İstanbulda yalnız yaşam ve ev sahibi olma düşüncesi

Kedibochi

"May the bridges I burn, light the way"
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
14.500
23.161
598
Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Kendimi göçmen kuşlar gibi hissediyorum, taşın taşın nereye kadar.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.

Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.

Aylık 1300 Tl ye kadar kredi taksiti sizi zorlar mı peki ??
Bu borç yüzünden zorlanır iyice eve kapanırsanız da zorlanırsınız aslında ..

Aylık 1300 Tl ye kadar kredi taksiti sizi zorlar mı peki ??
Bu borç yüzünden zorlanır iyice eve kapanırsanız da zorlanırsınız aslında ..

Hesabımı yaptım zaten.
Ev baktım kiralık ve taşınırsam şu anda en azından 800 TL kira vermem lazım oda ara kat filan değil, insanca yaşamak için en azından 1000 TL kira vermem gerekiyor. Ev sahibi kahrı da cabası.
Pek masrafım yok, sigaram, alkolüm yok aşırı gezen alışveriş yapan biri de değilim. Bütçe hesabıma göre 1300 TL ödeyebilirim.

Hesabımı yaptım zaten.
Ev baktım kiralık ve taşınırsam şu anda en azından 800 TL kira vermem lazım oda ara kat filan değil, insanca yaşamak için en azından 1000 TL kira vermem gerekiyor. Ev sahibi kahrı da cabası.
Pek masrafım yok, sigaram, alkolüm yok aşırı gezen alışveriş yapan biri de değilim. Bütçe hesabıma göre 1300 TL ödeyebilirim.
Bence hiç durmayın madem ödeyebilecek durumdasınız. Başınızı sokacak bir ev çok önemli...

Hesabımı yaptım zaten.
O zaman hayırlı olsun inşallah ..
Ev her zaman için garantidir ..
İlerde evlenme durumunuz olursa da kiraya verirsiniz kredisini karşılar en azından ..

Ev almanız daha mantıklı bence de,şimdiden hayırlı olsun. Yalnız kredi değil de ailenizden birinden borç alıp ona her ay ödeme durumunuz var mı? Bankalardan nefret ediyorum,çok fazla tutar ekliyor.Ödeyemediğin ya da geciktirdiğin zaman da o kişinin vay haline

Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.

Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.

arkadaşım ayda 1300 tl öderim ve bu ödeme 10 sene sürecek desen sana banka anca max 90 bin tl lik kredi açar bildiğim kadarıyla.
sen 90 bin tl ye ev bulabilecek misin ? yada üzerine ekleyebilecek bir birikimin var mı ?

1000 tl lik kirayı ödeyene kadar 1300 tl lik evimin kredisini öderim..sizi destekliyorum.
Desteğiniz güç verdi, teşekkür ediyorum.
Bence hiç durmayın madem ödeyebilecek durumdasınız. Başınızı sokacak bir ev çok önemli...
Çok sağolun bende öyle düşünüyorum, önce çatı..
Ev alman çok daha mantıklı. Nerelere baktın bilmem ama beylikdüzünde 100bin civarı çok güzel 2+1 lerde var.
Anadolu yakasında oturuyorum ofisimiz ataşehirde o yüzden maltepe+sancaktepe civarından bakıyorum. Bu çevrede de 80 bin civarı 45 metrekare daireler var. Şimdi sorun çok fazla olan eşyalarım. Zararına filan elden çıkarayım diyorum yatak odası takımımı, zaten eski eşimden kalan eşyaları zamanla temizlemek istiyorum ama bir yandan da kıyamıyorum. Zamanında 2500 TL verdiğim takımı 500'e bile satamam gibime geliyor. Yeni dolap ihtiyacı da cabası.
Neyse ev bulayım da bunlar önemli değil, yere halı atar yatarım dert etmiyorum :KK51:
O zaman hayırlı olsun inşallah ..
Ev her zaman için garantidir ..
İlerde evlenme durumunuz olursa da kiraya verirsiniz kredisini karşılar en azından ..
Evlenme düşüncem şimdilik yok, erkekler bir acayip olmuş, ya maddi manevi sömürüyorlar ya da üzerimde baskı kurmaya, beni yönetmeye çalışıyorlar. Hiç evlenmeyecek gibi düşünmek beni rahatlatıyor.

Ev almanız daha mantıklı bence de,şimdiden hayırlı olsun. Yalnız kredi değil de ailenizden birinden borç alıp ona her ay ödeme durumunuz var mı? Bankalardan nefret ediyorum,çok fazla tutar ekliyor.Ödeyemediğin ya da geciktirdiğin zaman da o kişinin vay haline
Benim de aklıma ilk gelen bu ama ailemin de durumu malum, kimsenin bana çıkarıp 100 bin TL verecek durumu yok. Çok isterdim bu seçeneği ama imkansız.
100 bin TL çekip 170 bin TL ödemem gerekecek, bu canımı çok sıkıyor ama her ay ödenen kira da havaya saçılan para gibi.10 sene sonra da o evin değeri artar düşüncesi de rahatlatıyor bir nebze:KK49:

Kesinlikle size katılıyorum ev borcuna girmek daha mantıklı... en azından krediyi ödedikten sonra maddi anlamda zorlansanız dahi başınızı sokacak bir eviniz olur ve kimsenin karışmaya hakkı olmaz. açıkcası bende böyle bir şey düşünüyordum sizin yazdıklarınızı düşününce heyecanlandım :)

arkadaşım ayda 1300 tl öderim ve bu ödeme 10 sene sürecek desen sana banka anca max 90 bin tl lik kredi açar bildiğim kadarıyla.
sen 90 bin tl ye ev bulabilecek misin ? yada üzerine ekleyebilecek bir birikimin var mı ?

Düşündüğüm ev max. 100 bin. Birikimim var ama hem onu harcamak istemiyorum, zor zamanlar için lazım hem de zaten çok az bir meblağ.
85-90 arası bi kaç tane vardı s.binden.com da. Ama tabi görüşmek lazım inşaat şirketleri ile.
Ayrıca tamamına kredi çıkartma durumları da var.

Kesinlikle size katılıyorum ev borcuna girmek daha mantıklı... en azından krediyi ödedikten sonra maddi anlamda zorlansanız dahi başınızı sokacak bir eviniz olur ve kimsenin karışmaya hakkı olmaz. açıkcası bende böyle bir şey düşünüyordum sizin yazdıklarınızı düşününce heyecanlandım :)
Sahi mi ? Bir ilham verdi isem ne mutlu. Siz istanbul'un neresindesiniz ?

Hayırlısı olsun hakkınızda umarım kalıcı gerçekçi mutluluklar olur hayatınızda ..
Güzellikler diliyorum sizin için ...

Düşündüğüm ev max. 100 bin. Birikimim var ama hem onu harcamak istemiyorum, zor zamanlar için lazım hem de zaten çok az bir meblağ.
85-90 arası bi kaç tane vardı s.binden.com da. Ama tabi görüşmek lazım inşaat şirketleri ile.
Ayrıca tamamına kredi çıkartma durumları da var.

seni çok iyi anlıyorum. Bir ev inanılmaz bir güvence. İnsana bir kale.
Ama bu yamyam bankalardan
90 bin al 160 bin öde insanın zoruna gidiyor.
sen bence bu parayı biriktir bir kaç sene. Hem paran birikir, hem faizinden faydalanırsın.
Yoksa ev ne kadar değerlenirse değerlensin bankaya ödeyeceğin rakama ulaşması zor.
Ana paran çoğalırsa ödeyeceğin faizde düşer.
Yani benim fikrim tabi :)
(Kahrolsun bankaların sömürüsü!)

Hayırlısı olsun hakkınızda umarım kalıcı gerçekçi mutluluklar olur hayatınızda ..
Güzellikler diliyorum sizin için ...
Çok teşekkür ediyorum, çok naziksiniz..

Ben avrupa yakasındayım. Güngören'de... Umarım dilediğiniz gibi bir ev bulursunuz :KK66: Ama bence muhakkak faiz oranını iyi araştırın derim. En azından geriye dönük ödemeniz biraz daha düşer.
Çok teşekkürler. Araştırmamı iyi yapacağım zaten. Evvela maaş aldığım banka ile görüşmeyi planlıyorum. Bu dönem faiz olanları % 0,89 civarında. Ama vade uzadıkça faiz yükseliyor.

seni çok iyi anlıyorum. Bir ev inanılmaz bir güvence. İnsana bir kale.
Ama bu yamyam bankalardan
90 bin al 160 bin öde insanın zoruna gidiyor.
sen bence bu parayı biriktir bir kaç sene. Hem paran birikir, hem faizinden faydalanırsın.
Yoksa ev ne kadar değerlenirse değerlensin bankaya ödeyeceğin rakama ulaşması zor.
Ana paran çoğalırsa ödeyeceğin faizde düşer.
Yani benim fikrim tabi :)
(Kahrolsun bankaların sömürüsü!)
Sloganınıza katılmamak mümkün değil, öte yandan bir kaç senede o parayı biriktirmem de mümkün değil, en azından bir kısmını biriktireyim desem zaten 800-1000 Tl arası kira ödeyip üstüne bir de ev sahibi ağız kokusu çekeceğim, bu seçenek beni açmıyor ne yazık ki :KK23:

Ödeyebileceksen, işin garantiyse kendine de güveniyorsan tabi ki kendi evini al.
İnsanlık hali belli olmaz işinle alakalı bi sorun olduğunda yaşanabilecek olası olumsuzluklar için önlemini al.
Herhalde ailen yardımcı olur, onlarla konuş en azından.
Yalnız ucuz alıcam diye çok tenha ve tabiri caizse varoş kesimler tercih etme, çok zorlanırsın, kendi evin olduğu içinde semt değiştiremezsin, uğraş dur sonra.

çok doğru bir karar vermiş olursunuz ev alarak.tek sorun iyi araştırın daha sonra değer kaybedecek ev almayın.
hem ben şu mantıkla bakıyorum ayda 500 tl ye kendi evin oluyor.800 kira vereceğime 500 daha koyabiliyorsan ne güzel.zaten yıllar içinde evinde değerlenir faizi kapatır.Hayırlı olsun şimdiden yeni hayatın.
evindeki eşyalara verdiğin parayı düşünme.yeni bir başlangıç yapıyorsun unutma.

biz de 3 yıl önce bu düşünceyle evimizi aldık. Daha doğrusu sözleşme yaptık. 2,5 yıldır da evimizdeyiz.

Bizi ev almaya iten sebepte ev sahibimizin yaptığımız market alışverişine göre kirayı arttırıma gitmesiydi :) o zaman sinirlenmiştik ama şuan mutluyuz iyiki yapmış. kötü ev sahibi, kiracıyı ev sahibi yaparmış. Ayırca kiranızın 400-500 tl fazlasını kenara atabiliyosanız 4-5 ay deneyin demekki buna hazırsınız. Biz bu şekilde denemiştik kendimizi.
evimizi 3 yıl önce 82 bin tl ye aldık. şuan evimiz 140 bin tl. Biz 75 bin tl kredi kullandık, geri ödemesi 10 yıl için 119 bin tl yi. çok gelmişti o zaman ama ev kendini amorti ediyor. Tavsiyem kolay satabileceğin, hemde zarar etmeyeceğin bir daire alman.
Siz ayarınızı bilirseniz sorun olmaz kredi de, neticede işsiz kalırsanız kiranızıda ödeyemeyeceksiniz ve ev sahibi çıkın diyecek.
Çocuğunuzda yok anladığım kadarıyla daha rahat olur.

Back