İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kopyalama işlemine durdurma kararı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.025
30.401
60
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ndeki veri kopyalama işlemine 'yürütmeyi durdurma' kararı çıktı. İBB'den yapılan açıklamada "Tebligat yapılınca gereği yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını içeren kararının yürütmesini durdurdu.

AK Parti'li meclis üyesi Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı, İstanbul 4. İdare Mahkemesine başvurarak "Belediye müfettişlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile belediye çalışanlarından veya dışarıdan belirlenecek 3 uzman ile belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırmayı yapmaya ve veri tabanı ve altyapıyı kopyalamaya yetkilendirilmesine" ilişkin kararın iptali ile yürütmesinin durdurulmasını istedi.
Talebi değerlendiren idare mahkemesi, iptali talep edilen işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan davalının birinci savunması ile ara karara yanıt alındıktan ve savunma kararına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verdi.

İdare Mahkemesinin ara kararında şunlar kaydedildi:
"Dava konusu işlemle yapılmak istenen 'Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve altyapısında her türlü inceleme ve araştırmayı yapma, veri tabanı ve altyapıyı kopyalama' işinin hangi sebepten kaynaklandığının açıklanmasının, elektronik veri tabanında inceleme yapılması ve şüphe duyuluyorsa silinen kayıtların bilgisayar ortamına geri getirilmesi işlemi dışında ayrıca elektronik veri tabanının ve altyapısının kopyalanmasına neden ihtiyaç duyulduğunun açıklanmasının, dava konusu işlemle ilgili büyükşehir belediyesinin herhangi bir iş veya işlemleri hakkında idari bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı veya adli bakımdan suç duyurusunda bulunup bulunulmadığı, varsa bunlara ilişkin bilgi ve belgelerin, dava konusu işleme ilişkin tüm bilgi ve belgelerin davalı idareden istenilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir."
İBB'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tebligat yapılınca gereği yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Beni sokak ortasinda evire cevirw dovseler ve ben bu kisiyi mahkemeye versem dava gorulmeye seneye baslanir. Masallah bunlara isleyen yargi pek hizli. Ayrica adam bunyesinde calisan herkesin kendini desteklemedigini hatta dusman oldugunu biliyor. Yani bir kopyasini alacagim datalarin ki bir usulsuzluk olmasin diye calisiyor. Ama adami terorist ilan ettiler. Yatacak yeri yok hic birinin.

Bekledigim atak galiba yarin geliyor. Nerde kalmistik?

Bekledigim atak galiba yarin geliyor. Nerde kalmistik?

Eki Görüntüle 2262024

Saraylım, bu fotolarin secimin erteis gününden kaldığı ortaya cikti. Yani asparagas habermis.

Ama, ysk daha onceki butun uygulamalarina ters duserek akp.nin 9 itirazindan 8'ini kabul etti ve arastirmaya baslayacak. Mesela senin oy kullandigin sandiktaki gorevliler aslinda gorevli olmamasi gereken kisilermis diyelim. Peki bu senin oyunun hiçe sayılmasını gerektirir mi? Devlet sistemi kurmus seni sandik basina cagirmis simdi de ben sandik kurmayi beceremedim kullandığın oyu da saymiyorum diyebilir mi? Hayir.

Ama.. secimin iptal edileceği konusuluyor.
Bak bu asparagas degil.

Insallah asparagastir ve bu millete boyle bir zulum yasatmazlar koltuk sevdasina. Dolar zaten 5.88, artik bir de secim iptal olursa nerelere cikar Allah bilir. Kayitli issiz 14 milyona cikmis, iki ayda ikiye katlar valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…