel girişine yakın Galata Mevlevihane'sini de es geçmemek lazım.Dolmabahçe Sarayı ve gene saray içindeki Resim Salonunu da gezmeden dönmeyin derim.

Takav(Tapu Kadastro Vakfı)nın Sultanahmet'te bir misafirhanesi vardı.Orayı da düşünebilirsiniz .Ayrıca DSİ'nin de misafirhanesi de var,oraya da bakabilirsiniz.SGK'nın Üsküdar sahilde bir misafirhanesi var, oraya da sorabilirsiniz.Umarım istediğiniz gibi bir yer bulabilirsiniz.Size iyi gezmeler...

Merhaba sevgili kk üyeleri. Turistik amaçlı İstanbul a gelmeyi düşünüyorum. Hem uygun fiyatlı hem bir bayan için güvenli olması açısından en uygun konaklamanın öğretmenevi olacağını düşündüm. Yaptığım araştırmalar sonucunda Beyoğlu ve Şişli öğretmenevlerini beğendim. Soru şu ki haritadan konumlarına baktım fakat daha önce görmediğim için emin olamıyorum. 1. Si anacadde üzerinde olması kıyıda köşede bulunmaması benim için önemli 2. Si öncelikle metro istasyonuna sonra diğer toplu taşıma duraklarına yürüyüş mesafesinde olması gerekiyor. Bu dediğim yerleri görmüş olanlar bilenler varsa yardımcı olabilir mi? Yeni önerilere de açığım şimdiden teşekkürler 🙏
Sabancı öğretmen evi de çok güzel. Anadolu yakasünda.
Boğaz manzaralı.
Yoğun bir yer ama belki yer bulabilirsiniz. Bir de Üniversitelerin misafirhaneleri de oluyor belki oraları da düşünebilirsiniz.

Merhaba ,
Tarihi yarımada sultanahmet , eminönü,sirkeci vs kapsar .
En meşhur yerler de oralardır .
Ilk olarak burada gezersiniz .
Bana göre yarımadaya 3 gün hatta 4 gün ayırmak gerek:))
Cankurtaran öğretmenevi var sultanahmette . Sürekli dolu oluyor ama bi arayıp teyit edin . Orada konaklama ücreti gecelik 110 tl . Kahvaltısı iyi . Denize bakıyor mekan.
Niniel in dediği gibi takavda kalabilirsiniz fiyat uygun ama hoşunuza gitmeyebilir kahvaltı varla yok arasında .
Beyoğlu istiklal caddesi cihangir karakoy akşam vakti gezebilirsiniz .
Eyüpsultan pierre lotiye istediğiniz vakitte gidebilirsiniz gündüzü de çok güzel akşamı da ...
Miniaturk ,
Sultanahmet camii,
Ayasofya camii,
Yerebatan sarnıcı,
Topkapı sarayı,
Gülhane,
Kapalicarsi ,mısır çarşısı (pazar günleri kapalı ve hafta içi haftasonu 7e kadar açık)
Eminönü yeni camii,
Türkiye iş bankası müzesi ,
Tarihi sirkeci tren gari ,
Istanbul arkeoloji muzesi ,
Türk ve islam eserleri müzesi,
Atık ali paşa camii,
Süleymaniye camii ve çevresi,
Nuruosmaniye camii ,
Dolmabahçe sarayı,
Fener balat ,
Vefa zeyrek....

Yazmakla bitmez :) o kadar çok gezilecek yerler var ki.
Dediğim gibi cankurtaran ogretmenevinde kalmak daha mantıklı ..

Benimde gezesim geldi :)

Sabancı öğretmen evi de çok güzel. Anadolu yakasünda.
Boğaz manzaralı.
Yoğun bir yer ama belki yer bulabilirsiniz. Bir de Üniversitelerin misafirhaneleri de oluyor belki oraları da düşünebilirsiniz.
Teşekkür ederim Sabancı da sadece bakanlıktan yapılan rezervasyonlar kabul ediliyormuş yoksa orası tek tercihim olacaktı:) üniversite misafirhanelerinde öğrenci olma şartı var mı biliyomusunuz

Her ikisi de konum olarak iyidir, her yere ulaşımı kolaydır
Metrodan sebep tercihim Şişli olabilirdi, iyi tatiller dilerim :))

Teşekkür ederim Sabancı da sadece bakanlıktan yapılan rezervasyonlar kabul ediliyormuş yoksa orası tek tercihim olacaktı:) üniversite misafirhanelerinde öğrenci olma şartı var mı biliyomusunuz
Üniversiteden Üniversiteye göre değişir mi bilemiyorum fakat başka şehirlerde ki Üniversitelerde kalan tanıdıklarım olmuştu. Hatta temizliğini falan çok beğenmişlerdi.

şişli dekini bilmiyorum.
beyoğlu şişhane de metro dibinde konumu iyidir ama yer bulabilirmisiniz biraz zor.

istanbulda gezilecek çok yer var. İlk olarak kaç gününüz var ve nereleri görmek istiyorsunuz bunun planını çıkarmanızı tavsiye ederim. O yerlere yakın bir yer tercihi sizi trafik derdinden kurtarır. Bir de güvenli yer illa öğretmenevi vs gibi bir şey düşünmeyin. İstanbulda o kadar çok otel var ki. Muhit olarak iyi bir yerdeyse otel her türlü güvende olursunuz. Aksaray ve tarlabaşından uzak durun gerisi sıkıntı olmaz.

Sirkeci’de otelde kalsanız ulaşım yönünden çok rahat gezersiniz .
Sultanlı bir yerde bir öğretmenevinde bir kere kaldık .
Etraf pek tekin değildi çadırda kalanlar vardı çevrede.

Bundan en az 7 sene önce bunları yazsaydınız harika tercih der sizlere İstiklal Caddesinden başlayarak Sultanahmete kadar anlatabilirdim. Fakat en son 2 sene önce gittiğimde oraları hep Suriyeli ve Arapların bastığını gördüm. Eski halinden eser yoktu ve çok üzülmüştüm. Haaa belki farklı kültürden insanlarla bir arada olmayı seviyor olabilirsiniz. O zaman Beyoğlu’nu tercih edebilirsiniz. Fakat sevmiyorsanız ÖNCELİKLE SAKIN BÜYÜK ADAYA FALAN DA GİTMEYİN! Neden derseniz adalar vapuruna bindiğinizde vapurda sizden başka türk olmadığını farkedince nedenini anlarsınız. Hele ki haftasonları… Normal yürüyüş yollarına halı falan serip iç çamaşırı ile güneşlenen kara kara adamları farkedince insan kendini denize atmak istiyor. En son gittiğimde adalar da bu haldeydi. Gerçekten çok üzgünüm İstanbul için…

Eğer kültür karmaşasını sevmiyorsanız Anadolu Yakasında kalmayı tercih edebilirsiniz. Kadıköy’de kalacak bir yer bulmanız halinde geceleri bile korkmadan sokakta yürüme olasılığınız çok çok daha fazla artacaktır. Gündüzleri Kadıköy’den vapura binerek Eminönü, Karaköy, Beşiktaş falan buralara gidebilirsiniz. Uzak değildir. Üsküdar’a gidip Kız Kulesini ziyaret edebilirsiniz.

Şaka maka şunu farkettim şuanda… Kendi memleketimizde başka ülkelerden gelenler yüzünden güvenle yürüyememeye başlamışız. Her yer mahvolmuş, eski hallerinden o eski güzelliklerinden eser bile kalmamış. Yazık bize…:KK20:

Cankurtaran öğretmenevi konumu cok güzel..

Biz de geçen bayram İstanbul boşaldı diye gittik.İgne atsan yere düşmeyecek durumdaydı..

Yine de tarihi yarımada büyüleyiciydi

X