Istanbul’da araba kullanmaya alisacak miyim?

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Genis sifir bir arac aldim onceden ufak tecrubelerim olmustu fakat simdi kendi arabam olunca inanilmaz panik hissediyorum hic bir zaman iyi araba kullanmayi ogrenemeyecek gibi dusunmeye basladim. Sanki serit degistirirken arkadaki arac bana carpacak yada sokak aralarinda aynalarim bir yere carpacak gibi geliyor. Cok panik hissediyorum. Sizler baslangicta nasildiniz? Ne kadar zaman da duzgun arac kullanabilecegim? E5 ve otobanda nasil arac kullanmaya alistiniz? Tecrubeli arkadaslar deneyimlerini paylasirsa cok sevinirim
 
Valla bana göre ara sokaklar E5' ten falan daha zor. Sıkışık sokaklarda araba süren heryerde sürer.

Şerit değiştirirken sinyal verip hemen kırmayın direksiyonu iyice emin olduğunuzda geçin diğer şeride.

Panik ve kararsızlıklık kaza yaptırır Allah korusun biraz soğukkanlı olmalısınız.

Keşke ikinci el ve küçük bir araçla atsaydınız tecrübesizliğinizi. İlk arabamız küçük ve ikinci eldi bir kaç ufak tefek dokundurmalarla attım acemiliğimi. Geçen yıl daha büyük ve sıfır araç aldık şimdi hiç zorlanmıyorum.

Kardeşim kendi arabasıyla direksiyon hocasından ders alarak 2 günde trafiğe çıktı. Tavsiye ederim siz de ders alabilirsiniz.
 
Kendi arabasıyla ders alması zor değil mi ya
Ayağının altında fren yok ki hocanın
Bişey olsa ne yapabilir ki
Bende uzun zaman ara verdim
Şimdi çıkamıyorum trafiğe
Arabada pahalı kıyamıyorum da
 
Kendi arabasıyla ders alması zor değil mi ya
Ayağının altında fren yok ki hocanın
Bişey olsa ne yapabilir ki
Bende uzun zaman ara verdim
Şimdi çıkamıyorum trafiğe
Arabada pahalı kıyamıyorum da
Konu sahibinin biraz şoförlüğü var ama o yüzden dedim. Sıfır olsa tehlikeli tabi. Hocası ona püf noktaları öğretip trafiğe alışmasını sağlayacak.

Valla öyle insanın ufacık bir çizikte bile içi gidiyor ama öyle öyle alışıyorsun. Kurallara dikkat ettiğin müddetçe büyük problem olmaz inşallah.

Ben sadece kendi yoluma da bakmıyorum. Sen ne kadar iyi kullanırsan kullan biri bi çıkar ara sokaktan al başına belayı. Kavşaklarda yavaşlama falan püf noktalar mesela. Kaza riskini en aza indirirsin.
 
Istanbulda oncelikli sifir araba alinmaz.sen carpmasan aksinin biri gelir carpar.aceleci herkrs sabir yok kimsede.. sokaklar dolu genellikle dar..
Suan benimde cok ileri derecede degil alirsak sifir almayiz kiyamam.kullanmaya ama suan rahat bi yerdeyim istanbula sifira cesaret edemezdm:)
 
Eğer kendinize güvenmiyorsanız yanlış yapmışsınız hem geniş hem sıfır bir araç alarak. Daha küçük, vursan sürtsen içininzin acımayacağı 2. El bir araç alsaymışsınız çok daha rahat olurdunuz.
 
Acemi insanın da geniş sıfır araç alması deli cesareti valla ehehe. 6 yıllık şöförüm, hala 2. el araç kullanıyorum. Rahat rahat sürtüp çarpabileceğiniz bir araçla başlasaydınız daha iyi olurdu da neyse artık olan olmuş. Sakin bir direksiyon hocasıyla trafiğe çıkmanızı ve sabahın erken saatlerinde (5-6 gibi) kalkıp kendi kendinize şöyle bir ara sokaklarda falan dolaşmanızı tavsiye ederim. Kimse yokken, yollar boş sayılırken. Çarpar sürterseniz de üzülmeyeceksiniz artık.
 
Aldigim aracin sifir modelinde bir kampanya vardi mecbur bunu aldik ailem o sekilde istedi
 
Aldigim aracin sifir modelinde bir kampanya vardi mecbur bunu aldik ailem o sekilde istedi
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin bizde aldık araba hatta belki aynı bile olabilir geniş ve uzun bir araç 2 ay oldu ilk defa üç gün önce geçtim direksiyona ama gerçekten uzun geniş zor yaaa ben fiesta kullanıyorum hala babamın arabası ama bu araba da zorlandım bende Allah kolaylık versin insanın içi acıyor vallahi
 
Kendi arabanla 1-2 saat ders al istersen yada bir arkadaşınla iyi bilen ve sakin olan biriyle ama çıkın gezin ara sokaklarda.
Benim ilk aracım ufaktı kolaydı ama şimdi ki aracım daha büyük ve İzmir'in ara sokaklarından geçerken hala tedirgin oluyorum.
Bir de sağlam bir kaza atlattım bu arabadan önce diğeri perte çıktı .
Senin önce arabanın ölçülerine alışman lazım en usta şoförler bile bilmediği aracı kullandığına tedirgin olur.

Zamanla alışacaksın merak etme, benim tavsiyem park sorunun yoksa yani her akşam benim gibi park yeri aramıyorsan 15 dk- 20 dk farketmez çık evinin etrafındaki ara sokaklarda falan dön dolaş . Ben her akşam zaten arabayı yerinden çıkardığımda park yeri araken 15-20 dk harcamış oluyordum . Bir de paralel park etmem gerekiyor düşün halimi. Ama şimdi annem de yanıma oturduğunda artık çok rahat kullanıyorsun diyor cidden öyle.

Genelde 3 şerit olan yerlerde orta şerit tavsiye ederim. Soldan gidersen sabırsız şoförlerimiz arkana yapıştır. Sağ şeriti kullanma fazla tırların arasında kalmakta tedirgin eder.
İki şeritliyse yapacak bişi yok sağdan devam et.
Sinyalini ver mutlaka sağ sol dikiz aynalara saniyelik bak mutlaka hep ne olur ne olmaz. Tetikte ol önemli olan o .

Çarpacaklar diye kafana takma , kaza bu olur mu olur ne kadar sen dikkatli olsanda gelir arkadan vururlar.
Son olarak kaskon mutlaka olsun, cep telefonunda sigortanın firması mutlaka olsun.
Allah korusun kaza olur veya küt diye araba durur yolun ortasında hemen yardımcı oluyorlar,
 

Sorun çıkmasın diye aileler sıfır araç almak istiyor, ben çok diretmiştim sıfır istemiyorum diye.
İlk arabamın çizik olmayan yeri yoktu ama kendim çizsemde farketmiyordum
 
Kendi arabasıyla ders alması zor değil mi ya
Ayağının altında fren yok ki hocanın
Bişey olsa ne yapabilir ki
Bende uzun zaman ara verdim
Şimdi çıkamıyorum trafiğe
Arabada pahalı kıyamıyorum da
Bende kendi arabamla aldım bir hocadan. Kendi arabanı tanıyorsun fren mesafen, arabanın boyutu nerden geçer yada geçemez. Hoca tehlike görünce el frenine asılacak mecbur Allah korusun :) önce boş geniş alanda kukalar ile sana rota kuruyor, sonra geri geri gitme.kurduğu parkurlar gittikçe zorlaşıyor tabi. Sonra dümdüz jilet gibi yola çıkarıyor seni araba yok, anca bir iki araba geçer. Ani fren falan yaptırıyor gör diyor ne kadar mesafede duruyor araban. Hoca zaten kendi rotasını belirlemiş. Gittikçe zorlaşıyor tabi sonraki gün İstanbul Şile yoluna çıktım sonra Üsküdar Beykoz dar ve trafikli yolda. Ben çok iyi olmama rağmen tek başıma çıkamıyordum eşimde yeniydi bir iki madene atlattık onun yüzünden korktum, yanımda biri olmadan çıkamıyordum sonra mecbur kaldım ve çıktım :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…