İstanbul...yardım eder misiniz??

Merhabalar... Yıllardır özlemini duyduğum, merak ettiğim ve gitmekten de korktuğum şehir İstanbul... İç Anadoluluyuz eşimle.Borç harç çoluk çocuk derken fırsat bulup gidemedik hiç. 2 kızımız var 10-6yaşlarında.Artık rahat gezecek kıvama geldiler. Eşim gezmeyi pek sevmez ve açıkcası beceremez de stres olur, kavga çıkartır. Trafikte de çok iyi değildir.
Bu yaz İstanbul'a gidelim, gezelim diyorum. Sizce iyi bir planlama yapıp kendi aracımızla mı gitmeliyiz? (ben daha güzel kullanırım arabayı şehir içi tarfiğinde ben kullanacağım muhtemelen) Yada bir tur şirketiyle mi gitmeliyiz? Eskişehirden yola çıkacağız. Kendiniz gidin becerebilirsiniz diyenlerden de kalacak yer ve güzergah hakkında bilgi istiyorum lütfen

Sakın arabanızla gelmeyin çok stresli ..
Kalacak yer içinde internetten bakın günlük kiralık evler,apartlar var 1 hafta kiraladığınızda uygun oluyor . Hem turla sıkıcı olur sıcak havada gezmek zorunda kalırsınız ama kendiniz bir yer kiralarsanız her yerde metro ,metrobüs vs . var istediğiniz şekilde gezersiniz.

Gelin ama yazın burası hiç çekilmiyor.en güzeli baharda gelmek bence ne soğuk olur ne sıcak.illa gelcem derseniz tur şirketi ile gelin yada kalıcak yer ayarlarsanız günlük gezi planı yapın.bu şekilde Türkiye de baya bir yer gezdim tavsiye ederim.bence yazın İstanbuldan kaçmak en güzeli:rolleyes:

Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Ben de Eskişehir'deyim ama İstanbulluyum aslında :)
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhalde :KK70: Ben otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir :KK68:
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'na gidebilirsiniz.
Çengelköy'de Çınaraltı çay bahçesi var. Enfes bir boğaz manzarası.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Sultanahmet, Beyoğlu, Ortaköy...
Ama ben Kadıköy'cüyüm :KK75:
Öyle bi anlatmissiniz ki şehrime aşık oldum :)

kesinlikle kendi aracinizla gitmelisiniz bnde cocukluyum ve istanbulda buyudum
kari koca olsaniz tur sirketi veya toplu tasima uygun olabilir
ama cocuklarla inanin istasyona gitmek durak bulmak gezmek zor oluo istanbul 7 tepe heryer birbirine uzak oyle gorundugu gibi degil

Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Ben de Eskişehir'deyim ama İstanbulluyum aslında :)
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhalde :KK70: Ben otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir :KK68:
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'na gidebilirsiniz.
Çengelköy'de Çınaraltı çay bahçesi var. Enfes bir boğaz manzarası.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Sultanahmet, Beyoğlu, Ortaköy...
Ama ben Kadıköy'cüyüm :KK75:

Istanbul’dan zerre hazetmeyen biri olarak iki hafta gitmesem burnumda tuten tek yer Kadikoy :) orasi cok ozel, ozgur, rahat geliyor bana ya.. Kadikoy carsisin da saatlerce gezerim, Altiyol hele Bahariye aman allahim sahane.

Konu sahibi ben arabasiz gelmenizi oneririm, bu sehirde park ciddi sorun..

Istanbul’dan zerre hazetmeyen biri olarak iki hafta gitmesem burnumda tuten tek yer Kadikoy :) orasi cok ozel, ozgur, rahat geliyor bana ya.. Kadikoy carsisin da saatlerce gezerim, Altiyol hele Bahariye aman allahim sahane.

Konu sahibi ben arabasiz gelmenizi oneririm, bu sehirde park ciddi sorun..
Ben deeeeee :KK49: İstanbul'u eskisi kadar sevmiyorum ama Kadıköy çok başka. Hele Akmar'ın oralar, Barlar sokağı, Caferağa. Lise yıllarım oralarda geçti :KK48: İnsanları da ayrı güzel :KK200:

Kesinlikle arabasız gelmenizi önerecektim geçen hafta istanbuldaydım park yeri bulamadık kesinlikle. Trafik vardı 2,5 saat -mübalağa değil- park yeri için dolaştık. Arabayı park ettikten sonra kapalı çarşıya yürüyerek çıktık. Geri inmek için tramway kullandık. Ama sizin çocuklar varmış o yüzden bilemedim. Eşim yeminler etti arabayla çıkmam bir daha kapının önünde bırakır metrobüs vs kullanırım diye. Zaten gezilecek yerlerin çoğu birbirine yakın yürüme mesafesinde ve şehirde ulaşım imkanları daha rahat bana kalırsa. Yine de çocuk olduğu için araba ile daha rahat olabilir. Aman dikkat yanlış yollara girmeyin dönüp durursunuz:110:

Ben deeeeee :KK49: İstanbul'u eskisi kadar sevmiyorum ama Kadıköy çok başka. Hele Akmar'ın oralar, Barlar sokağı, Caferağa. Lise yıllarım oralarda geçti :KK48: İnsanları da ayrı güzel :KK200:

bir de bunun üzerine Çiya'sı mı dersin, Moda ya yürürken dondurmacı Ali mi dersin, yoksa 1000 derece havada bile seni üşüten Moda çay bahçesi mi dersin.. ay çok özledim ya :emir_bebek:

bir de bunun üzerine Çiya'sı mı dersin, Moda ya yürürken dondurmacı Ali mi dersin, yoksa 1000 derece havada bile seni üşüten Moda çay bahçesi mi dersin.. ay çok özledim ya :emir_bebek:
Ben de Ali'yi hatırlayamadım, dondurma yiyin diyorum ama nerede tabi :olamaz: Ay şimdi yanıyordur oralar, accık serinlesin de gidelim :KK53:

valla burada araba da dert olmaması da dert iki ucu çiçekli değnek,metorbüse falan sıcakda binilmiyor tıkış tıkış ,tranway da dahil ,tur şirketi olsa onlarda sırtında gezdirmeyecek yine o trafiğe girecek ,çocuklar olmasa araç gereksiz ama çocuklar olunca bence araç mantıklı gibi geliyor ,burada gece gündüz trafik var helede o gezilecek yerlere ulaşımda iş çıkış saatlerine dikkat ederseniz biraz daha zaman kazancınız olur diye düşünüyorum

Trafik derdi var evet ama sıcakta ta toplu ulaşım çekilmez. İstanbul’u arabayla gezmek en güzel . Gitmişken bir Kilyos da yaparsınız . :)

Doğma büyüme İstanbulluyum nerelerini biliyorsun diye sorsanız en fazla 10-15 tane semtten bahsedebilirim ben Anadolu yakasındayım ve Avrupa yakasına yanımda biri olmadan gitsem kaybolurum heralde:) En büyük eksisi kalabalık olması evet trafik gerçekten sıkıntı ama burda yaşayanlar için sorun değil alışkınız:) Özel arabanız olsa iyi olur bence çünkü çok fazla gidilecek yer olduğu için diğer vasıtalarla daha çok zaman kaybı olur... benim size önerim anadolu yakasında kesinlikle beykoza gidin çok güzel yer yemyeşil doğası... Anadolu kavağına çıktıktan sonra yoros kalesi var ordaki manzara muhteşem 3.köprü görünüyor beykoz korusu da güzeldir karşıda deniz... ayrıca beykozun köyleri var oralarda çok güzel polonezköy ve poyrazköy...doğayla içiçe...
Onun dışında klasiğimiz üsküdar... avrupa yakasındada emirgan korusu en güzel yeri nisan ayında lale festivali oluyor orda heryer rengarenk laleler...şelalesi vs herşeyi var emirgana giderken ortaköy bebek vs bi çok yerden sahil boyu gidiyorsunuz mis gibi deniz manzarası eşliğinde...
Biz merkezi yerde oturmuyoruz oturduğumuz yer çok sakin köy gibi ama aradığımız heryere yakınımızda ulaşıyoruz istanbulun bu yönünü çok seviyorum köyü de var kasabası da şehri de.... ama herşey ayağının altında. Bide anadolu yakasında çamlıca tepesini de tavsiye ederim oranın manzarası da müthiş... ayrıca oturma alanı belediyeye ait olduğundan cebinizi de takmaz:)

Bu arada benim eşim Balıkesirli ve istanbulun i'sini bilmezdi ama benimle tanışıp evlenme kararı aldıktan sonra buraya yerleşti ve o da istanbul aşığı oldu:)

Back
X