Öncelikle geçmiş olsun bende 8 yıldır ülseratif kolit hastasıyım balıkesir de yaşıyorum aynı sorun burada da var salofalk tablet kullanıyorum ben granü stix in yerine salofalk lavmanı çıktıkça alıp stok yapmak en güzeli ama o yoksa asacol lavman da alabilirsiniz tabi o da varsa ben en son onu buldumÜlserarif kolit hastasıyım. 1 seneye yakındır salofalk lavman bulamıyorum. Granüstix ler de artık piyasada yok. Sağlık bakanlığına da yazdım. Temin eden firma mayısın ilk haftası lavman ın dağıtımı yapılacağını belirtmiş ama eczaneler depolarda yok diyor. Siz temin edebiliyor musunuz?
Aynen öyle oluyor eczaneler birer ikişer kutu anca geliyor bir kutu da olsa ne bulursan almakta fayda varTeşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Asacol lavman da yok maalesef. Zaten lavmanı günde bir kullanıyorum. Mayıs ayının ilk haftası depolara verilecek dendi. Öğrendim ki eczanelere birer ikişer verilmiş. Firma fazla üretilmiyor dedi. Şimdi de haziranın ilk haftası diyorlar. Bakalım artık.
Sağolun. Ev yemekleri yemeye ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Hastalığım 1 senede remisyona girdi fakat ilaçları bırakmıyorum. Sizde de mi bu rahatsızlık va?Geçmiş olsun arkadaşlar ilaçlar dışında bir tedavi denediniz mi alternatif bir de beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?
Benim babamda var bu rahatsızlık yaklaşık bir aydır o dokunacak korkusuyla bir çok şey yiyemiyor.Acı,baharat,bakliyat,salça,hamurişi hiç bir şey yemiyor çok kilo verdi şu an ilaca başlamadı ama şükür sıkıntısı olmadığını söylüyor.Yan etkisi çok olan ilaçlar mı kullanıyorsunuz nasıl etkiliyor bu ilaçlarSağolun. Ev yemekleri yemeye ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Hastalığım 1 senede remisyona girdi fakat ilaçları bırakmıyorum. Sizde de mi bu rahatsızlık va?
Kilo verdiyse hastalığın atak döneminin ağır geçtiğini düşündürüyor. Dr ilaç önermedi mi? Ülserarif kolit hastasi ise ilaçlarını kullanmak zorunda. Bu hastalıkla beraber 5 10 yıldan sonra kalın barsak riski artıyor. Bu hastalığın tedavisinde en masul ilaç mesalazindir. Yani salofalk asocol gibi ilaçlar. Beslenme ile ilgili bir sınırlama yok. Hasta kendine iyi gelmediğini düşündüğü besinleri kesebilir. Mesela süt bazı hastalara iyi gelmeyebiliyor. Drlar ın genellikle önerdiği sağlıklı beslenme tarzı. Yiyeceklerin temizliğine önem verin. Dışarıda temizliğinden emin ol aldığınız yiyecekleri yemeyin diyorlar. Babanız muhakkak ilaçlarını kullanmalı. Bazı drlar sadece atak dönemlerinde ilaç kullandırıyorlar bazıları da ömür boyu devam ettiriyorlar. Bununla ilgili çok düşündüm birçok Dr a muayene oldum ve araştırma yaptım. Her bir atak barsak mukozasını hasara uğratıyor ve kalın barsak riskini arttırıyor o nedenle atak geçirmemek önemli. Bu yüzden ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum. Bu ilaçlar aynı zamanda kalın barsak kanserinden koruyor. Hastalığım remisyona döneminde doktorum salofalk lavman hergün yerine haftada 3 e düşürdü, ağızdan da ilaç alıyorum. Babanız kesinlikle ilaçlarını kullanmalı ve belirli aralıklarla kolonoskopi yaptırmalı.Benim babamda var bu rahatsızlık yaklaşık bir aydır o dokunacak korkusuyla bir çok şey yiyemiyor.Acı,baharat,bakliyat,salça,hamurişi hiç bir şey yemiyor çok kilo verdi şu an ilaca başlamadı ama şükür sıkıntısı olmadığını söylüyor.Yan etkisi çok olan ilaçlar mı kullanıyorsunuz nasıl etkiliyor bu ilaçlar
Teşekkür ederim selma hanım bilgilendirmeleriniz için.Propolis,arı sütü,ballı karışımlar vs kullanımının kesin çözüm olduğu söyleniyor.Hiperbarik oksijen tedavisinden de fayda görenler çok sayıdaymış okuduğuma göre.Hiç bu yollara başvurdunuz mu?Kilo verdiyse hastalığın atak döneminin ağır geçtiğini düşündürüyor. Dr ilaç önermedi mi? Ülserarif kolit hastasi ise ilaçlarını kullanmak zorunda. Bu hastalıkla beraber 5 10 yıldan sonra kalın barsak riski artıyor. Bu hastalığın tedavisinde en masul ilaç mesalazindir. Yani salofalk asocol gibi ilaçlar. Beslenme ile ilgili bir sınırlama yok. Hasta kendine iyi gelmediğini düşündüğü besinleri kesebilir. Mesela süt bazı hastalara iyi gelmeyebiliyor. Drlar ın genellikle önerdiği sağlıklı beslenme tarzı. Yiyeceklerin temizliğine önem verin. Dışarıda temizliğinden emin ol aldığınız yiyecekleri yemeyin diyorlar. Babanız muhakkak ilaçlarını kullanmalı. Bazı drlar sadece atak dönemlerinde ilaç kullandırıyorlar bazıları da ömür boyu devam ettiriyorlar. Bununla ilgili çok düşündüm birçok Dr a muayene oldum ve araştırma yaptım. Her bir atak barsak mukozasını hasara uğratıyor ve kalın barsak riskini arttırıyor o nedenle atak geçirmemek önemli. Bu yüzden ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum. Bu ilaçlar aynı zamanda kalın barsak kanserinden koruyor. Hastalığım remisyona döneminde doktorum salofalk lavman hergün yerine haftada 3 e düşürdü, ağızdan da ilaç alıyorum. Babanız kesinlikle ilaçlarını kullanmalı ve belirli aralıklarla kolonoskopi yaptırmalı.
Önemli değil. Bu hastalık ömür boyu devam ediyor iyileşmesi mümkün değil. Atak dönemlerinde iyi geliyor olabilir o uygulamalar. Ben sağlıklı ve temiz beslenmeye dikkat ediyorum, kontrollerimi yaptırıyorum ve ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. Gaita nakli diye bir uygulama var. Belki etkinliği kanıtlanırsa o bu hastalığa çözüm olabilir. Onu bir araştırın isterseniz.Teşekkür ederim selma hanım bilgilendirmeleriniz için.Propolis,arı sütü,ballı karışımlar vs kullanımının kesin çözüm olduğu söyleniyor.Hiperbarik oksijen tedavisinden de fayda görenler çok sayıdaymış okuduğuma göre.Hiç bu yollara başvurdunuz mu?
Gaita nakli yaptıranlar kısa süreli düzelme sonrası tekrar eski hallerine döndüğünü belirtmişÖnemli değil. Bu hastalık ömür boyu devam ediyor iyileşmesi mümkün değil. Atak dönemlerinde iyi geliyor olabilir o uygulamalar. Ben sağlıklı ve temiz beslenmeye dikkat ediyorum, kontrollerimi yaptırıyorum ve ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. Gaita nakli diye bir uygulama var. Belki etkinliği kanıtlanırsa o bu hastalığa çözüm olabilir. Onu bir araştırın isterseniz.
Ülserarif kolit otoimmün hastalık grubunda. Hiçbir otoimmün hastalığın tıpta şifası yok maalesef. Çünkü hastalığın nedeni bilinmiyor. Bu hastalıklarda vücut kendi dokusunu yabancı olarak algılayıp antikor oluşturuyor. O nedenle maalesef bir tedavisi yok. Sağlıklı beslenme takip ve ilaç tedavisine devam. Diğer tüm tedavi çeşitleri deneysel durumda ve dolayısı ile para ve zaman kaybı.Gaita nakli yaptıranlar kısa süreli düzelme sonrası tekrar eski hallerine döndüğünü belirtmiş
Doktor babama salofalk ve pentasa adlı ilaçları yazdı yarın başlayacak inşallah yan etkileri olan ilaçlar değildir çok korkuyoruzÜlserarif kolit otoimmün hastalık grubunda. Hiçbir otoimmün hastalığın tıpta şifası yok maalesef. Çünkü hastalığın nedeni bilinmiyor. Bu hastalıklarda vücut kendi dokusunu yabancı olarak algılayıp antikor oluşturuyor. O nedenle maalesef bir tedavisi yok. Sağlıklı beslenme takip ve ilaç tedavisine devam. Diğer tüm tedavi çeşitleri deneysel durumda ve dolayısı ile para ve zaman kaybı.
Bence ilaçların yan etkisini düşünmek yerine bu ilaçlar etkili olacak mı diye düşünün. Mesalazin (salofalk, asacol, pentasa) ülserarif kolit tedavisinde en masum ilaç yani yan etkisi en az olan ilaçtır. Gebelik döneminde bile kullanılabiliyor. Bazı hastalar bu ilaçlara hiç cevap veremeyebiliyor ve ataklar kontrol altına alınamadığı için yan etkileri çok daha fazla olan ilaçlar kullanmak durumunda kalabiliyorlar.Doktor babama salofalk ve pentasa adlı ilaçları yazdı yarın başlayacak inşallah yan etkileri olan ilaçlar değildir çok korkuyoruz
Ben de araştırdım yan etkileri yok denecek kadar az inşallah remisyon dönemi olur hep,hiç atak dönemi olmaz da yan etkileri çok olan ilaçlar kullanmak zorunda kalmaz babam da hiçbir hasta daBence ilaçların yan etkisini düşünmek yerine bu ilaçlar etkili olacak mı diye düşünün. Mesalazin (salofalk, asacol, pentasa) ülserarif kolit tedavisinde en masum ilaç yani yan etkisi en az olan ilaçtır. Gebelik döneminde bile kullanılabiliyor. Bazı hastalar bu ilaçlara hiç cevap veremeyebiliyor ve ataklar kontrol altına alınamadığı için yan etkileri çok daha fazla olan ilaçlar kullanmak durumunda kalabiliyorlar.
Bugün başlayacaktı ama kendini hazır hissetmedi.Yarın başlayacak salofalk bulamadık hiçbir yerde o yüzden muadili asacol u aldık ama o da doktorun yazdığının çok azı 21 günlük sadeceSorabilirsiniz tabi. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Atak dönemlerinde lifli gıdalar tüketmeyin. Zaten barsaklar hareketli ve çıkış fazla. Barsaklar düzene girince kullanırsınız. Benim şu an tüketmediğim gıda yok. Babanız ilaç kullanmaya başladı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?