İstanbul'da Kumaş Malzeme Alışverişi Yardım

gamseli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2009
55
3
Merhaba kızlar,
Dikiş dikmeye yeni başladım kendi kendime öğreniyorum..
Adam gibi ne malzemem var ne kumaşım.
Ucuz parça kumaş, metre ile kumaş, iplik terzi makası, fermuar nerelerden alabilirim?
Cuma pazarına uğradım metresi beş liradan eteklik şifon aldım, bir liraya bluzluk parça kumaş aldım ama tezgahlar az sandım gitmedim diplere meğer devamı varmış :))
Başka nerelere gidebilirim? Makasım hiç güzel kesmiyor malzemelerim de önemli :/

ben de bu sorunun cevabını araştırıyorum
bloglardan gördüğüm kadarıyla internetten sipariş veriyorlar
pazarlarda da oluyormuş ama internette daha hoş desenler varmış

kumaş için kadıköy cuma pazarını, ümraniye çarşıyı ve fatih çarşamba pazarını tavsiye ediyorlar araştırdığım kadarıyla. daha bir mezuram yok hoş evde ne kadar pantolon varsa şort yapıyorum düz dikmeye pratik olsun diye :))

Merhaba kızlar,
Dikiş dikmeye yeni başladım kendi kendime öğreniyorum..
Adam gibi ne malzemem var ne kumaşım.
Ucuz parça kumaş, metre ile kumaş, iplik terzi makası, fermuar nerelerden alabilirim?
Cuma pazarına uğradım metresi beş liradan eteklik şifon aldım, bir liraya bluzluk parça kumaş aldım ama tezgahlar az sandım gitmedim diplere meğer devamı varmış :))
Başka nerelere gidebilirim? Makasım hiç güzel kesmiyor malzemelerim de önemli :/

kumaş işide internete taşınmış durumda. teyzemin eşi terzi www.kumasfabrik.com diye bir siteden ceketlik kumaşları alıyordu. eskiden sadece toptancı tarzı yerlere metre metre kumaş satıyormuş kumaşfabrik şimdi parça parça dikmek istediğim kumaşı en ucuz fiyata kumaş fabrikden alıyorum. bu arada ben istanbulda yaşıyorum.

fatih çarşamba pazarı ve bakırköy pazarını tavsiye ederim. çok güzel modeller varmış kardeşim de dikiş kursuna gidiyor ve buralardan çok uyguna kumaşlar buluyor. sabah erkenden kalkıp gitmeniz önemli ama.

Elimde Bir sürü Parça tül ve fon perdelik parça kumaş var. Çok çok uygun fiyata verebilirim. Evimde çok yer kaplıyor o yüzden kurtulmak istiyorum. Bunlarla harika çeyizlikler salon takımları, banner, kırlent, yastık kılıfı vs. yapılabilir.
Özellikle düğün - Kına aksesuarları yapanların çok işine yarar. Kapı süsü, Kına - Nikah Sepeti süslemelerinde, tüllerden nikah şekeri ve kına kesesi yapılabilir. Yani anlayacağınız yetenek ve hayal gücünüze göre çok çeşitli değerlendirilebilir.

Elimde Bir sürü Parça tül ve fon perdelik parça kumaş var. Çok çok uygun fiyata verebilirim. Evimde çok yer kaplıyor o yüzden kurtulmak istiyorum. Bunlarla harika çeyizlikler salon takımları, banner, kırlent, yastık kılıfı vs. yapılabilir.
Özellikle düğün - Kına aksesuarları yapanların çok işine yarar. Kapı süsü, Kına - Nikah Sepeti süslemelerinde, tüllerden nikah şekeri ve kına kesesi yapılabilir. Yani anlayacağınız yetenek ve hayal gücünüze göre çok çeşitli değerlendirilebilir.

Ne tür kumaşlarınız var, değerlendirebileceğim bir şeyler olursa alabilirim, özelden mesaj atabilir misiniz ?

X