istanbulda ssvd yapanlar hikayelerini ve doktorlarını paylaşsın lütfen.birde ücretin daha yüksek olduğunu duydum bu doğrumu nekadar örneğin.eğer öyleyse şimdiden para biriktireyim.
özelden yazmıştım cevaplayabilirmisiniz3 yıl önce ilk kızıma hamile iken 37. Haftada suyum geldi.Doktorum henüz bir açılma olmadığını sancimda fazla olmadığı için suni sancı vereceğini söyledi.normal doğum istediğimi bilen doktorum açılma yok, çocuk gelmicek vs gibi sözlerle sezeryan olmamı tavsiye etti.Doktor olan eşim ve benim normal doğum israrimiz devam ediyordu.Herhangi bir problem yoktu ve10 saat sonra yaklaşık 10 cm kadar açıklık olmuş ve artık doğumun başlaması gerekiyordu.Bu süre içinde strese giren ve bir türlü normal doğuma sıcak bakmayan ,bebek susuz kaldı,başı şişti,bebek siyiramiyor gibi sözlerle bizi strese sokan doktorumuz bu iş olmuyor diyerek 10 cm açıklık ile beni sezeryane aldı.Eşim ve benim normal doğum psikolojisinde başlayan doğum serüvenimiz sezeryan doğum ile ne olduğumuzu anlamadan sona erdi.Çok şükür kızımız iyiydi,ne başında şişlik vardı,nede bir saglik problemi.Sadece beklemek istemeyen doktorumuz sayesinde sezaryen olmak zorunda bırakılmıştım. ..
İkinci gebeligim 2 yıl sonra başladı,bu süreçte yaşadığımız şehir Mersin'de birçok doktora gittik,ssvd için bilgi almak istedik ancak hiçbir doktor bize güven veremedi ve son olarak gittiğimiz bir profesör ne gerek var sezeryan ol demesiyle ssvd için gerçek bir uzman aramaya başladık.Eşimin İstanbulda Kardiyoloji Profesörü olan bir arkadasinin tavsiyesi ile ssvd için mükemmel bir doktor ,ssvd de bir numara dediği Kadın doğum uzmanı Dr Belgin Harzadın'a İstanbul'a muayne olmaya geldim.Gebeligimin 34.haftasiydi,Belgin Hanim bize ssvd için istedigimiz bilgiyi vererek gereken güveni ,inancı sağladı ve İstanbul'da kardesimin evinde kalmaya başladım.6 hafta boyunca Belgin hanımın yakın takibindeydim. inanılır gibi değildi kendisi iki günde bir beni arıyor nasıl olduğumu soruyor,arayamazsa mesaj atiyordu,Doulam Elif Demirözün vermiş olduğu egitimlerle,Doktorumun takipleri ve önerileriyle doğuma hazirlandim.Farklı bir şehirde evimden uzak beklediğim gebelik surecim Belgin Hanımın dost yaklaşımıyla kendimi asla yalnız hissetmedim.40+2. Hafta da öğlen 12 gibi doktoruma gittiğimde 3 cm e yakın açıklık var bugün yarın bebeği bekliyorum dedi.saat 17 gibi sıklaşan sancılarımı Belgin hanıma haber verdim.Belgin hanim hemen buluşalım eve gitmicem önce seni görmem gerekiyor dedi ve tek başıma hemen hastaneye gittim eşime gelmesi için aradım ve Mersin'den istanbula yola çıktı.Hastaneye gittiğimde doulam Elif Demiröz beni bekliyordu.Elif Hanim işinde mükemmel bir insan.Bana plates topuyla birçok egzersizler yaptırdı,kendisinin öğrettiği nefes teknikleri ile gelen sancıları öyle az hissettimki herşey mükemmel gidiyordu,yemek söyledi,sohbetler ettik,çok rahattim ve hastaneye geleli
1 saat olmuştu ve açıklık 8 cm ulaşmıştı.Doktorum ve doulam çok sevinmişti herşey süperdi tekrar nst ye bağlanmış loş ışıkta dinleniyordum o sırada suyum geldi hemen Belgin hanıma haber verdim ve kötü bir haber bebek kakasini yapmış suyum yeşil gelmişti .Bu gibi durumlarda doğum sezeryanla sonuçlanıyor diye bildiğimden moralim sıfir olmuştu.Belgin hanim hiç uzulmemem gerektiğini elimizden geldiğince ve bebeği tehlikeye atmadan normal doğum için ugrasacaklarini söyledi.Az zamanım vardı biraz gecikirsem sezeryana alinacaktim ama Belgin Hanim ve Elif hanim beni öyle telkin ettiler,öyle çaba gosterdiler ki,tarif ettikleri doğru ikinma ve nefes teknikleri ile 15 dk sonra bebeğim normal doğum ile kucagimdaydi.Ne bir acı ne bir ağrı hiçbirşey olmamıştı.Mükemmel bir duyguydu,her anne normal doğumu yasamaliydi.Bunu Doktorum Belgin Harzadin'a ve Doula Elif Demiröz'e borcluydum.Onlar benim için hem işlerinde profesyonel iki insan hemde altın kalpli iki melek.Herkese sezaryen sonrası normal doğumu tavsiye ediyorum.
normal doğumda epizyotomi uygulandımı3 yıl önce ilk kızıma hamile iken 37. Haftada suyum geldi.Doktorum henüz bir açılma olmadığını sancimda fazla olmadığı için suni sancı vereceğini söyledi.normal doğum istediğimi bilen doktorum açılma yok, çocuk gelmicek vs gibi sözlerle sezeryan olmamı tavsiye etti.Doktor olan eşim ve benim normal doğum israrimiz devam ediyordu.Herhangi bir problem yoktu ve10 saat sonra yaklaşık 10 cm kadar açıklık olmuş ve artık doğumun başlaması gerekiyordu.Bu süre içinde strese giren ve bir türlü normal doğuma sıcak bakmayan ,bebek susuz kaldı,başı şişti,bebek siyiramiyor gibi sözlerle bizi strese sokan doktorumuz bu iş olmuyor diyerek 10 cm açıklık ile beni sezeryane aldı.Eşim ve benim normal doğum psikolojisinde başlayan doğum serüvenimiz sezeryan doğum ile ne olduğumuzu anlamadan sona erdi.Çok şükür kızımız iyiydi,ne başında şişlik vardı,nede bir saglik problemi.Sadece beklemek istemeyen doktorumuz sayesinde sezaryen olmak zorunda bırakılmıştım. ..
İkinci gebeligim 2 yıl sonra başladı,bu süreçte yaşadığımız şehir Mersin'de birçok doktora gittik,ssvd için bilgi almak istedik ancak hiçbir doktor bize güven veremedi ve son olarak gittiğimiz bir profesör ne gerek var sezeryan ol demesiyle ssvd için gerçek bir uzman aramaya başladık.Eşimin İstanbulda Kardiyoloji Profesörü olan bir arkadasinin tavsiyesi ile ssvd için mükemmel bir doktor ,ssvd de bir numara dediği Kadın doğum uzmanı Dr Belgin Harzadın'a İstanbul'a muayne olmaya geldim.Gebeligimin 34.haftasiydi,Belgin Hanim bize ssvd için istedigimiz bilgiyi vererek gereken güveni ,inancı sağladı ve İstanbul'da kardesimin evinde kalmaya başladım.6 hafta boyunca Belgin hanımın yakın takibindeydim. inanılır gibi değildi kendisi iki günde bir beni arıyor nasıl olduğumu soruyor,arayamazsa mesaj atiyordu,Doulam Elif Demirözün vermiş olduğu egitimlerle,Doktorumun takipleri ve önerileriyle doğuma hazirlandim.Farklı bir şehirde evimden uzak beklediğim gebelik surecim Belgin Hanımın dost yaklaşımıyla kendimi asla yalnız hissetmedim.40+2. Hafta da öğlen 12 gibi doktoruma gittiğimde 3 cm e yakın açıklık var bugün yarın bebeği bekliyorum dedi.saat 17 gibi sıklaşan sancılarımı Belgin hanıma haber verdim.Belgin hanim hemen buluşalım eve gitmicem önce seni görmem gerekiyor dedi ve tek başıma hemen hastaneye gittim eşime gelmesi için aradım ve Mersin'den istanbula yola çıktı.Hastaneye gittiğimde doulam Elif Demiröz beni bekliyordu.Elif Hanim işinde mükemmel bir insan.Bana plates topuyla birçok egzersizler yaptırdı,kendisinin öğrettiği nefes teknikleri ile gelen sancıları öyle az hissettimki herşey mükemmel gidiyordu,yemek söyledi,sohbetler ettik,çok rahattim ve hastaneye geleli
1 saat olmuştu ve açıklık 8 cm ulaşmıştı.Doktorum ve doulam çok sevinmişti herşey süperdi tekrar nst ye bağlanmış loş ışıkta dinleniyordum o sırada suyum geldi hemen Belgin hanıma haber verdim ve kötü bir haber bebek kakasini yapmış suyum yeşil gelmişti .Bu gibi durumlarda doğum sezeryanla sonuçlanıyor diye bildiğimden moralim sıfir olmuştu.Belgin hanim hiç uzulmemem gerektiğini elimizden geldiğince ve bebeği tehlikeye atmadan normal doğum için ugrasacaklarini söyledi.Az zamanım vardı biraz gecikirsem sezeryana alinacaktim ama Belgin Hanim ve Elif hanim beni öyle telkin ettiler,öyle çaba gosterdiler ki,tarif ettikleri doğru ikinma ve nefes teknikleri ile 15 dk sonra bebeğim normal doğum ile kucagimdaydi.Ne bir acı ne bir ağrı hiçbirşey olmamıştı.Mükemmel bir duyguydu,her anne normal doğumu yasamaliydi.Bunu Doktorum Belgin Harzadin'a ve Doula Elif Demiröz'e borcluydum.Onlar benim için hem işlerinde profesyonel iki insan hemde altın kalpli iki melek.Herkese sezaryen sonrası normal doğumu tavsiye ediyorum.
anım allah evlatlarının bahtını açık tutsun. güle güle büyüsünler.3 yıl önce ilk kızıma hamile iken 37. Haftada suyum geldi.Doktorum henüz bir açılma olmadığını sancimda fazla olmadığı için suni sancı vereceğini söyledi.normal doğum istediğimi bilen doktorum açılma yok, çocuk gelmicek vs gibi sözlerle sezeryan olmamı tavsiye etti.Doktor olan eşim ve benim normal doğum israrimiz devam ediyordu.Herhangi bir problem yoktu ve10 saat sonra yaklaşık 10 cm kadar açıklık olmuş ve artık doğumun başlaması gerekiyordu.Bu süre içinde strese giren ve bir türlü normal doğuma sıcak bakmayan ,bebek susuz kaldı,başı şişti,bebek siyiramiyor gibi sözlerle bizi strese sokan doktorumuz bu iş olmuyor diyerek 10 cm açıklık ile beni sezeryane aldı.Eşim ve benim normal doğum psikolojisinde başlayan doğum serüvenimiz sezeryan doğum ile ne olduğumuzu anlamadan sona erdi.Çok şükür kızımız iyiydi,ne başında şişlik vardı,nede bir saglik problemi.Sadece beklemek istemeyen doktorumuz sayesinde sezaryen olmak zorunda bırakılmıştım. ..