• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istanbul´da Türbeler, Alisveris, Pazarlar, Mekanlar veee Gezilecek yerler nerede?

Efsun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
4.000
5
66
Diğer
Arkadaslar, Istanbul´a cok gittim ancak genellikle bildigimiz turistik mekanlari gezdim, bir dahaki seferim kisa ve dolu dolu olsun istiyorum.

Görülesi yerleri nereler sizce ? Hangi mekanlari önerirsiniz ? Güzel manzarasi olan, cok pahali sasali degil de piyer loti tarzinda her kesime hitap edip, cogunlukla rezervasyon gerektirmeyen yerleri merak ediyorum genellikle.

Dini / tarihi görülecek yerler nereler sizce ?

Alisveris icin en iyi adresler nereler, Avrupada bulunan dükkanlara ilgim yok, Alisveris merkezlerinden cok yerel kiyafetlere ilgim var. Ayrica güzel cantalar, ayakkabilar vs. uygun esyalar bulabilecegim mekanlar ve pazarlar hangileri ve pazarlar ne zaman kuruluyor ?

Önerilerinizi dört gözle bekliyorum, mümkünse ismiyle yeriyle tarif ederseniz sevinirim.
 
Fatih'e bağlı fındıkzade semtinde her cuma süper pazar kuruluyor. Gez gez bitmiyor, ne ararsan var. Ayrıca Fatih camii'yi de gezebilirsin, ama ikisinin arası yürüyüş mesafesi olarak biraz uzak. Yürünür aslında ama muhtemelen vaktini daha verimli harcamak isteyeceksindir, fatihten fındıkzade'ye taksiyle 7-8 lira falan tutuyor kolayca ulaşabilirsin. Fındıkzade tramvay durağında inicem dersin, pazar oraya çok yakın zaten.

Fatih'te de kapalı hanımlara hitab eden bi sürü mağaza, yerel kıyafetler falan da var. Gezilebilir.. (Türbeler de olması gerek o civarda ama yalan söylemiş olmayım hiç gitmedim. Fatih camii civarında birilerine sorarsın kime sorsan söylerler. Camiye gitmişken bir iki paket de kedi maması alıp Fatih camii bahçesindeki aç kediciklere verirsen bu mübarek Ramazan günü büyük sevap işlemiş olursun, çok biçareler; tinerciler hep eziyet ediyor o hayvanların üstünde sigara söndürüyorlar).

İyi gezmeler dilerim:)
 
Back