İstanbul depreminde hangi ilçe nasıl etkilenecek?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Deprem araştırmasını yapan Fransız Le Suroit Gemisi'nin raporuna göre İstanbul'da olası bir depremde en fazla etkilenecek ilçe Bakırköy. Bu ilçede deprem 10 büyüklüğüne kadar ulaşabilecek.
deprem.jpg

Habertürk'te yer alan habere göre
Kandilli Rasathanesi’nin yaptığı son açıklama İstanbul depremini yine gündeme getirdi. Rasathane, Marmara’daki fayın segmentlerden oluştuğunu, bunun depremin düşük enerjili olmasını ve 7 büyüklüğünü aşmayacağını söylemişti.

Avrupa Birliği fonları ile yürütülen deprem araştırmasını yapan Fransız Le Suroit Gemisi'nin deprem araştırmasında ise oldukça ürkütücü bir sonuç ortaya çıktı.

Prof. Xavier Le Pichon, İstanbul'da depremin hangi ilçeyi kaç şiddetinde etkileyeceğini açıkladı.

Prof. Xavier Le Pichon açıklamasına göre ilçeler ve öngörülen deprem büyüklükleri şöyle:

-Kadıköy (Merkez üssüne uzaklığı 26 km): 6 büyüklüğünde
-Eminönü (Merkez üssüne uzaklığı 16 km): 9 büyüklüğünde,
-Fatih (Merkez üssüne uzaklığı 14-15 km): 9 büyüklüğünde,
-Zeytinburnu (Merkez üssüne uzaklığı 12 km): 9 büyüklüğünde,
-Bakırköy (Merkez üssüne uzaklığı 10 km): 9 bazı yerleri 10 büyüklüğünde,
-Avcılar (Merkez üssüne uzaklığı 12 km): 9 büyüklüğünde,
-Küçükçekmece (Merkez üssüne uzaklığı 14 km): 8 büyüklüğünde,
-Büyükçekmece (Merkez üssüne uzaklığı 15.5 km): 8-9 büyüklüğünde,
-Silivri ve Çatalca: 7 şiddetinde sarsılacak.

istanbul_depremi_2016.jpg

Diye diye depremi getirecekler sonunda. Önlem almak yok anca korkutun milleti. 9-10 büyüklüğünde ne demek.:KK57:

Şu deprem haberlerini yapınca elinize ne geçiyor acaba??? İnsanları korkutmanızın amacı ne? Yeter artık ya o zaman çözüm de bulun korkuyu veriyorsunuz madem.Bi susun! 9-10 büyüklüğü ne demek, yerle bir olmaya hazırlanın diyosunuz.
Yeter artık şu deprem haberlerini yapmasınlar bilgilerini kendilerine saklasınlar!!

9 siddetinde deprem olacak mevkide oturuyorum.evim saglammi emin değilim.ama herkes bizim evin alti kaya,bise olmaz diyip duruyor.yanimdaki bina çürük disaridan bakinca belli,yıkıp yapmak yerine çürük binanin cephesini sifir bins gibi yapiyolar.
Sonra sanki deprem bizim akimizdan çıkmış unutmusuz gibi her yaz ayni mevzu deprem olucak, cok insan ölecek.ne yapalim peki?tek istediğim deprem olsa bile kimsenin burnu bile kanamadan atlatmak. :KK43:

Allah korusun sadece istanbul değil çevre ilerde dümdüz olur düşünmek istemiyorum bile

Bu haberlerden etkilenip tek bi kisi bile evini kontrol ettirse kardir.

Ev alirken mutfagin,salonun buyuklugunden once depreme dayanikli olup olmadigini soran kac kis vardir?

9 mu istanbuldan eser kalmaz o_O
ALLAH korusun
Sanki 1999 depremi gercekten 7 siddetindemiydi.12 diye haber yapmislardi o zamanlar ki ben onun 12 olduguna inaniyorum.yoksa 5.5 siddetinde deprem olduguna cokta birsey olmuyor.Allaha emanetiz artik yapacak birsey yok

9-10 şiddettindeki depreme sağlam bina bile dayanmaz.
Allahım azap etme bize. Bütün felaketlerden sana sığınıyoruz.

uzmanlar deprem ülkesi olduğumuzu bilirken; keşke bu bilgileriyle 99 depreminden önce de halkı bilinçlendirselerdi.
felaket tellallığı ile bilgilendirme birbirine karıştırılıyor.

X