• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul ve sinema-tv

dermanabla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
137
10
118
30
Diğer
Lise 1 meslek lisesi öğrencisiyim.Seneye düze geçicem.Kaydırma yaptım ve anadolu lisesi 1 puanla gitti.Sözel seçicem.Şu anda matematiğim iyi seviyede fizik orta bio çok iyi sözellerde iyi.İstediğim mimar sinan sinema-tv.Olmazsa diğer ist.üniversiteleri.Ama şöyle birşey var ailem beni istanbulda okutmak istemiyor.Babam sebep olarak maddi durum gösteriyor.50 yaşıma geldim 2 kere kalp krizi geçirdim daha ne çalışıcam emekli oldum hala çalışıyorum dio.Abim bu sene üniversite son sınıf ziraat.yaşadığımız şehirdeki uniyi kazandı.Seneye askere gidicek.Askerden dönünce babam çalışmayı bırakıcak.Abim şu anda nişanlı 2 sene sonrada evlenicek.Ailemin emekli maaşı ve çok azda bir gelir olarak 1200 gibi bir geliri var daha fazlası yok.İstanbulda tahminen bir öğrenci ne kadara okur?Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama öğrenmem lazım.Yani 4 sene çalışıp çalışıp ilk 3000 e giripte gidemezsem istediğim uniye kafayı yerim.İstanbul dışında okursam sinema-tvden iş bulacağımıda zannetmiyorum.Burs olanakları nedir-burs falan bulabilirmiyim?

canım daha 3 senen var allah buyuktur ne olcagı belli olmaz.takma kafana sımdıden

Başka bir bölüm olsa tamam da, sinema-tv için aileni bu kadar sıkıntıya sokma bence. Ben sinema-tv mezunuyum ama okuduğuma çok pişmanım. Ayrıca masraflı bir bölümdür, İstanbul zaten pahalı, Mimar Sinan Üniversitesi de masraflı bir üniversite. Dışarıdan göründüğü değil hiç bir şey. Sen bilirsin tabi ama iş bulma, bulduğun işi sevme ümidiyle girme bu okula. Öyle bir şey olma ihtimali çok düşük.

Ben şu anda anadolu meslek lisesi grafik fotoğraf lisesideyim.Seneye düze geçmeyi istiyorum ama ailem istemiyor.çok iyi bir bölüm herkes grafiker arıyor fırsat ayağına gelmiş tutturmuşsun sinema-tv diye diyorlar.Benim çizime yeteneğim yok ama kursa göndericem geliştirirsin diyorlar.Ya gelişmezse diye korkuyorum off off napıcam ben ya :S herkes sinema-tvde iş yok diyor

Back