- Konu Sahibi dermanabla
Lise 1 meslek lisesi öğrencisiyim.Seneye düze geçicem.Kaydırma yaptım ve anadolu lisesi 1 puanla gitti.Sözel seçicem.Şu anda matematiğim iyi seviyede fizik orta bio çok iyi sözellerde iyi.İstediğim mimar sinan sinema-tv.Olmazsa diğer ist.üniversiteleri.Ama şöyle birşey var ailem beni istanbulda okutmak istemiyor.Babam sebep olarak maddi durum gösteriyor.50 yaşıma geldim 2 kere kalp krizi geçirdim daha ne çalışıcam emekli oldum hala çalışıyorum dio.Abim bu sene üniversite son sınıf ziraat.yaşadığımız şehirdeki uniyi kazandı.Seneye askere gidicek.Askerden dönünce babam çalışmayı bırakıcak.Abim şu anda nişanlı 2 sene sonrada evlenicek.Ailemin emekli maaşı ve çok azda bir gelir olarak 1200 gibi bir geliri var daha fazlası yok.İstanbulda tahminen bir öğrenci ne kadara okur?Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama öğrenmem lazım.Yani 4 sene çalışıp çalışıp ilk 3000 e giripte gidemezsem istediğim uniye kafayı yerim.İstanbul dışında okursam sinema-tvden iş bulacağımıda zannetmiyorum.Burs olanakları nedir-burs falan bulabilirmiyim?