İstanbul hemşirelik hangi üniversite önerisi ?

nehirnil111

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
47.477
78.587
Merhaba arkadaşlar tercih aşamasındayız kardeşim için sormak istiyorum birkaç günümüz kaldı ve tercih yapmak durumundayız.İstanbulda yaşıyoruz Hemşirelik istiyor kardeşim ilk başta devlet düşündük halada öyle ama rehberlik öğretmeninin söyledikleride kafamızı karıştırdı internetten araştırdığım açıklamalarda pek yardımcı olamadı sorularımı şöyle sıralayayım

Marmara Üniversitesimi,İstanbul Üniversitesimi? (Marmara ilk düşündügümüz)
Öncelik olarak Devletmi yoksa Özel üniversitede tam burslu okumakmı?
Özel Üniversite olarak(Acıbadem Üni.İstanbul Medipol Üni.Bahçeşehir Üni.)

Bunların hangisi daha avantajlı dezavantajları nelerdir? Hemşirelik bölümü veya Üniversite için bilgisi olan önericek olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız var teşekkürler :KK16:

Son düzenleme:
Biraz geç oldu ama yorumumu yapıyım :KK1:

Bence devlet üniversitelerini önce tercih edin

Sıralamalara göre istanbul ve marmarayı yazın tabi özellikle marmara istiyosanız onu ilk tercih yapın Bu iki üniversite benim için hemşirelik açısından en iyiler arasında..

Özel olarakta Acıbadem hakkında biraz bilgim var

Bildiğim kadarıyla Burslu okuduğun her yıl kadar 2 sene çalışma zorunluluğu vardı yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama :44:imkan olarak iyi gibi göründü internet sitesinden baya bi araştırmıştım bi ara.

Ben hemşirelik 4. sınıfa geçtim

Acıbadem hastanesi çalışmak istediğim yerlerden biri :KK16:

Bu yaz staja başvurmuştum ama malesef olmadı

Hakkınızda hayırlısı olsuun

Biraz geç oldu ama yorumumu yapıyım :KK1:

Bence devlet üniversitelerini önce tercih edin

Sıralamalara göre istanbul ve marmarayı yazın tabi özellikle marmara istiyosanız onu ilk tercih yapın Bu iki üniversite benim için hemşirelik açısından en iyiler arasında..

Özel olarakta Acıbadem hakkında biraz bilgim var

Bildiğim kadarıyla Burslu okuduğun her yıl kadar 2 sene çalışma zorunluluğu vardı yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama :44:imkan olarak iyi gibi göründü internet sitesinden baya bi araştırmıştım bi ara.

Ben hemşirelik 4. sınıfa geçtim

Acıbadem hastanesi çalışmak istediğim yerlerden biri :KK16:

Bu yaz staja başvurmuştum ama malesef olmadı

Hakkınızda hayırlısı olsuun

Canım çok teşekkürederim evet Acıbadem için öyle bir duyum bizde aldık ilk devleti tercih ettik bugün 5e kadar degiştirme ihtimalimiz var şuanlık kararımız belli inşallah hepimiz için hayırlısı olur Amin:nazar:Hemşireyim demişsin nerede okuyorsun memnunmusun bu meslegi seçtigin için severek yaptıktan sonra kolay diyorlar ama zorluklarıda varmış Marmarayı yazdık ilk İstanbul için güzel şeyler çok söylendi ama kardeşim Marmara istiyor sen ne düşünüyorsun peki:44:

İyi bi seçim yapmışsınız değiştirmeyin bence :)

Kardeşinin seçimi herşeyden önemli tabi :) marmarada istanbulda ikiside çok güzeel :)

Zonguldakta okuyorum ben. Tabi zorlukları falan vaar ama ben hemşireden başka bişi olamazmışım gibi geliyo :KK1:

İyi bi seçim yapmışsınız değiştirmeyin bence :)

Kardeşinin seçimi herşeyden önemli tabi :) marmarada istanbulda ikiside çok güzeel :)

Zonguldakta okuyorum ben. Tabi zorlukları falan vaar ama ben hemşireden başka bişi olamazmışım gibi geliyo :KK1:

Böyle şeyler duydukça seviniyorum canım tereddütlerimiz vardı zormudur çekilmezmi diye ama içim biraz daha rahat inşallah yazdık bakalım kısmet çıkar inşallah:nazar::KK16:Çok teşekkür ederim:KK16:

ne yaptınız bilemiyorum da yazayım istedim. marmara hemşirelik hakkında bilgim yok. istanbul hemşirelik eskiden çok disiplinli bir okuldu biraz sıkıyormuş hocalar ama iyi diyorlar eğitime. stajları şişli etfal ve florence nightingale hastalerinde yapar öğrenciler.

özellere gelince acıbadem ve medipolde yoğunlaşmışsınız sanırım. özellerde karşılıksız burslu olanlara bakın derim.. mezun olduktan sonra 4 sene o hastanenin kölesi oluyor öğrenciler burs karşılığını denk getircem diye. eğer imkan varsa %50 burslu veya ücretli de okuyabilir kardeşiniz çünkü hemşirelik alanı çok açık bir meslek kısa sürede okula verdiğiniz parayı kazanırsınız zaten.

buna ek olarak haliç kesinlikle yazmayın çok kötü şeyler duydum ben hakkında. bir de istanbul bilim üniversitesi hemşirelik alanında çok iyi. hocaları özellikle. ama binası üni gibi değil resmen apartman,dersane tipi kampüs falan yok. bunları önemsemez eğitime bakarım derseniz bilim de iyi bir tercih. karşılık mı istiyorsa bursunda onu bilmiyorum.

ne yaptınız bilemiyorum da yazayım istedim. marmara hemşirelik hakkında bilgim yok. istanbul hemşirelik eskiden çok disiplinli bir okuldu biraz sıkıyormuş hocalar ama iyi diyorlar eğitime. stajları şişli etfal ve florence nightingale hastalerinde yapar öğrenciler.

özellere gelince acıbadem ve medipolde yoğunlaşmışsınız sanırım. özellerde karşılıksız burslu olanlara bakın derim.. mezun olduktan sonra 4 sene o hastanenin kölesi oluyor öğrenciler burs karşılığını denk getircem diye. eğer imkan varsa %50 burslu veya ücretli de okuyabilir kardeşiniz çünkü hemşirelik alanı çok açık bir meslek kısa sürede okula verdiğiniz parayı kazanırsınız zaten.

buna ek olarak haliç kesinlikle yazmayın çok kötü şeyler duydum ben hakkında. bir de istanbul bilim üniversitesi hemşirelik alanında çok iyi. hocaları özellikle. ama binası üni gibi değil resmen apartman,dersane tipi kampüs falan yok. bunları önemsemez eğitime bakarım derseniz bilim de iyi bir tercih. karşılık mı istiyorsa bursunda onu bilmiyorum.

Çok teşekkürederim yorum yaptıgınız için tercihimizi yaptık çok şükür :KK16: Kardeşim kararından vazgeçmedi ilk sıraya tercihine marmarayı yazdık sonrasında istanbul acıbadem medipol bahçeşehir ilk sıraya fizik rehabilitasyon ve odyolojiyide ekledik belki 5bin falan yukarı çıkarırlar sıralamayı diye bakalım kısmet burslardada tam burslu yazdık özelde tercih yaparken malesef şuanlık ücretli gibi bir şansımız yoktu inşallahta onlara gerek kalmadan devlete yerleşir inşallah bakalım fazla tercih yapmadık istegimiz belliydi olursa kısmet bunlardan biri olucak ama inşallah istedigimiz ilk tercihlerimiz olur:nazar::KK16:

Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim son durumu bildiriyim ilk tercihimiz oldu Rabbime şükürler olsun Marmara Üniversitesi-Hemşirelik :nazar:Rabbim isteyen herkesin gönlündeki nasip etsin:KK16:

İnternette gezinirken gördüm hayırlı olsun demek için baya geç kaldım nasıl gidiyo hemşirelik demeliyim :)
son sınıf öğrencisiyim bende hemşirelik istiyorum inşsallah olur bakalım hayırlısı :)

X