• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul’da yaşayan hanımlar

Zhlls

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2023
19
2
6
Merhabalar, benim erkek kardeşim İstanbul’da yaşıyor iş yeri el değiştirdi, maaşı düşürüldü ve ofisleri Beşiktaş’a taşındı.Biz İstanbul’u bilemiyoruz maalesef sıkıntılı mahalleler varmış.Nerelerden ev bakabiliriz Beşiktaş’a ulaşımı kolay olacak ve aşırı yüksek kira ödemeyeceği şekilde.Eşyalı olursa daha iyi olur çünkü taşınma masrafı ödememek için ilk gittiğinde eşyalı tutmuştu şu an eşyası yok bir de o masraf çıkmasın

En ucuz evler sıkıntılı dediğiniz mahallelerde maalesef

Merhabalar, benim erkek kardeşim İstanbul’da yaşıyor iş yeri el değiştirdi, maaşı düşürüldü ve ofisleri Beşiktaş’a taşındı.Biz İstanbul’u bilemiyoruz maalesef sıkıntılı mahalleler varmış.Nerelerden ev bakabiliriz Beşiktaş’a ulaşımı kolay olacak ve aşırı yüksek kira ödemeyeceği şekilde.Eşyalı olursa daha iyi olur çünkü taşınma masrafı ödememek için ilk gittiğinde eşyalı tutmuştu şu an eşyası yok bir de o masraf çıkmasın
Kağıthaneye baksın Beşiktaşa ulaşımı kolay.

tazminatı varsa bu sebepten tazminat alıp ayrılabilir işten.

Maalesef İstanbul’da bütün artık her yer pahalı ama biz ilk evlendiğimizde Emniyetevler’e taşınmıştık Kağıthane’de. Metroya ve hayata yakın, öğrenci ve beyaz yakalının çok olduğu bir mahalleydi o zaman. Biraz gecekondulu ve çarpık bir yerdi ama rahatsızlık hissetmemiştim hiç. Tabi bu 6-7 yıl önceydi. Hacıosman tarafına da bakabilir, yine eski mahalleler ama ulaşımı kolay ve nispeten uygundu.

En ucuz evler sıkıntılı dediğiniz mahallelerde maalesef
Aynen öyle maalesef 20-22 bin arası arıyoruz
Kağıthaneye baksın Beşiktaşa ulaşımı kolay.
Bi sahibindenden bakalım teşekkürler
tazminatı varsa bu sebepten tazminat alıp ayrılabilir işten.
Maaşı düştü derken tecrübesiz girdi asgari ücretin 3 katını alıyordu el değiştirince işi bıraksınlar diye eski ekibin maaşını asgari ücret zammından sonraki zamda aynı oranda arttırmadılar asgari ücrete yakın bir rakamda kaldı.Bıraksınlar diye yapıyor zaten bir senelik işçi kardeşim,adam tazminatı verir kurtulurum diye bakıyor
Maalesef İstanbul’da bütün artık her yer pahalı ama biz ilk evlendiğimizde Emniyetevler’e taşınmıştık Kağıthane’de. Metroya ve hayata yakın, öğrenci ve beyaz yakalının çok olduğu bir mahalleydi o zaman. Biraz gecekondulu ve çarpık bir yerdi ama rahatsızlık hissetmemiştim hiç. Tabi bu 6-7 yıl önceydi. Hacıosman tarafına da bakabilir, yine eski mahalleler ama ulaşımı kolay ve nispeten uygundu.
Şu an Mecidiyeköy’de oturuyor annem haftaya beraber ev bakmaya gidecek oraya da baksınlar bakalım hani bizim niyetimiz annem gitmişken biraz yelpazemiz genişlesin

Aslında metrobüse yakın olan her yerde oturabilir, biraz zahmetli metrobüs ile ulaşım ama ilk ve son durağı Zincirlikuyu, yani Barbaros Bulvarının başı sayılır. Oradan Beşiktaş merkeze ister yürür, ister dolmuşa veya otobüse biner.

mecidiyeköy fulya cıvarı, osmanbey tutabilir beşiktaş kiralar çok fazla bu dedğim yerlerden tek vesait geçer işe

Beşiktaşın neresinde?
yildiza yakinsa m7 metro hatti boyunca nispeten uygun evler bulabilirsiniz. hergün metroyla gider gelir.
besiktasin cogu yeri iyidir aslinda. yokus problemleri var, otobus cok yok ama guzeldir besiktas

Erkek kardeşiniz zaten halihazırda İstanbulda yaşıyorsa o biliyordur nerelerden ev bakabileceğini. Koskoca adama da anneniz mi gidip ev bakacak? Çok gereksiz
ah bu anneler...
asla istemezler ki cocugum birey olsun kendi sorunlariyla basetme gücünü vereyim.
benim annem üniversitede ev bakmaya-yerlestirmeye "yardima" diye geldi. ne bir konuda fikrimizi sordu, ne yaptigini gosterdi. herseyi kendi halletti, esyalari secti, nakliyeyle konustu anlasti, heder oldu evi temizledi, gelenleri temizledi yerlestirdi - arada bize direktifler verdi bezi yika- suyu temizle- surayi sil falan diye. sonra gitti. sifir deneyimle ilk evime yerlestim. kendisiyle gurur duymustur "cocugumun her seyine koştum" diye ama deneyimimi caldi ki bence cok onemli bir sey. sonra iki kere ev degistirdim haber vermedim. nakliyesine arkadaşlarım kostu, toparlama yerlesme kendim yaptim, mutluyum:)
cevremde her seyini ailesi yapan insanlar var. akvaryumda balik gibi yasiyorlar. cok yanlis bence. sonra "bu toplumda niye kimse birey degil, koca adamlar kadinlar ergen gibiler" diye yakiniyoruz
e nasil olsun?

Erkek kardeşiniz zaten halihazırda İstanbulda yaşıyorsa o biliyordur nerelerden ev bakabileceğini. Koskoca adama da anneniz mi gidip ev bakacak? Çok gereksiz
Benim kardeşim uluslararası bir firmada mail ve telefonla 24 saat ulaşılabilecek şekilde çalışıyor bakacak gezecek zamanı yok zaten 1 sene oldu İstanbul’a geleli koskoca İstanbul nereden bilecek her yerini hem ben bu konuda bir yardım talep etmedim yorumunuzu kendinize saklayın yardımcı olmayacaksanız muhattap olmayın

Kağıthane Gültepe tarafı

Maaş düşürme konusunda avukata danışmanız lazım. Bu hukuken mümkün değil diye biliyorum.
Maaşı görünürde düşmedi asgari ücret zamlanınca zam oranını düşürdüler asgari ücretin 3 katı alırken şu an asgari ücretin 10bin üstünü alıyor misal yani bordrosuna bakmadım net bilemem

Son düzenleme:
ah bu anneler...
asla istemezler ki cocugum birey olsun kendi sorunlariyla basetme gücünü vereyim.
benim annem üniversitede ev bakmaya-yerlestirmeye "yardima" diye geldi. ne bir konuda fikrimizi sordu, ne yaptigini gosterdi. herseyi kendi halletti, esyalari secti, nakliyeyle konustu anlasti, heder oldu evi temizledi, gelenleri temizledi yerlestirdi - arada bize direktifler verdi bezi yika- suyu temizle- surayi sil falan diye. sonra gitti. sifir deneyimle ilk evime yerlestim. kendisiyle gurur duymustur "cocugumun her seyine koştum" diye ama deneyimimi caldi ki bence cok onemli bir sey. sonra iki kere ev degistirdim haber vermedim. nakliyesine arkadaşlarım kostu, toparlama yerlesme kendim yaptim, mutluyum:)
cevremde her seyini ailesi yapan insanlar var. akvaryumda balik gibi yasiyorlar. cok yanlis bence. sonra "bu toplumda niye kimse birey degil, koca adamlar kadinlar ergen gibiler" diye yakiniyoruz
e nasil olsun?
Bu dediğinizle ne alaka kadının engelli indirimi var bedava trene biniyor temizliğe kadın tutacağına yardım edecek ben burada bilmediğimiz bir ilde semt sormuşum siz destan yazmışsınız

Yardımcı olanlara teşekkür ederim sahibindenden bakacağım 🙏🏼

Benim kardeşim uluslararası bir firmada mail ve telefonla 24 saat ulaşılabilecek şekilde çalışıyor bakacak gezecek zamanı yok zaten 1 sene oldu İstanbul’a geleli koskoca İstanbul nereden bilecek her yerini hem ben bu konuda bir yardım talep etmedim yorumunuzu kendinize saklayın yardımcı olmayacaksanız muhattap olmayın
Yorumunuzu siz kendinize saklayın bence.
24 saat telefonla yine ulaşılır bir insana. Ev bakarken magmaya inmeyecek. Yerin üstünde olacak.

ah bu anneler...
e nasil olsun?
Görümce gümbür gümbür baksana yengençim 😄bırakır mı erkek kardeşi tek başına ev tutsun?
Yarın evlenecek bu adam,evini geçindirecek. Ama anası ve bacısının gölgesinde maalesef.

Şuradaki konuları okuyunca tüm hayat profilini görebilyorum konu sahiplerinin.

Back