İstanbula Taşınmak

deniiz123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
2
2
Herkese merhaba. Ben hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş 23 yaşında bir kadınım. Normalde farklı bir şehirde yaşıyorum, ancak İstanbul'da yüksek lisans kazandım, avukatlık stajımı da orada yapmayı düşünüyorum. Üniversitede yurtta aynı odada kaldığım ve aynı zamanda bölüm arkadaşım da olan bir arkadaşım ile eve çıkmayı düşünüyoruz. İkimiz de staj yapacağız, bizi bütçe bakımından çok zorlamayacak bir ev bulmamız gerekiyor, ve şehrin yabancısı olduğumuzdan takdir edersiniz ki birtakım çekincelerimiz var. İstanbulda yaşayanlar konu hakkında yardımcı olursa çok sevinirim. Adliyeler ve bürolara ulaşımda sıkıntı çekmemek için Avrupa Yakasında Şişli, Kağıthane, Bahçelievler, Bakırköy, Eyüp, Beşiktaş, Beyoğlu; Anadolu Yakasında ise Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Ataşehir ve Kartal olabilir diye düşündük. Sizlerin tavsiyesi/görüşleri nedir bu konuda? Bir de sizce eşyalı ev mi eşyasız ev mi daha iyi olur?
Ev için en fazla 3-4 bin TL bütçe ayırabiliriz şimdilik. Şimdiden çok teşekkürler.

Saha bugün bir arkadaşım şişlide iki oda bir salon kombili daireyi 3,5 a tuttu, Şişli güzel tercih. Kurtuluşun şişliye yalın kısımlarına da bakabilirsiniz metroya çok yakın ve kadınlar için güvenilir genç ruhlu bir semtttir

Doğma büyüme istanbulluyum. Karşı tarafı pek bilmem ama Anadolu yakasını iyi bilirim. Ümraniye merkezde çok oturdum. Kiralar çok yüksek. Ümraniye Üsküdar pahalıdır. Kadıköy'de.
Belki yenidoganda bulabilirsiniz. Ablam orda oturuyor. Kiralar fena değil.

Uzun yillar Kartal `da oturduk.Kartal, cevizli, rahmanlar, maltepe anadolu yakasinda oturulabilecek, kirasi nispeten düsük yerler.Kartal adliyesinede yakin olursunuz.

Herkese merhaba. Ben hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş 23 yaşında bir kadınım. Normalde farklı bir şehirde yaşıyorum, ancak İstanbul'da yüksek lisans kazandım, avukatlık stajımı da orada yapmayı düşünüyorum. Üniversitede yurtta aynı odada kaldığım ve aynı zamanda bölüm arkadaşım da olan bir arkadaşım ile eve çıkmayı düşünüyoruz. İkimiz de staj yapacağız, bizi bütçe bakımından çok zorlamayacak bir ev bulmamız gerekiyor, ve şehrin yabancısı olduğumuzdan takdir edersiniz ki birtakım çekincelerimiz var. İstanbulda yaşayanlar konu hakkında yardımcı olursa çok sevinirim. Adliyeler ve bürolara ulaşımda sıkıntı çekmemek için Avrupa Yakasında Şişli, Kağıthane, Bahçelievler, Bakırköy, Eyüp, Beşiktaş, Beyoğlu; Anadolu Yakasında ise Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Ataşehir ve Kartal olabilir diye düşündük. Sizlerin tavsiyesi/görüşleri nedir bu konuda? Bir de sizce eşyalı ev mi eşyasız ev mi daha iyi olur?
Ev için en fazla 3-4 bin TL bütçe ayırabiliriz şimdilik. Şimdiden çok teşekkürler.
Anadolu yakası daha sakin daha nezih bir yer. Avrupa yakasında da aile apartmanları çok iyi, güvenli ama oraya da bekar almıyorlar kolay kolay. Yıllarca Bayrampaşada oturdum önce çok korkutmuşlardı iyi bir semt değil diye ama oturdukca nasıl güzel bir yer ve insanların olduğunu anladım. Hala hatırladıkça burnumun direği sızlıyor. Sonra Anadolu yakası Maltepe küçükyalıda oturdum orası da muhteşem bir yer metroya marmaraya, sahile yakın. Tertemiz yer. Fiyatlar da öyle 3-4bin arası değil. 3bine çok güzel bir yer bulabilirsiniz.

Adliyeye ve okula yakin bir semt bulun. Trafik malum..

X