İstanbul'da butik bir cafe açma hayali

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Arkadaslar selamlar... İstanbul'da butik pembe tonlarinin hakim oldugu, İngiliz mutfagi tarzi bir cafe acmak istiyorum. Durumumuz iyi diyebilirim babama bu konuyu hic acmadim fakat cocukluktan beri hayalim bu... Tatlilar, borek coreklerle aram cok iyi ve etrafimdaki insalar her zaman senden iyi bir tasarimci mimar olurdu diyorlar... Bu surec nasil ilerler? Neler yaparak baslayabilirim? Piyasa nasildir? Etrafinizda yada kendinizde bu durumun ornegi varsa fikirlerinizi ve cesaret bulacagim fikirlerinizi talep ediyorum...

benimde oyle bi hayalim var, bu ara ciddi ciddi düsünüyorum,aileme henüz açmadım sermayemiz yok kredi çekeriz diye düsününüorum. poaca hamur isleri satan bir cafe açmayı dusunuorum. netten arastırmasını yapıoyorum. cafe acmak icin tür belgeler gerekiyo nerelere basvurmak gerekiyo. devren mi kiralık mı olsa daha iyi , cafenin bulundugu yerde önemli, işlek bi yerde acmak gerekiyo ,temizlik de önemli hijyene önem veriorum , dekorasyonu falan da içeriyi ferah göstericek bi düzenleme yapılmalı cafeye, dış dekorasyonuda insanı cafeye çekicek dısardanda bi cazibesi olmalı , cafeyi actıktan sonra düzenlemeler sonrada yapılır ,birde ben zaten calısıyorum kendi calıstıgın yere yakın bi yerde olmalı , arada gidip kontrol etmek amaclı ayrca hamur islerini evde hazırlayıp cafeye tasımayı dusunuorum. en azından baslangıcta is braz ilerleyince muftagını daa aktif hale getirirm. bunlar nacizane düsüncelerim insallah hersey herkesin istedigi gibi olur,

Benim de hayalimde İstanbul'da butik bir otel açmak mesela...

Hayalinizi eğer imkanlarınız varsa gerçekleştirin derim.
Benim de şahsen hayallerimde hep kendime ait bir yeri açmak olmuştur.
Fakat risk unsurları çok fazla, hele ki şu anda bulunduğum durumda bu şekilde bir girişimde bulunamam.
İyi araştırmanızda fayda var, inşallah hayalinizi gerçeğe dökebilirsiniz.
Karaköy bu aralar en güzel yerlerden biri, fakat kiraları nedir, ne kadardır bilemem...
Hakkınızda hayırlısı olsun, sizin yerinize ben bile çok heyecanlandım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…