İstanbul...yardım eder misiniz??

misskokulumm

2 kızım 1 oğlum 🧿🧿🧿
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
7.242
17.391
773
41
Merhabalar... Yıllardır özlemini duyduğum, merak ettiğim ve gitmekten de korktuğum şehir İstanbul... İç Anadoluluyuz eşimle.Borç harç çoluk çocuk derken fırsat bulup gidemedik hiç. 2 kızımız var 10-6yaşlarında.Artık rahat gezecek kıvama geldiler. Eşim gezmeyi pek sevmez ve açıkcası beceremez de stres olur, kavga çıkartır. Trafikte de çok iyi değildir.
Bu yaz İstanbul'a gidelim, gezelim diyorum. Sizce iyi bir planlama yapıp kendi aracımızla mı gitmeliyiz? (ben daha güzel kullanırım arabayı şehir içi tarfiğinde ben kullanacağım muhtemelen) Yada bir tur şirketiyle mi gitmeliyiz? Eskişehirden yola çıkacağız. Kendiniz gidin becerebilirsiniz diyenlerden de kalacak yer ve güzergah hakkında bilgi istiyorum lütfen

ben yurt disindan gidiyorum. her yere tramvay war daha rahat edersiniz. araba dert. internetden nereler hos bakiyorum rota cizip gidiyorum.

Merhabalar... Yıllardır özlemini duyduğum, merak ettiğim ve gitmekten de korktuğum şehir İstanbul... İç Anadoluluyuz eşimle.Borç harç çoluk çocuk derken fırsat bulup gidemedik hiç. 2 kızımız var 10-6yaşlarında.Artık rahat gezecek kıvama geldiler. Eşim gezmeyi pek sevmez ve açıkcası beceremez de stres olur, kavga çıkartır. Trafikte de çok iyi değildir.
Bu yaz İstanbul'a gidelim, gezelim diyorum. Sizce iyi bir planlama yapıp kendi aracımızla mı gitmeliyiz? (ben daha güzel kullanırım arabayı şehir içi tarfiğinde ben kullanacağım muhtemelen) Yada bir tur şirketiyle mi gitmeliyiz? Eskişehirden yola çıkacağız. Kendiniz gidin becerebilirsiniz diyenlerden de kalacak yer ve güzergah hakkında bilgi istiyorum lütfen
Kendi aracınızla gitmeyin,trafiği hiç çekilmiyor trafikte beklemekten gezemezsin bile,kısa bir süre orada yaşadım bir daha asla demek istiyorum :eek::eek: ama yinede hayatın ne getireceği belli olmaz tabi.

Trafik çok büyük problem. Arabayla gelirseniz bin pişman olma ihtimaliniz çok çok yüksek. Tramvay metro metrobüs bir çok ulaşım olanağı var. Ayrıca gitmek istediğiniz konuma ulaşım konusunda da forumlarda hemen bilgi edinebilirsiniz

Bence kendi aracınızla gidin.. belirli noktalarda bırakırsınız marmaray fln kullanırsınız.. anadolu yakasında çengelköy, çamlıca, üsküdar, beylerbeyini gezersiniz bence.. araba sıkıntı olmaz bu güzargahta.. avrupada ortaköye, topkapı sarayına, eminönüne, sultanahmete, kapalı çarşıya fln gidersizsiniz... her belediyenin cafeleri var.. yemek için oraları tercih edebilirsiniz ;)

Şimdi den iyi gezmeler.. bu arada kesinlikle araba tercih edin illa alışveriş yaparsınız..

Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Ben de Eskişehir'deyim ama İstanbulluyum aslında :)
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhalde :KK70: Ben otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir :KK68:
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'na gidebilirsiniz.
Çengelköy'de Çınaraltı çay bahçesi var. Enfes bir boğaz manzarası.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Sultanahmet, Beyoğlu, Ortaköy...
Ama ben Kadıköy'cüyüm :KK75:

Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhalde :KK70: Ben otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir :KK68:
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Bende üsküdarcıyım :)) ordan paşalimanı beylerbeyi çengelköy ak gitsin :)) hele beylerbeyi sarayına bayılıyorum..

Süpersiniz.. Ne güzel tasvir etmişsiniz beynimde canlandı heryer

Bir de, eğer Beşiktaş'a geçerseniz vapurla, sağdan sağdan yürüyerek kısa sürede Ortaköy'e ulaşabilirsiniz. Bol bol sorarsınız. Beşiktaş'tan Ortaköy'e yürürken arada Yıldız Parkı kalıyor. Zamanınız kalırsa uğrayın derim, gerçi Eskişehir'de parka ağaca doyuyoruz ama :KK48: Saray vs merakınız varsa parkın içinde Yıldız Sarayı da var. Sonra da Ortaköy meydanda kumpir yemelisiniz:kk77:

Kesinlikle adalara gitmelisiniz

Gelin anam siz de gelin.. :KK45:
Saka bi yana tur sirketi daha mantikli tabi ki. Hem rehberinizde olur. Sehirici hele tarihi yarimadanin dar sokaklarinda ne araba surebilirsiniz ne de park yeri bulabilirsiniz. Otopark ucretleri de az degil yani. Surekli gir cik astari kendinden pahaliya gelebilir size...

Kalacak yer için Sabancı öğretmen evinde kalabilirsiniz. Çok güzel bir manzarası var

Biz geçen sene gittik. 3 gece 4 gün. Arabamizla gidip otelde kaldık. Bazı yerlere araba ile gittik bazılarına taksi veya başka ulaşım ile. İyki arabayla gelmişiz dediğimizi hatirliyorum. Bana trafiği çok da kötü gelmedi akşam iş cikisi saatlerinde cikmazsaniz tabii. Çocuklar da varmış arabayla gelmek çok daha mantıklı.

Tanıdık olmadan gezilmez bence. Çok yer var ve trafik, park sorunu, yol guzergahi derken stres olursunuz.Tanidik olsa araçla gelip rica ederdiniz bilen kişi gezdirirdi

Atladık uçağa gittik
Ulaşım daha hızlı aslında orda
Trafik felaket

Kalmak için taksim tercih ettik
Merkezî bir konum her yere gittik
1 hafta kaldık otelde

Pierre loti
Kız kulesi
Galata kulesi
Eminönü
Favorilerim

Tarihi eyüp sultan,süleymaniye harika
Adalara gitmek istiyorum bir dahakine

Kizlar gezilebilecek heryeri soylemisler :)
Ek olarak Nakkas tepeyi oneririm en sevdigim yerlerdendir.. Messt Cafe var iki kopruyu birden izleyebilirsiniz cok hos hele aksam giderseniz muthis bir manzara var.. Cocuklar icin ufak bir oyun alani da var.

Suleymaniye de ayni sekilde manzarasi muhtesem.

Birde biraz uzak kacacak ama yolunuz duserse o taraflara Florya da sosyal tesisler var hem cocuklarin kosup eglenebilecegi hemde esinizle sizin icin cok hos zaman gecirebileceginiz bir yer. Sahili de var cok guzel..
Sevdigimle en cok gitmekten hoslandigimiz yer, bulusabildigimiz zamanlarda tabi.. :KK14:

Back
X