İstanbulda yalnız yaşam ve ev sahibi olma düşüncesi

İşim ile ilgili bir sorun yok çok ekstrem bi durum olursa tazminat hakkım var, yine de işsizlik sigortasını da araştırıyorum.
Borçlanmaktan korkan bir aileden geliyorum, kafamda o kadar çok soru işaret ve korku var ki bilemezsiniz.
O yüzden kk kadınlarının fikri ve desteğine de ihtiyaç duydum..
Ailem arkamda, demiştim ya annem baskı kuruyordu diye, sıkışırsam iki abim ve bi ablamda var, en azından geçici yardımları olur diye düşünüyorum. Tümüyle yalnız sayılmam ama evvela fikirlerini almak istiyorum, onlarla da konuşacağım.

Baktığım yerler ilerde değerlenecek yerler, zaten istanbulun geneli öyle değil midir?
Ayda 500'e kendi evim nerdee, ne yazık ki 1200 den aşağısı zor yani 30 yıllık kredi de alabilirim ama 100 bin olur atıyorum 250 bin, gerek yok.
Azıcık rahatımdan feragat ederim diyorum.
Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için, eşya olayı da zaten sadece yük, beyaz eşyalarım, koltuk takımım, bi zigon sehpa takımım ve minik kitaplıgım ile de çok mutlu olurum ben, gerisi fasa fiso

O harika !
Mesajınız bana umut verdi, ben en kısa zamanda bu işi yoluna koyayım, çok heyecanlandım şimdi ya...
ama 45 metrekare bi daire alsam satması zor olur mu ki.
1+1 ev yeter bana dedim zaten bütçem de buna yeter.

madem zaten en az 1000lira odeyeceksin, 1300 lira taksit gayet mantikli.. hem sonucta yatirim bu, ilerde kira getiren ekstra bi yer de olabilir orasi

Kötü Kedicim; haddim olmadan konuşmak isterim!!!!
Ev konusunda tam destek benden!!!
İnşallah en yakın zamanda sıcacık bir yuvan olur.
Kendim planlamışım gibi sevindim inan ki!!!!

çok doğru bir karar vermişsiniz.

azıcık peşinatınız varsa onu verirseniz, hem kredi geri ödemeniz, dolayısıyla toplu faiz ödemeniz düşer, hem de belki 1300 göze almışken 1100 ödersiniz, kalan 200.ü gene kenara atabilirsiniz. bu da bir fikir :)

mutlaka bitmiş proje tercih edin, yalnız yaşayacaksanız güvenlikli bir site olması iyi olur.
Sancaktepe tarafında ya da uzak olur mu bilmiyorum ama Çekmeköy, Kurtköy, viaport tarafında güzel siteler var.
ben Avrupa yakasında oturuyor ve çalışıyorum ama viaport'a giderken görmüşlüğüm var o tarafları. :)

hayırlı olsun şimdiden :)

bu arada 1+1 evler çok güzel satılıyor.
biz de bir dönem ve bakarken , satış temsilcisi özellikle yatırım amaçlı istiyorsanız 1+1 almanızı tavsiye ederim demişti.

madem zaten en az 1000lira odeyeceksin, 1300 lira taksit gayet mantikli.. hem sonucta yatirim bu, ilerde kira getiren ekstra bi yer de olabilir orasi
sancaktepe civarın büyük bir hastane yapılacakmış ve metro gelme olasılığı da var.
maltepe zaten merkezi sayılır, gerçi benim baktığım yerler e-5 e uzak ama olsun.
iş servisimi ayarlayabilirsem oda sorun olmaz.

Eğer arkanızda bu kadar destekçiniz varsa bi an evvel araştırıp alın tabi ki.
Ha kira ha kredi taksiti.
Bende borçtan arkasına bakmadan kaçan bi aileden geliyorum :) biraz da onun etkisiyle tüm şartların garanti olması lazım adım atmam için.
Eminim siz muvaffak olursunuz, Allah yardımcınız olsun.

arkadaşım kendimden örnek vereyim;6 ay evli kaldım bu sürenin bir çoğu kağıt üzerinde geçti yada sürekli anasına giden bir ex eş vardı ve boşandık.giden o oldu.annemi tercih ediyorum dedi ve gitti.5 ay o evin kirasını ödedim.ev sahibim çok tatlı biriydi ona bile gitmiş onu orda oturtma çıkart diye.ev sahibimde ben boşandığım halde hala yüzük takıyodum olsun ben onsuzluklada evli kalırım mantığındaydım çok seviyordum çünkü ev sahibim yüzüğü birgün parmağımda görünce kızım önüne bak dedi yüzüğe bakıp.ondan adam olmucağını anla ve önüne bak dedi.neden dediğimde ben üzülürsün diye sana anlatmamıştım ama seni sokağa atmamı istedi ama ben sende vicdan olmayabilir ama o kız orda ne kadar oturmak istiyorsa oturur dedim dedi.amacı kış günü benim o evi dağıtıp taşınma zorluklarıyla uğraşmamı istedi anası o evi dağıtıp seni annenin evine gönderecem demişti.kendi oğlu anasının evine gitti ama ben erkek gibi evimde kaldım.hazmedemediler sonradan da çenesini kapattılar zaten.5 ay kira verdim hemde ayın sonuna beklemeden babamın evinde ne kira bildim ne bişey ben.kira ödemek çok zoruma gidiyordu.arkası gelmeyen bir taksit ödemek gibi birşeydi bu.boşanma falan o moral bozukluğunu atlatınca biraz daha net düşünmeye başladım.evimin tadını hiç çıkaramadım ben ne hayallerle dayadım döşedim o evi.daha evlendiğimi anlamadım ki boşanmayı düşüneyim.annemler dön evine dediler dönmedim evimi dağıtmıcam allah burdan devam et bana dedi dedim ve kendime çizgi belirledim.emlakçılarla sahibinden com la 1 ay ev baktım.emlakçılarla ev bakarken korku vardı artık kimselere güvenmiyordum o nedenle parmağıma yüzüğümü taktıydım.soruyorlar eşiniz nerde görevde diyordum.evimi buldum.herkes bana 1+1 al dedi düşündüm ilerde borcu bitip satmaya kalksam alıcısı olmaz diye hem eşyam çok fazla idi adam gibi bir ev aldım.3+1 130 m2 bir ev aldım.içinide mütehit çok güzel zevkle yapmış.1 hafta kredi vs ile uğraştım ve allah nasip etti evimi aldım :).evimi aldıktan sonra kendime güvenim dahada arttı.artık bir sorumluluğum var.ödemekle yükümlü bir borcum.hayata karşı yaşamak için bir amacım.arabam vardı zaten satmak istedim ailem satma biz destek olalım o tutar kadar dedi ve arabam bende kaldı.hele o tapuyu eline alınca değme mutluluğuna.ailemden ev istemişti ex eşim.niye kira ödüyoruz babanın evi var demişti.ben boşanmış bir kadın olarak bile babamın evine göz dikmedim bunca borcun altına girip evimi aldım.cesaret biraz arkadaşım.allah her türlü yardım ediyor.kimseyi darda koymuyor.1+1 değilde 2+1 bir ev al derim ilerde satmaya kalkarsan değer yapsın bence.şuanki durum olarak bakma.için eğirip yaşamaya başlayınca ahh vahh deme diye diyorum.ne mutluki ayaklarımın üzerinde durabiliyorum.eski evden taşınıncada o evin klozetine parmağımdaki alyans ve tek taş yüzüğümü attım ve defalarca sifonu çektim.tek taşım pırlantaydı.on abile anası ne laflar ettiydi.o klozet yüzünden bile beni tartıştı ve anamın tuvaletinde daha rahatım demişti.üstelik bu alyansı hiç sevmedim istiyerek almadım demişti.böyle diyen bir adamın yüzüğüde layık olduğu yer klozette farelerin arası idi gözümde.yatak odasının kapısının arkasınada bir not yazdım ve çıktım notta;bu evde bu odada artık ağlamak gözyaşı yerine kahkaha sesleriyle inlesin yazdım ve kapıyı çekip çıktım babam aşağıda beni bekliyodu hadi baba yeni evimde çok iş bizi bekliyor dedim ve daha huzurlu daha mutluyum.Uzun oldu kusura bakma ama en azından evini al diyorum...

Kötü Kedicim; haddim olmadan konuşmak isterim!!!!
Ev konusunda tam destek benden!!!
İnşallah en yakın zamanda sıcacık bir yuvan olur.
Kendim planlamışım gibi sevindim inan ki!!!!

Olur mu nasıl söz öyle, haddim olmayarak ?
Tabi ki haddiniz, en çok sizin haddiniz, tüm kk kadınları ile aramda görünmez bir bağ var. Sizi seviyorum.Çook teşekkür ediyorummm ..
Ne yazık ki birikimim yok, eski eşim sagolsun hiç birikim yapmama izin vermezken kredi borcunu da bana taktı gitti, 40 bin tl lik icra davası açtım, o parayı alabilirsem iyi olur, belki balon ödeme ama ona bel bağlamıyorum ben, elimdeki güce bakıyorum.
Zaten niyetim oturmak o yüzden hemen taşınbileceğim bitmiş dairelere bakıyorum. çok bodrum yada ters dublex gibi bi saçmalıkta istemiyorum, olmuşken küçük ama insancıl olsun istiyorum.
O lokasyondan servis geçiremem, ters kalıyor yoksa oraları beğeniyorum, heleki viaport çevresi çok hoş, ama oraları düşünemiyorum ne yzık ki. Kendime ait aracım yok oradan kalkıp ataşehire gelemem,şu anda evden alıyor servis yine bu rahatlığı yaşayabilmem lazım. Çok zorlamak istemiyorum ama olursa da belli olmaz.

Çook teşekkür ediyorum scroll'cüm, Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Bende senin gibi garanticiyim sorma, gözüm kapalı atlayamıyorum

Gözlerim doldu...
Allahım bundan sonra sizi çok mutlu etsin cuma saatininin yüzü suyu hürmetine inşallah...

Bravo kardeşim seni tebrik ediyorum, azimli kadınlardan korkulur.
Sen en azından 6 ay ile kurtardın benim kayıp 4,5 yılım var, maddi manevi yıkımlarım ama üzülmüyorum, herşeyin bir sebebi var yaşanması gerekiyordu ve yaşandı.
Ailem şehir dışında ama abim var burada babamın aldığı evde yaşıyor, ben de evlenmeden orada idim. Boşanınca abim yarım ağız ile de olsa gel kal burada istersen kira verme dedi. Ev zaten çok küçük, onlar zor sığıyor ve ne de olsa boşanmış biriyim mahallelinin diliyle vs. ile mi uğraşacağım. Ayrıca evim var barkım var ne diye dağıtacağım yuvamı dedim, o aşağılık adamı yolladım evimin tadını çıkardım. Kimseye de mihnetim yok ben de senin gibi yaptım, tüm boşanan kadınlara da imkanları var ise yuvalarını dağıtmamalarını tavsiye ederim, huzuruma diyecek yok !

Ailem arkamda, destek ama maddi olarak artık onlara yük olmak istemiyorum.
Babam o şerefsiz adamdan kalan 7 binlik borcu kapadı bankaya, benim kredim idi, canın sağolsun dedi sadece. Kahroldum.... Mahvoldum.. Ailemin taktığı 3 bilezike' tamah etti,benden habersiz aldı yedi, o adi ahlaksız herif.
Emekli, 73 yaşındaki babacığımdan daha ne isteyeyim ki ben, isteyemem zaten yok ki.
O yüzden ne yazık ki değil 3+1 e, 2+ 1 almaya bile gücüm yetmez. Emlak fiyatları almış başını gitmiş, küçük olsun huzurum olsun diyorum, ne bileyim benim fikrim bu.

maddi gücüne dayalı olarak araştır ve evini al ve sakın evini dağıtma sakın.başkasının yanında sığınarak onların bakışları altında ezilerek yaşanılmaz.iyiniyetlide olsa olmuyor.annem babam çok çabaladı gel diye asla dedim.şerefimle gelinliğimle çıktım o evden bir kere dedim ve olmaz.zaten evimi özlüyorum annemin evinde en fazla 3 saat zor kalıyorum.altın tabakla yemekde koysalar önüme evim diyorum.son gider ayak benden altınları istedi ex eşim.ben vermedim.verseydim eğer elim boşa çıkacaktı.aklın aboşanmayı koymuş anasıda bir yandan altınları istedi vermedim.al öyle değil böyle boşanılır yaptım.yoksa banada takacaktı hiç merak etme.yeterince sömürdüğü kullandığına saysın.geriye bakma araştır ve kiradan kurtul.kolay gelsin mutluluklar şimdiden...

Kenarda iyi bir paranız yoksa borçlanmadan ev sahibi olunmuyor maalesef.
Ev almanız en mantıklısı gibi duruyor.
Sanırım her türlü aileden uzak kalıp ayrı evde yaşayacaksınız zaten.
Bu durumda da her türlü belli bir mebla kira ödeyeceksiniz.
Alın kendi evinizi ödeyin.
Hayırlı olsun şimdiden.

bence 1+1 değilde en azından 2+1 düşün satarken daha iyi olur aylık ödemenide sanırım 150-200 tl etkiler diye düşünüyorum.
bizim gibi topraktan girersen eve çok daha uygun olur güvenilir inşaat firmalarını araştır.

Son mesajınızı şimdi okudum da, olsun neye gücünüz yetiyorsa onu alın 1+1 se 1+1.
yeter ki ev sahibi olun :) ödeyebilirsiniz bence.

1 sene oldu boşanalı denizcim, 1 yıldır başımın çaresine bakıyorum bir şekilde çok şükür.
Hem de bu bir sene içinde bütçe planımı yapacak kadar da önümü gördüm. Ben de senin gibiyim, ne annemlerde ne de ablamlar da evim kadar rahat değilim, evime geliyorum " evim evim güzel evim" modundayım. Tam bir buldumcuk :)
İyi dilekleriniz için teşekkürler, aralık başında iş seyahatim var, sonra da sınavlar.
Sonrasında tüm enerjimi bu ev işine yoğunlaştırıp bu lanet evden kurtulmak istiyorum.

Çok haklsınız, hazır para yok ise kredi çekmekten başka çare yok.
Maksat huzur, en ihtiyaç duyduğum şey huzur benim. Evet ailemden uzakta yaşıyorum, onlar memlekette, istanbulda abilerim ve ablam var ama herkes kendi hayatında, bende kendi hayatıma bakacağım.
İyi dilekleriniz için çooook teşekkürler.

Merhaba arkadaşım.. Düşünceniz gayet güzel.. 800-1000 lira kira ödeyene kadar kendi evinin kredisini öde daha çok mantıklı.. Zaten 4-5 yılı atlattıktan sonra senin için daha kolay olur.. Hem maaşın artar... ki şuan 100.000 e aldığın evin değeri 10 sene sonra çok daha yüksek olur.. Zaten kiralar her sene artıyor.. Ev fiyatları her sene yükseliyor..

Arkadaşlar ben size bir şey danışmak istiyorum.. Bende ev borcuna girmeyi düşünüyorum.. Ama faiz oranları 2015 yılında yükselecek diyorlar bu konuda ne diyorsunuz.. İkincisi de ülkemiz de emlak krizinin patlayacağını, ev fiyatlarının düşüşe geçeceğini söylüyorlar ( ki bizim ülkemiz ne krizler geçirdi. Ne kiralar da düşüş oldu, ne de ev fiyatlarında ) Başka bir soru sormak istiyorum.. Misal konut kredisi çektik . Faiz oranımız 1,00 . Faiz oranları artmasında yada olası bir kriz olması durumunda bankadan çektiğimiz kredinin faiz oranını arttırabilir mi? Kriz yada savaş çıkması durumun da banka borcunu geri talep edebilir mi?

mantıklı..
araba yatırım değil ama ev güzel bi yatırım..

bence evini şimdiden al neden dersen sen birikim yapıcam diye beklerken aynı parayı zaten kiraya veriyorsun ve karşılığında orada oturma dışında herhangi bir karınbile yok, üstüne ev fiyatları yükseliyor. geçen sene yüzbin olan evler şimdi yüz elli binben çok araştırmıştım. istanbulun neresindesin bilmiyorum, beylikdüzünü, esenyurtu araştır ama iyi araştır. sahibinden comda gördüklerin çoğu gerçekçi değil. gerçekten çok kötü semtlere kentsel dönüşüm yapıyorlar ve evleri 80-100 bin civarında satıyorlar ama muhit kötü oluyor sonuçta. beylikdüzünde bile düzgün yerler 200-300 den başlıyor. araştırmanı çoık iyi yap ve acele et bence çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor...

bu çok anormal bir senaryodur. bankanın öyle bir hakkı var ama hiçbir banka batma seviyesine gelmeden böyle bir talep yapmaz çünkü kamuoyunda bu bir duyulursa bankaya güven azalır herkes parasını o bankadan çekmek ister ve o kdr nakiti olmadığı için herkese ödeyemez iflas eder, 2001 deki gibi demir bank pamuk bank nasıl bir günde gitti aynen o mantık.

faizler yükselirse banka faizini yükseltmez hangisinden anlaştıysan onla devam edersin

evimi dagitmadim demissiniz ya, demek gercekten guclu psikolojide insanlarsiniz, masaAllah..
ben ayrildiktan sonra degil esyayi gormek, evin oldugu semte bile yaklasamiyorum.. binbir ozen, emek ve hayalle alip yerlestirdigim ama tek gun tadini goremedigim esyalarimi (bana birakmak istemesine ragmen) almadim, alamadim, cunku dayanamazdim.. zayifim sanirim bu noktalarda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…