Öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşlar merhaba. Ben daha üniversitedeyim 2. sınıfa geçtim ama kpssye şimdiden çalışmaya başlayacağım çünkü bildiğime göre 3. sınıfta alınan puan mezun olduğunda da kullanılabiliyor neyse benim asıl sorum atamalarla ve İstanbul'a yerleşme ile alakalı benim kesinlikle İstanbulda kalmam lazım çünkü evliyim eş durumundan kalınabiliyor diyorlar bu nasıl oluyor bilmiyorum ama çok zorluk yaşayan ve farklı şehirlerde olan eşler de varmış ben İstanbula atanmak için kaç puan almam gerektiğini gösteren bir kılavuz bulamadım böyle bir şey var mı şehirlere göre taban ve tavan puanları gösteren? yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese başarılar dilliyorum.
evet tabii ki atamalarda mezun olma koşulu vardır tercihte de öyle fakat geçen sene alınan kpss puanıyla bu sene tercih yapılamıyor mu yani? benim yapmak istediğim 3. sınıf bitince kpss den çok iyi bir puan alıp onu mezun olunca tercihlerde kullanmak?
Bende 2014 te mezun olacağım . kpss çalışmalarına başlamak istiyorum sizin gibi .. 80 alırsam istediğim yere atanabiliyorum . Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum . çalışmaya nereden başlamalıyım
Şimdiki ünililer süper vallahi :) azminize hayran kaldım :)
Zukumi puanları gösteren bir kitapçık bulamazsın sanırım ama atama sonrası mebde yayınlanan okulların kaçta kapattığına dair bilgiler oluyordu belki ordan istanbul için fikir edinebilirsin..
Zeynep eğitim bilimlerini şimdiden sıkı tut derim,temelin olsun..Diğerlerini de azar azar çalışabilirsin.bunu zamanında ben de yapmak istemiştim ama derslerden fırsat kalmıyordu
cevap vermeniz beni çok mutlu etti . teşekkür ederimm :))
. zukumi personel.meb de taban puanlar var öğretmenler hangi okula kaç puanla atanmış..ben oradan baktım ..
ufak ufak başlayacağım çalışmaya vallahi kararlıyım boş zamanım oluyor kpss ye çalışmak en mantıklısı ..
cevap vermeniz beni çok mutlu etti . teşekkür ederimm :))
. zukumi personel.meb de taban puanlar var öğretmenler hangi okula kaç puanla atanmış..ben oradan baktım ..
ufak ufak başlayacağım çalışmaya vallahi kararlıyım boş zamanım oluyor kpss ye çalışmak en mantıklısı ..
cevaplarınız için çok teşekkürler ben söylediğiniz siteye bir bakayım ... bence şimdiden başlamak çok gerekli çünkü o kadar çok açıkta kalan öğretmen var ki 4-5 sene yerleşemeyenler oluyor işi baştan sıkı tutmak lazım ben eğitim bilimlerinde çok sıkıntı yaşamayacağım gibi geliyor çünkü daha hepsini almasam da dersleri genel olarak çok seviyorum ve başarılıyım bu konuda tabii seneler geçtikçe daha iyi olurum diye umuyorum benim sıkıntım tarih gibi sözel dersler türkçe ve matematikte de sıkıntım yok hedefim İstanbul olduğu için kendimi sıkmam gerekecek haydi inşallah hepimiz için hayırlısı olur...